vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws mkb energie zorg dat u niet teveel betaalt

MKB Energie: zorg dat u niet teveel betaalt

Bij MKB Energie spreken we van energie voor het MKB; energie voor bedrijven die met meerdere medewerkers jaarlijks veel stroom en gas gebruiken om de bedrijfsprocessen op de juiste manier te laten verlopen. Het is binnen het MKB gebruikelijk om bij een energieleverancier een energiepakket af te nemen dat specifiek is samengesteld om het verbruik zo goed mogelijk te dekken.

Bij energie voor MKB moet u daarom ook goed letten op de energieleverancier waar u uiteindelijk zaken mee gaat doen. Het helpt uiteindelijk om te zorgen dat u niet teveel voor uw energie betaalt en dat u tegelijkertijd ook altijd de beste kwaliteit ontvangt. U vindt op deze manier altijd de meest geschikt zakelijke energieleverancier voor uw situatie.

De prijzen van MKB energie

Bij MKB energie moet u uw verbruik als belangrijkste factor nemen om het juiste energiepakket af te sluiten. Ieder bedrijf binnen het MKB is anders, dus ook het verbruik verschilt aanzienlijk tussen de verschillende bedrijven. Zo komt het vanzelfsprekend voor dat een softwarebedrijf met 5 werknemers een lager energiepakket nodig heeft dan een fabriek waar meer dan 100 werknemers actief zijn. Daarom hebben zakelijke energieleveranciers verschillende zakelijke energiepakketten samengesteld voor het MKB. Energie die altijd op de perfecte manier aansluit bij de vraag binnen uw bedrijf.

Gelukkig zijn er daarbij ook diverse zakelijke energieleveranciers die zich bezighouden met het verstrekken van kortingen voor bedrijven in het MKB. Zij kunnen tot maar liefst 3 jaar korting geven op het energieabonnement, en dat kan ontzettend veel schelen op uw jaarwinst. Want hoe lager de kosten van uw zakelijke energieabonnement, hoe groter de winst die u aan het eind van het kwartaal, en daarmee ook het jaar, overhoudt.

De voorwaarden van MKB energie

Binnen de voorwaarden van MKB energie worden andere regels gehanteerd dan er binnen de particuliere energiemarkt worden gehanteerd. Zo zijn de kosten voor overmatig verbruik dat buiten het energiepakket valt vaak aanzienlijk hoger, omdat het tarief hierbij hoger is vastgesteld. En dat houdt voor veel bedrijven in het MKB dan ook al snel in dat zij nog beter moeten opletten welk energiepakket zij afsluiten, om te voorkomen dat er ieder kwartaal een veel hogere rekening wordt ontvangen dan waar vooraf op is gerekend.

Let bij het vergelijken dan ook goed op dat u met een goede energieleverancier te maken heeft. Er gelden diverse regels die zich specifiek richten op het MKB. Energie wordt aanzienlijk goedkoper wanneer u zich aanmeldt bij een zakelijke energieleverancier die de juiste voorwaarden heeft die volledig aansluiten bij de manier waarop u binnen uw bedrijf opereert.

De juiste aanbieder van MKB energie vinden

Als u op zoek gaat naar de beste aanbieder voor zakelijke energie dan raden wij aan gebruik te maken van onze handige zakelijke energievergelijker. Hiermee wordt vergelijken binnen MKB energie ontzettend eenvoudig. Bekijk direct onze zakelijke energievergelijker.

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB