vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home waarom nle zakelijk tarieven laag zijn

4 Overtuigende Redenen Waarom NLE Zakelijk Tarieven Laag Zijn

De Nederlandse Energiemaatschappij heeft op de consumentenmarkt voor lagere prijzen gezorgd. Nu, enkele jaren later, is energie op de zakelijke markt dankzij het energiebedrijf ook een stuk voordeliger.

De energiecontracten die onder NLE Zakelijk vallen zijn voor een aanzienlijk deel van de bedrijven goedkoper. Dit is onder andere gebaseerd op het energieverbruik en het tarief per kWh.

Maar wat maakt de NLE Zakelijk-tarieven nu goedkoper dan andere energieleveranciers? Je leest het in dit artikel.

1. NLE Zakelijk-tarieven staan vast

Je sluit bij NLE een contract van meerdere jaren af en bent hierbij verzekerd van een vast tarief. Waar je bij andere energieleveranciers mogelijk meer gaat betalen naarmate het contract verder loopt, zal er bij NLE nooit meer worden betaald. Je weet dus ieder jaar waar je op kunt rekenen.

Door de zakelijke tarieven vast te zetten kan NLE voor de volledige contractduur garanderen dat tarieven altijd gelijk zullen blijven. Er zijn dus geen addertjes onder het gras waarbij je na 1 jaar plotseling 10, 20 of 30 procent meer betaalt.

2. Geschikt voor klein- en grootverbruik

Bij een groot aantal energieleveranciers kun je alleen terecht wanneer je jaarlijks grote hoeveelheden energie afneemt. Een hoog energieverbruik brengt hoge kosten met zich mee en hierdoor zijn deze leveranciers het meest interessant. Bij energiepakketten van NLE Zakelijk kunnen zowel klein- als grootverbruikers profiteren van vaste tarieven.

Als er weinig energie wordt verbruikt dan is het prettig om hier ook een lage energierekening voor te krijgen. Waar je bij andere energieleveranciers zelfs bij een laag verbruik hoge rekeningen ontvangt (omdat je contractueel een hogere afname moet hebben) betaal je bij NLE Zakelijk uitsluitend voor de energie die je gebruikt.

3. Op maat prijsplan

Bij iedere nieuwe klant stelt NLE Zakelijk een op maat prijsplan op zodat er exact kan worden vastgesteld hoeveel je voor het jaarlijkse verbruik moet betalen. Je kunt zo vooraf opstellen wat de verwachte energiekosten voor het komende jaar en de jaren hierna zullen zijn.

Tijdens het opstellen van het prijsplan wordt er onder andere gekeken naar het gemiddelde verbruik van de onderneming. Zo kan NLE berekenen welk pakket het meest interessant is voor de onderneming en welke tarieven hier bij horen. Vervolgens wordt er een voorstel gedaan waar je wel of niet akkoord mee kunt gaan.

Omdat het prijsplan volledig op maat is opgesteld ben je er zeker van dat het aansluit bij het verbruik. De tarieven voor klein- en grootverbruikers zullen aanzienlijk verschillen.

4. NLE koopt energie direct in

Een groot aantal leveranciers op de energiemarkt koopt de energie via tussenpersonen in. Deze tussenpersonen vragen een hogere prijs waardoor de uiteindelijke prijs voor jouw energie ook hoger ligt. Door de tussenpersonen over te slaan en de energie direct in te kopen kan NLE de zakelijke tarieven laag houden.

Bedrijven met een hoog energieverbruik kunnen dankzij de tarieven van NLE Zakelijk op deze manier veel besparen. Doordat de energie niet via andere handelaren hoeft te worden ingekocht kunnen de marges worden vermeden en houdt NLE de energietarieven laag.

Bereken direct of het energieverbruik in jouw bedrijf goedkoper kan.

 

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk kleinzakelijk