vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws oude windmolens vervangen door nieuwe windmolens

Oude windmolens vervangen door nieuwe windmolens

Als de oude windmolens worden vervangen door nieuwe windmolens, dan kan er gezorgd worden voor een groene stroomsubsidie. De energiebedrijven, boeren en andere exploitanten van duurzame energie zijn er over samen in gesprek. Zij hebben een plan om tientallen windmolens te slopen. Deze willen ze dan weer vervangen voor nieuwere windmolens. Dit is naar voren gekomen uit een onderzoek van de Nederlandse Vereniging Omwonenden Windturbines (NLVOW). De reden voor het slopen en vervangen is dat de nieuwe windmolens meer subsidie opleveren dan de oudere. Het onderzoek dat gehouden is door de NLVOW laat zien dat er de afgelopen tijd op grote schaal vergunningaanvragen zijn binnengekomen voor het vervangen van windmolens die de laatste tien jaar zijn gebouwd. Op het moment dat er dit jaar nog een vergunning geregeld kan worden, dan kunnen de nieuw te plaatsen windmolens aanspraak maken op in totaal meer dan 350 miljoen euro groene stroomsubsidie. 

Is het vervangen noodzakelijk?

Rob Rietveld van de NLVOW geeft aan dat de oude windmolens nog zeker 10 tot 15 jaar mee kunnen. Rietveld zegt daarover: “Dit heeft niets met duurzaamheid te maken, maar alles met het opstrijken van dubbele subsidies. Dit ondermijnt het draagvlak voor windenergie, spekt vooral de exploitanten en verkleint de kans dat omwonenden meedelen in de opbrengsten”. Op dit moment wordt er verwacht dat er de komende tijd nog een groot aantal subsidieaanvragen bij het Ministerie van Economische Zaken binnen zullen komen.

Energie goedkoper maken 

Zakelijke energie, het kan allemaal veel goedkoper. Kiest u nu voor energie zakelijk vergelijken. De energietarieven kunt u meteen zien en dan kunt u overstappen en tot wel €1000,- per jaar besparen dat wilt u toch ook? Het duurt maar 1 minuut om de beste energiedeals te zien en dan is overstappen via onze site voordeliger dan direct bij de energieleverancier. Wij vergelijken 100% onafhankelijk en duizenden bedrijven gingen u voor! Nu is het uw kans! Alle zakelijke energieaanbiedingen van alle leveranciers kunt u bij ons vinden en u kunt kosteloos en moeiteloos overstappen met uw zakelijke energie. Het is bij ons direct zichtbaar wat u bespaart. Vult u daarom uw energieverbruik in, samen met uw adresgegevens en dan ziet u meteen hoeveel u bespaart op zakelijke energie. 

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB