vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws overstappen op de zakelijke markt 3 dingen waar u op moet letten

Overstappen op de zakelijke markt: 3 dingen waar u op moet letten

Zakelijke energie kan vaak een stuk goedkoper, maar een groot aantal bedrijven stappen liever niet over. Dit heeft vooral te maken met de administratieve taken en de overstaptijd. Toch valt dit uiteindelijk erg mee.

De tijd die men kwijt is om over te stappen staat zeer positief tegenover de kostenbesparing. Het is dus zeer aantrekkelijk om toch voor een overstap te kiezen. Bedrijven kunnen zomaar duizenden euro’s op jaarbasis besparen, terwijl hier maximaal een uur werk voor nodig is.

Maar waar moet u nu echt op letten als u wilt overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier? In dit artikel beschrijven wij u de belangrijkste factoren.

1. Let op de prijs, maar ook op de service

Het is prettig om iedere maand flink te besparen. Als u onze energievergelijker gebruikt, dan zult u al snel zien dat er ontzettend veel kan worden bespaard. Maar het heeft niet altijd zin om direct over te stappen omdat u goedkoper uit bent, want het kan zomaar zijn dat u op andere vlakken flink achteruitgaat.

Service is een belangrijk aspect van dienstverlening, ook bij uw energiecontract. Heeft u bijvoorbeeld een keer met een storing te maken, dan is het prettig als dit zo snel mogelijk wordt opgelost. Er zijn maar weinig bedrijven die echt veel middelen in service steken, het kan dus al snel lonen om op basis van dit aspect over te stappen.

Een ander belangrijk onderdeel is de bereikbaarheid. Wanneer u bijvoorbeeld een vraag over uw contract heeft, dan is het prettig als u niet eerst een uur in de wacht staat. Zorg er daarom voor dat aspecten zoals deze in uw beslissing worden meegenomen, zodat u met zekerheid kunt overstappen.

2. Vergelijk zo veel mogelijk energieleveraniers

Als u van uw huidige energieleverancier naar een andere leverancier overstapt, dan is de kans groot dat u gaat besparen. Maar er zijn een groot aantal energieleveranciers op de zakelijke markt, dus de kans bestaat dat u nog meer kunt besparen.

Onze energievergelijker neemt een groot aantal verschillende leveranciers mee. Zo kunt u met grote zekerheid zeggen dat u inderdaad een stuk goedkoper uit bent en dat u niet langer te veel voor uw gas en stroom betaalt. Hoe meer energieleveranciers u vergelijkt, hoe groter de kans dat u zo veel mogelijk gaat besparen.

3. Weet dat het weinig tijd zal kosten

Zoals eerder al werd beschreven, kost een overstap naar een andere zakelijke energieleverancier erg weinig tijd. U hoeft slechts de vergelijker te gebruiken en kunt direct naar de website van de goedkoopste energieleverancier gaan. U vult vervolgens uw gegevens in en wordt binnen enkele dagen gebeld.

Vervolgens wordt er in een klein gesprek vastgesteld wat uw wensen zijn en worden er een aantal administratieve punten besproken. Deze punten zijn nodig om uw overstap zo goed mogelijk te regelen. Uw nieuwe energieleverancier regelt dan de rest, zodat u hier zelf geen omkijken meer naar heeft. Dit bespaart ontzettend veel tijd en maakt overstappen daarom nog aantrekkelijker. 

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB