vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws zijn tijdelijke kortingen handig bij uw zakelijke energiepakket

Zijn tijdelijke kortingen handig bij uw zakelijke energiepakket?

Zakelijke energieleveranciers zorgen graag voor een toestroom van nieuwe klanten, en daar zijn allerlei strategieën voor. Het komt bij zakelijke energieleveranciers regelmatig voor dat er voor korte tijd een korting wordt aangeboden, waarmee u een aantal maanden op uw zakelijke energieverbruik kunt besparen.

Tijdelijke kortingen zijn ontzettend handig om op korte termijn te besparen. De zakelijke energieleveranciers bieden u bijvoorbeeld voor 3 maanden een gereduceerd tarief, zodat u deze maanden flink op uw verbruik kunt besparen. Toch zijn er binnen deze tijdelijke kortingen een aantal onderdelen waar u goed op moet letten.

Korting bij zakelijke energie

De kortingstarieven bij zakelijke energie zijn altijd van korte duur, en daar is een ontzettend goede reden voor. De kortingen trekken nieuwe klanten aan, en dit is voor zakelijke energieleveranciers altijd een belangrijk onderdeel voor de groei van de organisatie. Echter vervallen deze kortingstarieven al na een redelijk korte periode, en dat is niet rendabel op het moment dat de zakelijke energieleverancier op dat moment aanzienlijk hogere tarieven hanteert.

Net als bij de energiemarkt voor consumenten worden kortingstarieven gebruikt om klanten binnen te halen, waarbij er na afloop van de kortingsperiode al snel meer kosten worden gerekend. Deze kosten kunnen dusdanig oplopen dat de kosten voor het zakelijke energiepakket plotseling niet meer zo rendabel zijn. Dit betekent dat u, als er een vergelijking wordt gemaakt met andere zakelijke energiepakketten, aanzienlijk meer gaat betalen. En dat is absoluut niet voordelig voor de winst van uw organisatie.

Want de tarieven na de kortingsperiode kunnen soms 10 tot 20 procent hoger uitvallen dan bij andere zakelijke energiepakketten. U heeft gedurende een periode van 3 maanden wel gebruik kunnen maken van een gereduceerd tarief, maar op het moment dat de normale tarieven starten zult u aanzienlijk meer betalen. Voorkom daarom hogere kosten en lees de voorwaarden van het zakelijke energiepakket altijd goed door.

Korting en de contractduur

Daarbij worden de kortingen vooral ingezet bij zakelijke energiepakketten met een lange contractduur. U zit bij deze zakelijke energieleveranciers dus voor langere tijd vast aan het energiecontract, waardoor u de komende tijd ook niet de mogelijkheid hebt om over te stappen naar een andere energieleverancier. Dit is vooral vervelend op het moment dat uw zakelijke energiekosten onnodig uitvallen, bijvoorbeeld tijdens periodes waarin uw verbruik aanzienlijk hoger is dan u vooraf heeft aangegeven.

De extra kosten voor verbruik dat buiten een zakelijk energiepakket valt liggen bij sommige zakelijke energieleveranciers dusdanig hoog dat u ontzettend veel kosten maakt voor het zakelijke energiepakket dat op voorhand zo voordelig leek. Uiteindelijk vallen uw zakelijke energiekosten iedere maand hoger uit dan het budget toelaat, waardoor er op dat moment andere budgetten moeten worden ingezet om te zorgen dat de energierekeningen netjes kunnen worden afgerekend.

Geen korting of wel korting?

Wilt u binnenkort overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier? Dan verwijzen wij u graag door naar onze handige zakelijke energievergelijker. Deze vergelijker biedt u in een handomdraai inzicht in de mogelijkheden op de zakelijke energiemarkt. Zo bieden wij u direct de kans om de beste zakelijke energieleverancier en het beste zakelijke energiepakket voor uw situatie te kiezen.

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB