vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws wat groene energie de komende jaren gaat veranderen voor uw bedrijf

Wat groene energie de komende jaren gaat veranderen voor uw bedrijf

Groene energie is een steeds belangrijk onderdeel van de zakelijke energiemarkt aan het worden. Dit heeft onder andere tot gevolg dat steeds meer bedrijven kiezen voor groene energie, en niet langer gebruikmaken van de grijze energie die de afgelopen decennia standaard is geweest.

Groene energie voor bedrijven is een beademing als het op de verduurzaming aankomt. Het helpt bedrijven om kosten te besparen die normaal gesproken gebruikelijk zijn als er bijvoorbeeld een eigen zonnepanelenpark wordt aangelegd. Doordat energieleveranciers actief investeren in eigen zonnepanelen- en windmolenparken maken zij het aanzienlijk toegankelijker voor bedrijven om op deze manier toegang te krijgen tot groene energie.

De komende jaren gaat groene energie dan ook veel veranderen op de zakelijke energiemarkt. En daar zullen ook veranderingen tussen zitten die invloed hebben op uw eigen bedrijf. Wij zetten de veranderingen van de komende jaren op een rijtje, zodat u eenvoudig kunt zien welke stappen u de komende jaren eventueel moet nemen om het maximale uit uw groene energie te halen.

Structurele veranderingen in zakelijke groene energie

De afgelopen jaren kwamen er steeds meer subsidies beschikbaar voor bedrijven die actief investeren in groene energie. Dit is onder andere te danken aan de Nederlandse overheid, maar ook de Europese Unie heeft hier steeds meer een kernpunt van gemaakt. Dit heeft erin geresulteerd dat de overheid en de EU de laatste jaren miljarden in verduurzaming hebben gepompt.

Maar de investeringen die de laatste jaren steeds hoger werden vanuit de Nederlandse overheid, zullen de komende jaren lager uitvallen. Dit is onder andere het gevolg van het budget, dat de laatste jaren kleiner is geworden. Partijen die aan het begin van de verduurzaming actief hebben geïnvesteerd hebben gebruik kunnen maken van al deze voordelen, maar bedrijven die vandaag de dag in eigen groene energievoorzieningen willen investeren hebben toegang tot minder subsidies.

Daar komt gelukkig wel bij kijken dat de kosten voor het aanleggen van zonnepanelen- en windmolenparken aanzienlijk lager liggen. Dankzij de vele technische vooruitgangen van de afgelopen jaren is de productie van deze energievoorzieningen verbeterd. Dit maakt het voor veel zakelijke energieleveranciers mogelijk om voor een lager bedrag te investeren in deze eigen parken, wat ook weer wordt doorberekend in de energietarieven die deze partijen hanteren.

Een ander element dat invloed heeft op de zakelijke energieprijzen bij groene energie is de mate waarop de gewone Nederlander vandaag de dag ook groene energie opwekt. Dit biedt leveranciers de mogelijkheid om zeer eenvoudig toegang te krijgen tot een veel groter aanbod aan energievoorzieningen, zodat zij dit eenvoudig kunnen doorverkopen aan bedrijven. Nu het binnen de zakelijke markt ook steeds normaler wordt om eigen groene energievoorzieningen aan te leggen, is het niet verrassend dat de energietarieven de laatste jaren - en hierdoor ook de komende jaren - zijn gedaald.

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB