vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws wanneer sloot u uw laatste zakelijke energiecontract af

Wanneer sloot u uw laatste zakelijke energiecontract af?

Het is binnen de zakelijke energiemarkt gebruikelijk dat men voor een aantal jaar vastzit bij dezelfde zakelijke energieleverancier. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de gemiddelde energieleverancier contract tot wel 5 jaar afsluit. Voor zakelijke energieleveranciers is dit vanzelfsprekend zeer voordelig, maar daar staat helaas tegenover dat het voor bedrijven een stuk minder voordelig wordt.

Want een vast contract voor 5 jaar betekent ook dat u 5 jaar lang dezelfde prijs betaalt. En als de 5 jaar eenmaal aflopen, sluit de zakelijke energieleverancier weer een nieuw contract af waarin dezelfde voorwaarden gelden. Als bedrijf gaat u er dus keer op keer op achteruit, terwijl het juist zeer gemakkelijk is om te zorgen dat u niet elke keer aan deze lange contracten gebonden bent. Dit begint allereerst bij de realisatie dat u binnen de zakelijke energiemarkt ontzettend veel opties hebt met betrekking tot de verschillende zakelijke energieleveranciers.

Het afsluiten van een contract van 5 jaar is allang niet meer nodig. In plaats daarvan kunnen bedrijven contracten van 1 of 2 jaar afsluiten en na deze periode weer evalueren of zij bij dezelfde energieleverancier blijven of liever overstappen. En dit is zeer voordelig voor bedrijven, want hiermee krijgen bedrijven veel meer vrijheid op het gebied van keuzes binnen de zakelijke energiecontracten.

Is het tijd voor een nieuw zakelijk energiecontract?

Als u op dit moment naar uw zakelijke energiecontract kijkt, zult u wellicht denken dat u nog niet te veel betaalt. Maar als u uw zakelijke energiecontract naast de aanbiedingen van andere zakelijke energieleveranciers legt, wordt al snel duidelijk dat er op de onderdelen binnen het contract bespaard kan worden. Vaak kunnen zowel stroom als gas goedkoper bij een andere zakelijke energieleverancier worden afgesloten.

Het is voor veel bedrijven dan ook tijd om een nieuw zakelijk energiecontract af te sluiten. Dit biedt ontzettend vaak veel besparingen, welke iedere maand doorberekend worden. Zo kunt u op jaarbasis door een simpele overstap al honderden en soms zelfs duizenden euro’s besparen. En dat loont aanzienlijk als u op dit moment ontzettend veel stroom en gas binnen uw organisatie verbruikt.

Hoe weet u of het tijd is?

Het is allereerst slim om op de hoogte te zijn van de huidige energiekosten die uw bedrijf maakt. Op de jaarrekening kunt u de kosten terugzien. Op deze rekening wordt ook aangegeven wat uw verbruik gedurende deze periode is geweest. Dit verbruik is zeer eenvoudig over te nemen naar andere zakelijke energieleveranciers, waarbij u direct de mogelijkheid heeft om te zien hoeveel u bij deze zakelijke energieleveranciers betaalt wanneer u zou overstappen.

Bij Energie-zakelijk helpen wij u graag een stap verder binnen het proces van besparen op zakelijke energie. Daarom hebben wij voor u een speciale zakelijke energievergelijker samengesteld. Hiermee kunt u binnen enkele minuten op basis van uw verbruik en uw bedrijfsgegevens zien welke zakelijke energieleveranciers in uw regio actief zijn en welke prijzen zij rekenen. Hiermee kunt u ook direct de besparing voor uw organisatie berekenen en uitzoeken wat u de komende jaren kunt doen om te zorgen dat u maximaal zult besparen.

Bekijk direct onze zakelijke energievergelijker >>

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB