vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws zo bespaart uw bedrijf jaarlijks duizenden euros op zakelijke energie

Zo bespaart uw bedrijf jaarlijks duizenden euro's op zakelijke energie

Besparen op zakelijke energie is nog steeds een struikelblok voor bedrijven. Een groot aantal bedrijven betaalt graag aanzienlijk minder voor het energieverbruik, maar het is niet gemakkelijk om hier de juiste processen voor in te zetten. Het kan voor bedrijven gemiddeld honderden en soms zelfs duizenden euro’s besparen als er goed naar besparingsmogelijkheden wordt gekeken.

Wij helpen u graag om zo veel mogelijk op uw zakelijke energie te besparen. Daarom geven wij u in dit artikel een aantal tips die eraan zullen bijdragen dat u minder betaalt voor zakelijke energie. Zo wordt het bijzonder interessant om over te stappen naar een andere energieleverancier of een ander energiepakket bij uw huidige energieleverancier te kiezen.

Weet wat u kunt besparen

De hoogte van de besparing hangt van een aantal factoren af:

 • U moet weten wat u op dit moment aan energie betaalt en hoe hoog de jaarlijkse rekening voor uw bedrijf is. Op deze manier is het erg gemakkelijk te berekenen welk verschil u kunt verwachten met betrekking tot de nieuwe kosten.
 • De mate van energieverbruik is een belangrijkste kwestie bij zakelijke energie. Hoe meer energie u verbruikt, hoe hoger de kosten. Het kan hierom lonen om gebruik te maken van energiebesparende maatregelen, omdat deze helpen om zo veel mogelijk kosten te besparen.
 • Binnen welk pakket uw energieverbruik op dit moment valt. Iedere energieleverancier hanteert binnen energie verschillende pakketten, afhankelijk van het energieverbruik. De kans bestaat dat u op dit moment in een pakket zit dat nog niet helemaal bij uw situatie aansluit.
 • Eventuele kortingsperiodes van energieleveranciers. Als de energieleverancier op dit moment een mooie korting hanteert dan kunt u verder besparen op de energiekosten. Let er hierbij wel op dat deze korting vaak wordt gecompenseerd met hogere kosten zodra de kortingsperiode voorbij is.
 • Uw eigen wensen met betrekking tot de soort energie. Gaat u voor groene energie of voor grijze energie? Als u op dit moment bezig bent de duurzaamheid van uw bedrijf te verbeteren dan is het raadzaam om voor groene energie te gaan. Zo kunt u bijdragen aan een verbetering van het milieu en kunt u op deze manier ook verder meewerken aan een beter energieverbruik binnen Nederland.
 • Eventuele nieuwe apparaten binnen uw bedrijf. Als u op korte termijn van plan bent uw bedrijfsinstallatie aan te passen, en hierbij machines te gebruiken die een lager of hoger energieverbruik hebben, dan is het raadzaam om hier nu al een berekening van te maken.

Zodra u weet wat de kosten zijn die u op dit moment maakt, en ook een beeld hebt van de kosten die u hierbij zou willen maken, kunt u beter inzien wat er aan kosten bespaard kan worden.

Direct uw besparing zien

Wilt u direct zien wat u kunt besparen? Dan kunt u onze handige zakelijke energievergelijker gebruiken. Deze vergelijker geeft direct de besparingsmogelijkheden voor uw bedrijf aan, op basis van energiepakketten van de grootste energieleveranciers van Nederland. Zo kunt u in een handomdraai achterhalen welke energieleverancier en welk energiepakket het beste bij uw situatie aansluit en op welke kosten u hierbij moet rekenen.

Wanneer bent u Grootzakelijk?

 • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
 • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
 • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

 • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
 • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
 • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB