vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws zakelijke energie overstappen zonder administratieve zorgen

Zakelijke energie: overstappen zonder administratieve zorgen

Overstappen binnen de zakelijke energiemarkt lijkt voor veel bedrijven nog steeds een tijdrovende taak. Toch is het voor veel bedrijven mogelijk om de administratie die een overstap met zich meebrengt zo veel mogelijk te vermijden. Vandaag de dag voert de partij waar u naar overstapt alles helemaal voor u uit, en zorgen zij er ook voor dat de administratie op de juiste wijze wordt doorgevoerd.

Dit maakt het voor bedrijven aanzienlijk eenvoudiger om te zorgen dat zij altijd bij de juiste zakelijke energieleverancier zitten. De kosten van zakelijke energie zijn de laatste jaren al redelijk gedaald, en het is prettig als u de komende jaren kunt zorgen dat u op jaarbasis nog minder uitgaven zult hebben. Een overstap naar een andere zakelijke energieleverancier kan op jaarbasis al snel honderden tot duizenden euro’s schelen, en bij langdurige contracten kan dit al snel over de gehele contractduur leiden tot tienduizenden euro’s aan voordeel.

Wij helpen u graag bij het besparen op zakelijke energie, daarom hebben wij een eenvoudig te gebruiken zakelijke energievergelijker voor u. Met deze energievergelijker kunt u in een handomdraai berekenen welke zakelijke energieleverancier de beste energieleverancier voor uw situatie zal zijn. Ga direct naar de zakelijke energievergelijker >>

De administratie van de overstap bij zakelijke energie

Overstappen klinkt nog steeds als een vervelend woord, maar dat is het allang niet meer. Een overstap is vandaag de dag binnen enkele minuten geregeld. Zo geeft onze energievergelijker u binnen 2 minuten antwoord op de vraag welke zakelijke energieleverancier het best bij uw situatie past. En als u eenmaal de juiste zakelijke energieleverancier heeft gevonden dan kunt u direct overgaan tot de overstap via de website van deze zakelijke energieleverancier.

Let bij het overstappen altijd goed op uw huidige zakelijke energiecontract. Het kan voorkomen dat u op dit moment te maken heeft met een contract dat nog een aantal jaren doorloopt. Dit houdt in dat u de komende tijd nog niet kunt overstappen. Indien u op dit moment een kortlopend energiecontract heeft dan is de kans aanzienlijk groter dat u al binnen een aantal weken of maanden kunt overstappen naar uw nieuwe energieleverancier.

Hoe lang duurt een overstap?

Een overstap naar een andere zakelijke energieleverancier is over het algemeen binnen enkele dagen geregeld. Dit hangt af van het huidige contract, de huidige energieleverancier en de nieuwe zakelijke energieleverancier. Als alle administratie meezit dan kunt u al binnen een week overstappen naar uw nieuwe zakelijke energieleverancier. Dit betekent dat u vanaf dat moment ook geniet van het voordeel dat zij u bieden. U heeft direct te maken met de nieuwe, voordelige, tarieven. Daarbij kunt u ook direct gebruik maken van de service die uw nieuwe zakelijke energieleverancier biedt.

De administratie van uw zijde zal over het algemeen slechts enkele uren duren. Het is voor de zakelijke energieleverancier nodig om informatie te noteren die te maken heeft met de situatie van uw onderneming. Hoe sneller u deze informatie toestuurt, hoe korter het doorlooptraject van de overstap. U zult dan ook op zeer korte termijn kunnen besparen. 

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB