vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws steeds meer subsidies voor zakelijke energie verdwijnen zo lost u het op

Steeds meer subsidies voor zakelijke energie verdwijnen, zo lost u het op

De Nederlandse overheid heeft lange tijd binnen de zakelijke markt geholpen om de stroomvoorziening in Nederland op de beste manier samen te stellen. Hier werden talloze subsidies voor in het leven geroepen, om bedrijven te stimuleren om zelf ook te investeren in hun eigen energie.

Belangrijke voorbeelden hiervan zijn onder andere de subsidies voor windmolenparken, watercentrales en ook zonnepanelen. Jarenlang werd er door de Nederlandse overheid ontzettend veel geld in deze initiatieven gestoken. Inmiddels heeft al een groot deel van de Nederlandse bedrijven de overstap naar de duurzame vorm van energie gemaakt, en is het voor de overheid dan ook niet langer nodig om dezelfde bedragen in deze subsidies te stoppen.

Dit betekent voor bedrijven dat zij minder gelegenheid hebben om op deze posten een mooie subsidie te verkrijgen; een subsidie die in de meeste situaties toch echt mogelijk is als het aankomt op de manier waarop de nieuwe energievoorzieningen betaald moeten worden. In plaats daarvan moeten bedrijven nu zelf kijken naar manieren om te zorgen dat zij de duurzaamheid van de eigen organisatie verbeteren.

Wat kan er veranderd worden?

Bedrijven zullen allereerst naar de eigen energievoorziening moeten kijken en op basis daarvan achterhalen wat de juiste stappen zijn om in ieder geval grotendeels de kosten op deze post te besparen. Niet ieder bedrijf hoeft maximaal geld te investeren om de duurzaamheid van het bedrijf te verhogen, maar het is altijd mooi meegenomen als u al diverse kostenposten kunt vinden die lager zullen uitvallen wanneer u hier een aantal aanpassingen bij doorvoert.

Denk bijvoorbeeld aan uw huidige energiecontract. De kans is groot dat u op dit moment al een mooie besparing kunt krijgen op het moment dat u overstapt naar een andere energieleverancier. De meeste energieleveranciers hanteren tarieven die niet gedurende het jaar vaststaan, waardoor zij regelmatig met mooie promoties de markt op kunnen. Dit is voor bedrijven ontzettend interessant, want dit is een ideale manier om te zorgen dat er jaarlijks honderden euro’s bespaard kunnen worden.

Zelfs overstappen op groene energie wordt op deze manier aanzienlijk goedkoper. Het is vanzelfsprekend niet de ideale oplossing in dit geval, maar het helpt wel om alvast de duurzaamheid van uw organisatie te versterken tot aan het moment dat u echt over kunt stappen naar de energievoorzieningen die u voor ogen heeft. Hoe eerder u ermee begint, hoe groter het totale effect dan ook zal zijn wanneer u alles op de juiste manier uitvoert.

Zo kunt u besparen op (groene) energie

Overstappen naar een andere energieleverancier bracht vroeger ontzettend veel werk met zich mee. Vandaag de dag is het gelukkig allemaal gemakkelijker, en hoeft u slechts weinig moeite te doen om te zorgen dat u ook echt het maximale uit de besparing kunt halen.

Wij verwijzen u hiervoor graag naar onze handige zakelijke energievergelijker, waarmee u in een handomdraai kunt berekenen welke zakelijke energieleverancier voor uw bedrijf aanzienlijk voordeliger zal zijn. Het is een ideale manier om te zorgen dat de energierekening flink daalt, terwijl u er op deze manier ook nog voor zorgt dat u alvast de eerste stappen naar een betere duurzaamheid in uw organisatie zet.

Groene energie is vanzelfsprekend ook in dit overzicht overgenomen, zodat u exact kunt zien aan welke kosten u moet denken op het moment dat u voor een duurzame energieleverancier kiest.

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB