vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws schikking sbm offshore nederlands record

Schikking OM met SBM Offshore zorgt voor Nederlands record

Zakelijke energie is in Nederland maar ook in andere landen van groot belang. Er kan toch veel geld op worden bespaard als we allemaal gaan kijken en investeren in duurzame energie. Daar zijn we gelukkig de laatste tijd volop mee bezig. Er is door de transactie van het Openbaar Ministerie (OM) met SBM Offshore gezorgd voor een Nederlands schikkingsrecord. Er is namelijk een recordovereenkomst ter waarde van 240 miljoen dollar met deze olieplatformbouwer behaald. Een hele tijd lang werd SBM Offshore verdacht van corruptie in Angola, Equatoriaal Guinea en Brazilië in de periode van 2007 tot 2011.

De afgelopen jaren hebben de grootste schikkingen van Nederlandse bedrijven met de Nederlandse autoriteiten plaatsgevonden. Niet alleen SBM Offshore, maar ook ex-Bouwfonds-directeur Jan van Vlijmen heeft met het OM geschikt voor een totaalbedrag van 75 miljoen euro. Daarbij heeft Rabobank in totaal een bedrag van 70 miljoen euro betaald voor de Libor-fraude. Dan is er nog vastgoedmagnaat Harry Hilders, hij schikte voor 40 miljoen euro in 2010 voor vastgoedfraude. De FCIB (First Curaçao International Bank) van John en Tineke Deuss schikte voor 34,5 miljoen euro, dit deden zij voor btw fraude en witwassen. Maar dit is niet goed voor ons land. Daarom moet er gekeken worden naar goede oplossingen. Energie is duur, maar hierdoor wordt het er niet beter op. Het moet allemaal goed geregeld worden en niet zoals nu via de fraudezaken.

Zakelijke energie, goedkoper? We hebben het deels zelf in de hand

De zakelijke energieprijzen kunnen volop stijgen, maar we kunnen er ook voor zorgen dat er bespaard kan worden op de zakelijke energie. U kunt namelijk de zakelijke energieleveranciers met elkaar vergelijken en overstappen en tot wel €1000,- per jaar besparen. Het duurt maar 1 minuut om de beste energiedeals te zien. Via ons kunt u veel goedkoper overstappen dan via uw energieleverancier. Wij vergelijken 100% onafhankelijk en al veel ondernemingen zijn u voorgegaan! U weet bij ons meteen wat goedkope zakelijke energie is. U ziet namelijk meteen wat u op energie zakelijk kunt besparen. Het is goed dat u die overstap nu gaat maken en kiest voor zakelijke energie vergelijken, daardoor weet u namelijk wat alle opties zijn voor uw onderneming. Besparen kunt u zeker op zakelijke energie. 

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB