vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws van hoge energierekening naar hoge korting 3 tips voor zakelijke energie

Van hoge energierekening naar hoge korting: 3 tips voor zakelijke energie

Ieder jaar komt de zakelijke energierekening weer binnen en is het tijd om de energiekosten te betalen. Bij steeds meer bedrijven betekent de energierekening ook direct een nare verrassing: de kosten vallen over het algemeen hoger uit dan vooraf is verwacht. En dit is erg vervelend, vooral als uw bedrijf op dit moment alles doet om zo veel mogelijk andere kostenposten minder duur te maken.

Het is niet prettig als u ieder jaar weer een hoge energierekening blijft ontvangen. Dit kan een groot deel van uw omzet wegnemen. Toch is energie een belangrijk onderdeel van uw organisatie en is het niet mogelijk om dan maar geen energie af te nemen.

Bij Energie-zakelijk zijn wij hier volledig van op de hoogte, daarom helpen wij bedrijven graag te besparen op de zakelijke energierekening. Dit doen wij op verschillende manieren, waaronder het aanbieden van onze speciale zakelijke energievergelijker. Met deze vergelijker kunt u in een handomdraai op basis van informatie over uw bedrijf inzien welke zakelijke energieleverancier en energiepakket het beste bij uw situatie en uw verbruik aansluit.

In dit artikel geven wij u daarnaast ook een aantal tips waarmee u de hoge energierekening kunt verlagen door aanspraak te maken op een aantal kortingen. Niet iedere korting is interessant voor ieder bedrijf, en daarom zullen wij bij iedere korting vermelden voor welke bedrijven dit het meest geschikt is.

Tip 1: Sluit een langlopend zakelijk energiecontract af

Zakelijke energieleveranciers stoppen veel tijd en geld in het aanbrengen van nieuwe klanten. Dit is niet vreemd, want klanten brengen uiteindelijk veel omzet op. Een van de manieren waarop zakelijke energieleveranciers nieuwe klanten proberen aan te trekken is door hen een korting aan te bieden wanneer zij voor langere tijd klant blijven. Dit wordt ook wel een langlopend zakelijk energiecontract genoemd. Tijdens het eerste jaar ontvangt een nieuwe klant een mooie korting.

Helaas wordt bij deze contracten niet vermeld dat het gebruikelijke tarief vaak hoger ligt dan bij andere zakelijke energieleveranciers. Oftewel: u gaat het eerste jaar minder betalen en zal de daaropvolgende jaren dusdanig meer betalen dat deze korting uiteindelijk helemaal niet rendabel is.

Daarbij zorgen langlopende contracten er ook voor dat u niet eenvoudig kunt overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier, omdat u de volledige contractduur moet uitzitten.

Tip 2: Sluit u aan bij een MKB-collectief

ZZP-ers en MKB’ers doen er goed aan om zich aan te sluiten bij een zakelijk energiecollectief. Dit biedt de mogelijkheid om samen met honderden andere bedrijven veel op de jaarlijkse energierekening te besparen. Het is echter niet altijd de meest voordelige manier, vooral omdat u bij een MKB-collectief voor meerdere jaren bij dezelfde zakelijke energieleverancier moet afnemen. Dit biedt geen mogelijkheid om over te stappen naar een andere zakelijke energieleverancier, waardoor u de komende jaren vastzit aan het tarief dat door het collectief is vastgelegd.

Tip 3: Vind altijd de goedkoopste zakelijke energieleverancier

De bedrijven die het meest besparen op zakelijke energie hebben één ding gemeen: zij weten altijd de beste zakelijke energieleverancier te vinden en vinden het geen probleem om ieder jaar over te stappen.

Dit weten wij bij Energie-zakelijk ook. Daarom hebben wij voor bedrijven die maximaal willen besparen de zakelijke energievergelijker samengesteld. Hiermee kunt u direct inzicht krijgen in de prijzen van alle energieleveranciers en ziet u ook welke energieleverancier op dit moment het beste bij uw organisatie aansluit.

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB