vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws nuon zakelijk tarieven voordeel voor bedrijven

Zo Leveren Nuon Zakelijk Tarieven Voordeel Op Voor Bedrijven

Van plan om binnenkort van energiepakket te wisselen en overweeg je over te stappen naar Nuon? Zakelijke tarieven van energieleveranciers kunnen veel voordeel opleveren. Nuon is een grote partner in het leveren van energie en staat open voor kleinverbruik en grootverbruik. De kans is daarom groot dat je hier gaat besparen.

De zakelijke tarieven van Nuon zijn voordeliger dan andere energieleveranciers. Dit maakt het voor een groot aantal bedrijven interessant om over te stappen. Maar hoe zijn de verschillen in tarieven van Nuon Zakelijk opgebouwd en hoe kun je hier van profiteren? In dit artikel lees je er alles over.

1. Onderscheid kleinverbruik en grootverbruik

Bij Nuon Zakelijk wordt er onderscheid gemaakt tussen kleinverbruik en grootverbruik. Bedrijven die jaarlijks een laag energieverbruik hebben zullen hierdoor ook minder betalen. Als lokale autogarage zit je niet te wachten om te betalen voor een hoog energieverbruik terwijl het daadwerkelijke verbruik laag ligt. Bij Nuon Zakelijk zijn de tarieven daarom voordeliger.

Dit onderscheid biedt grootverbruikers ook meerdere voordelen. Bij grootverbruik liggen de tarieven vaak hoog of is de leverancier niet voorbereid op dergelijk gebruik. Bij Nuon worden deze energiepakketten vooraf opgesteld zodat je er altijd op kunt rekenen dat de energie geleverd wordt.

2. Prijzen kunnen worden vastgezet

Bij een groot aantal energieleveranciers kunnen de tarieven voor energie nogal fluctueren. Waar je het ene jaar voordelig uit bent kun je het volgende jaar plotseling 10 tot 30 procent meer gaan betalen. Dit is nadelig voor de winst en biedt bovendien geen houvast bij het inschatten van de kosten.

Bij enkele energiepakketten van Nuon Zakelijk kan de energieprijs worden vastgezet. Dit houdt in dat de tarieven voor de komende jaren vaststaan en dus niet verhoogd zullen worden. Deze tarieven worden voor de gehele contractduur vastgezet en zolang het contract loopt zal het energietarief helemaal niet veranderen.

Niet ieder pakket binnen Nuon Zakelijk heeft deze optie. Er zijn ook energiepakketten die flexibele energieprijzen hanteren. Dit kan voordelig zijn wanneer je verwacht dat de energieprijzen de komende jaren zullen dalen. Je betaalt zo jaarlijks minder voor de verbruikte energie en bent niet gebonden aan de vaste (en op dat moment duurdere) energieprijs.

3. Geschikt voor alle bedrijven

Wanneer je gebruik wilt maken van een van de zakelijke energiepakketten van Nuon dan onderzoekt het energiebedrijf vooraf wat je per jaar aan energie gebruikt. Op basis daarvan kan het bedrijf inschatten welk energiepakket het meest interessant is. Bij een zeer hoog energieverbruik horen over het algemeen lagere tarieven.

Binnen de energiepakketten van Nuon wordt onder andere onderscheid gemaakt tussen ZZP'ers met een kantoor aan huis, MKB en grote bedrijven. Vaak is zakelijke energie voor ZZP'ers interessant omdat zij hiervoor minder zullen betalen dan op de consumentenmarkt.

Door speciale energiepakketten voor bedrijven van alle groottes aan te bieden kan Nuon zakelijk gezien altijd de beste pakketten in iedere situatie aanbieden. Zo ben je niet gebonden aan dure pakketten omdat jouw verbruik niet aansluit bij dat van andere bedrijven. Dit is bij een groot aantal energieleveranciers anders.

4. Regelmatig goede acties

Bij de energiepakketten van Nuon Zakelijk worden regelmatig acties gehouden. Je betaalt tijdelijk aanzienlijk minder voor energie wanneer je tijdens bepaalde maanden van het jaar een contract afsluit.

Deze acties zijn niet alleen interessant voor kleine ondernemingen maar kunnen ook voor grote bedrijven een groot verschil in de hoogte van de energiekosten maken. 

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB