vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws wat moet u doen op het gebied van zakelijke energie als u groeit

Wat moet u doen op het gebied van zakelijke energie als u groeit?

Tijdens de groei van uw bedrijf is het essentieel om in de gaten te houden dat de geleverde goederen en diensten die u van leverancier ontvangt goed meegroeien. Energie is hier een belangrijk onderdeel van. Tenslotte is energie de draaimotor van uw bedrijf en hangt het lot van een groot aantal bedrijfsprocessen af van energie.

Op het gebied van energie zijn er continu talloze mogelijkheden. U kunt bij een contractbeëindiging overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier, zodat u bijvoorbeeld lagere tarieven en betere service krijgt. Maar tijdens de groei van het bedrijf is een contractbeëindiging niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld omdat u nog enkele jaren aan het contract vastzit.

Bij de meeste zakelijke energieleveranciers is het geen probleem als u groeit. Zij denken graag met u mee om de groei te continueren en de energie die zij leveren hierop aan te laten sluiten. Er zijn daarentegen helaas ook zakelijke energieleveranciers die graag een extra bedrag verdienen omdat u hard groeit, en juist in deze situaties moet u goed oppassen. Daarom beschrijven wij in dit artikel wat u het beste in zulke situaties kunt doen.

Groeien op het gebied van zakelijke energie

Op dit moment heeft u bij uw zakelijke energieleverancier een contract lopen dat goed aansloot op het moment dat u dit pakket heeft afgenomen. Maar de kans bestaat dat u op dit moment binnen een geheel andere schaal valt omdat u de productie heeft opgeschroefd. Dit betekent dat u een hoger verbruik heeft, wat uiteindelijk door de energieleverancier geleverd moet worden.

Nu is het bij enkele zakelijke energieleveranciers helaas zo dat de verbruikte energie die buiten het pakket apart moet worden afgerekend, en dat er soms boetes tegenover staan. Bovendien is het bij hen ook niet mogelijk om kosteloos over te stappen naar een groter energiepakket, waarbij uw verbruik wel binnen de gestelde limieten valt.

Dit resulteert er al snel in dat u hoge kosten moet maken voor de extra energie die wordt geleverd. Nu zijn extra kosten op het gebied van energie niet een ramp, omdat het hier nog steeds om redelijk kleine kosten binnen uw productieproces gaat. Maar zodra u ook boetes moet betalen omdat het verbruik ver buiten het energiepakket valt, zult u hoge kosten maken zonder dat u hier ook echt iets voor terugkrijgt.

Wat kunt u hieraan doen?

Om te voorkomen dat u met hoge kosten te maken krijgt is het allereerst belangrijk om uit te zoeken wanneer uw huidige contract wordt beëindigd. Dit hangt volledig af van het contract dat u met de zakelijke energieleverancier heeft afgesloten. Bekijk daarom het contract en zoek de datum op waarop het contract wordt beëindigd.

Ga vervolgens aan de slag met het zoeken van een andere zakelijke energieleverancier. Wij hebben een speciale zakelijke energievergelijker samengesteld waarmee het bijzonder eenvoudig wordt om de beste aanbieder te vinden die maximaal aansluit bij uw verbruik. Bovendien zijn dit wel partners die u tijdens de groei verder kunnen helpen en dus geen hoge boetes zullen uitschrijven op het moment dat uw verbruik ver boven de limieten uitkomt. En daarbij is overstappen naar een ander zakelijk energiepakket bij deze aanbieders dan ook geen probleem.

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB