vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws stijgend zakelijk energieverbruik grote kans dat u toch kunt besparen

Stijgend zakelijk energieverbruik? Grote kans dat u toch kunt besparen

Het zakelijke energieverbruik hangt af van diverse factoren binnen uw bedrijf. Uw bedrijfsprocessen, computers, het licht en zelfs de verwarming hebben allen invloed op het totale verbruik van uw onderneming. Dit brengt een hogere energierekening met zich mee, want een stijgend verbruik leidt altijd tot hogere kosten.

Toch zijn er voor ondernemingen nog steeds mogelijkheden om op de energierekening te besparen wanneer het zakelijke energieverbruik stijgt. Het is voor bedrijven dan ook slim om te kijken welke stappen er gezet kunnen worden om de energiekosten te laten dalen terwijl het verbruik stijgt.

Dit kunt u doen bij een stijgend energieverbruik

Een belangrijke eerste stap die u kunt zetten om uw energiekosten te verlagen is om in ieder geval uw huidige en in de toekomst verwachte energieverbruik in kaart te brengen. Dit maakt al direct duidelijk wat u de komende jaren aan energie zult betalen, omdat het tarief van uw huidige zakelijke energieleverancier de komende jaren gelijk zal blijven.

Door in kaart te brengen wat uw totale energieverbruik is en wordt, kunt u bij andere zakelijke energieleveranciers uitzoeken welke kosten hieraan zijn gebonden. Het is op dat moment zeer gemakkelijk om bij verschillende zakelijke energieleveranciers berekeningen te doen op basis van dit verbruik, zodat u hier duidelijke prijzen bij kunt vinden. En dat zal leiden tot een beter inzicht in de totale kosten die u vanaf volgend jaar kunt maken.

Want het tarief wat uw huidige zakelijke energieleverancier hanteert is niet het tarief dat door alle zakelijke energieleveranciers wordt gehanteerd. Het is dan ook zeker mogelijk om te zorgen voor een veel lagere energierekening wanneer u zorgt voor een verlaging in het energietarief. De kosten voor stroom en gas verschillen bij iedere zakelijke energieleverancier en met tientallen Nederlandse energieleveranciers is het goed om te vergelijken welke prijzen zij individueel hanteren.

U hoeft hiervoor allang niet meer overal offertes aan te vragen om zo inzicht te krijgen in de kosten die u bij dit verbruik zult maken. In plaats daarvan kunt u door middel van een zakelijke energievergelijking uitzoeken welke kosten u per zakelijke energieleverancier zult maken. Energie-zakelijk heeft een gebruiksvriendelijke energievergelijker waarmee u in een handomdraai kunt uitzoeken wat iedere zakelijke energieleverancier in uw situatie zou rekenen.

Blijf altijd vergelijken om te besparen

Wat u vandaag betaalt, hoeft niet het bedrag te zijn wat u altijd blijft betalen. Zelfs als u nu overstapt naar een zakelijke energieleverancier die aanzienlijk goedkoper is, kunt u in de toekomst nog verder besparen op zakelijke energie. Het loont dan ook om ieder jaar te kijken welke zakelijke energieleveranciers een goedkoper tarief voor uw verbruik kunnen bieden.

Maak er daarom een gewoonte van om ieder jaar minimaal één keer het verbruik en de kosten hiervan te vergelijken bij verschillende zakelijke energieleveranciers. Hiermee bent u altijd zeker dat u op zowel korte als lange termijn flink kunt besparen op uw zakelijke energiekosten.

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB