vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws zes redenen voor zzp energie

6 Redenen Om Te Kiezen voor ZZP Energie

Als ZZP-er probeer je iedere maand de kosten zo laag mogelijk te houden. Door de vele kostenposten is het soms lastig om het overzicht te bewaren. Je wilt zeker zijn dat je niet teveel betaalt maar ook niet veel tijd kwijt zijn aan het uitzoeken van iedere kostenpost.

De kans is groot dat je op dit moment nog geen speciaal energiecontract hebt dat zich richt op ZZP'ers. Hierdoor liggen de kosten hoger. Besparen op energiekosten is bijzonder eenvoudig. In dit artikel geven we je daarom 6 redenen om te kiezen voor een ZZP energiepakket.

1. Kostenbesparing op energiecontract

Staat het energiecontract op dit moment nog op jouw eigen naam? Als je vanuit huis werkt dan is de kans groot dat je het contract nog niet op naam van het bedrijf hebt gezet. Dit is echter bijzonder eenvoudig en bespaart veel geld.

Een deel van de energiekosten die je als thuiswerker maakt kun je fiscaal aftrekken van de bedrijfswinst. Dit is afhankelijk van de oppervlakte van de werkruimte in vergelijking met de totale woning en het totale bedrag aan energie.

2. ZZP-energiepakketten zijn op maat

Vaak betaal je als persoon teveel voor een energiepakket. Je neemt een specifieke hoeveelheid af en vervolgens wordt er op basis van de afgenomen hoeveelheid kWh berekend wat je extra moet betalen of terugkrijgt.

Over het algemeen worden de energiepakketten voor ZZP'ers beter op maat opgesteld dan de pakketten voor consumenten. Doordat het verbruik niet snel fluctueert (dit in tegenstelling tot huishoudens) is de kans groot dat er een speciaal op maat energiepakket kan worden samengesteld.

3. ZZP Energie biedt voordelen

Het inkopen van energie kan voor een individueel uitkomen op een hoge investering. Maar wanneer je een energiepakket afneemt dat met meerderen tegelijk wordt gebruikt dan is de kans groot dat je zult besparen. Zoek daarom in de directe omgeving rondom het kantoorpand naar ZZP'ers die ook willen besparen op hun energieverbruik.

4. Je kunt BTW terugvragen

Zoals bij Reden 1 wordt aangekaart is het kiezen voor ZZP Energie fiscaal zeer interessant. De kosten die je als ZZP'er aan energie spendeert kunnen van de BTW afgetrokken worden. Energie die je zakelijk gebruikt mag worden afgetrokken van de bedrijfswinst.

5. Meer energieleveranciers

Als consument kun je terecht bij enkele energieleveranciers. Maar als onderneming heb je een zeer ruime keuze. Niet alleen de grote leveranciers zijn actief in de zakelijke markt, ook kleinere energieleveranciers maken deel uit van de markt. En juist deze kleine leveranciers hanteren over het algemeen lagere tarieven en bieden een betere service.

6. Overstappen wanneer je wilt

Consumenten zijn voor meerdere jaren gebonden aan een vast energiecontract. Zij kunnen niet zomaar overstappen naar een andere energieleverancier. De kans is hierdoor groot dat zij voor lange tijd teveel zullen betalen omdat zij niet naar een goedkopere energieleverancier kunnen switchen.

Maar als ZZP'er heb je hier helemaal geen last van. Binnen de zakelijke energiemarkt wordt vaak met flexibele contracten gewerkt waardoor je niet gebonden bent aan een specifieke contractduur. Dit is niet alleen beter voor de portemonnee maar scheelt ook veel administratief werk. 

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB