vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws neemt u uw energie zakelijk af 4 tips om minder te betalen

Neemt u uw energie zakelijk af? 4 Tips om minder te betalen

Bent u klant bij een zakelijke energieleverancier? Dan zijn er over het algemeen een aantal manieren om te zorgen dat u jaarlijks minder voor uw stroom en gas hoeft te betalen. De kosten van zakelijke energie zijn de laatste jaren aanzienlijk gestegen, en dat heeft allerlei gevolgen voor de manier waarop bedrijven met deze kosten omgaan. Naarmate ook het gemiddelde verbruik van bedrijven stijgt, wordt de energierekening jaar op jaar hoger. En dat is een van de struikelblokken waar veel bedrijven op dit moment mee kampen.

Bij Energie-zakelijk helpen wij bedrijven graag te besparen op zakelijke energie. Dit doen wij onder andere door middel van onze zakelijke energievergelijker, waarmee bedrijven in een handomdraai kunnen uitzoeken welke zakelijke energieleverancier het beste bij hun situatie aansluit. En dat doen wij ook door interessante informatie te publiceren, waarmee wij bedrijven verder helpen om minder te betalen voor zakelijke energie.

Tip 1: Onderhandel over uw contract

De beste manier om te besparen op uw zakelijke energiekosten is door te onderhandelen met uw huidige zakelijke energieleverancier. Als u al langere tijd klant bent bij een energieleverancier dan is het bijzonder eenvoudig om aanspraak te maken op kortingen. Bedrijven behouden graag hun huidige klanten, en dit geldt ook voor de zakelijke energiemarkt. Door kortingen aan te bieden kunnen zij voorkomen dat u overstapt naar een andere tip.

Extra tip: het is raadzaam om tijdens de onderhandelingen aan te geven dat u zit te denken om over te stappen naar een andere partij. Op deze manier heeft u meer grondvlak om de onderhandelingen met de huidige zakelijke energielverancier te starten en kunt u zo zorgen dat u veel meer profijt heeft van de onderhandelingen.

Tip 2: Kies voor kortlopende contracten

Het lijkt tegenstrijdig om voor kortlopende contracten te kiezen. Tenslotte zijn langlopende contracten een van de betere manieren om aanzienlijk op de prijs van diensten en producten te besparen. Dit geldt echter niet voor de zakelijke energiemarkt, waarbij er ieder jaar weer nieuwe spelers de markt betreden die voor een prijzenstrijd zorgen. Als u voor kortlopende contracten kiest dan is het aanzienlijk eenvoudiger om ieder jaar over te stappen naar een andere zakelijke energieleverancier, zodat u ook echt ieder jaar weer een lagere energierekening kunt ontvangen.

Tip 3: Kies niet voor een zakelijk energiecollectief

De laatste jaren zijn er steeds meer initiatieven voor MKB-bedrijven gekomen om kosten te besparen. Hier komen onder andere collectieven bij kijken. Dit zijn groepen bedrijven waarbij een kleine groep onderhandelt over de prijs met de zakelijke energieleveranciers. Dit betekent over het algemeen dat participerende bedrijven voor langere tijd bij dezelfde leverancier aangesloten zijn. Dit is echter niet altijd voordelig, zoals u bij tip 2 heeft gezien, omdat dit ertoe kan leiden dat u ieder jaar kunt overstappen naar een goedkopere zakelijke energieleverancier.

Tip 4: Blijf de zakelijke energieleveranciers altijd vergelijken

Het is belangrijk om continu inzage te hebben in de prijzen van zakelijke energieleveranciers. Daarom raden wij u aan om regelmatig gebruik te maken van onze zakelijke energievergelijker, zodat u altijd weet of er op dit moment een goedkopere zakelijke aanbieder beschikbaar is. Dit helpt te besparen op het moment dat u kunt overstappen, en u kunt hiermee ook al ruim voordat u overstapt uitzoeken aan welke kosten u moet denken bij de post energie binnen uw organisatie.  

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB