vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws maakt u al gebruik van groene of blauwe energie

Maakt u al gebruik van groene of blauwe energie?

Groene en blauwe energie zijn twee veel besproken onderdelen van de Nederlandse energiemarkt. Het is vandaag de dag steeds gemakkelijker om de natuur in te zetten en stroom op te wekken, en dankzij groene en blauwe energie wordt dit nu ook voor de normale Nederlander de nieuwe standaard.

Bedrijven en ondernemers die een energiecontract afsluiten kunnen hierbij vaak kiezen voor een speciaal contract. Het energiepakket dat deze partijen afsluiten is grotendeels opgebouwd uit groene en blauwe energie. Op deze manier kan er op een zeer milieuvriendelijke manier energie worden opgewekt.

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om dit als imago aan te houden; het is voordelig als uw bedrijf bekend staat als een partij die het beste met het milieu voorheeft. En dat betekent dus dat u door middel van een groen of blauw energiepakket een beter imago voor uw bedrijf open legt.

De kosten van groene en blauwe energie

Groene energie wordt al langer aangeboden. We kennen allemaal de reclames waarin de windmolens centraal staan. Bij deze soort energie is er vooral gebruikgemaakt van wind- en zonne-energie. Dit zijn twee ontzettend belangrijke bronnen voor de aanvoer van energie. Daarbij kunnen steeds meer mensen hiermee aan de slag en is het voor bedrijven inmiddels niet meer uniek om zelf een eigen windmolen- of zonnepanelenpark aan te leggen.

De kosten van groene energie zijn de laatste jaren aanzienlijk gedaald, en dat brengt talloze voordelen met zich mee. Nu de prijs van groene energie steeds dichter bij de prijs van reguliere energie (ook wel grijze energie genoemd) komt wordt het dus steeds interessanter om juist voor de milieuvriendelijke oplossing te kiezen. En dit gaat al helemaal op wanneer uw bedrijf een eigen windmolen- of zonnepanelenpark aanlegt.

Als het op blauw energie aankomt dan liggen de kosten vooralsnog hoger. Het is voor veel bedrijven op dit moment bijvoorbeeld niet mogelijk om een eigen toevoer van blauwe energie aan te leggen. Op dit moment wordt dit juist vooral door de energieleveranciers zelf aangelegd, omdat zij hier het meeste baat bij hebben.

Bedrijven die het liefst toch willen kijken welke mogelijkheden er zijn op het gebied van blauwe energie moeten dan ook rekenen op een hoge investering. Het is tenslotte niet goedkoop om een dam aan te leggen binnen een rivier of watergebied. Deze dam zal veel energie opwekken, echter vereist het een dusdanig hoge investering dat veel bedrijven vooraf nog moeten afhaken.

Groene energie blijft voorlopig centraal staan

Het is dan ook niet vreemd dat de meeste bedrijven hun tijd en energie vooral in de groene energievoorzieningen steken. De windmolens en zonnepanelen worden steeds efficiënter, waardoor het voor steeds meer bedrijven een interessante investering wordt. En door de vele voordelen met betrekking tot het imago is het nog meer rendabel om voor groene energie te kiezen.

Twijfelt u nog of groene energie interessant is voor uw bedrijf of wilt u weten wat het kost om over te stappen naar een groen energiepakket? Probeer dan direct onze handige energievergelijker >>

Onze energievergelijker vertelt u op basis van enkele gegevens welke groene energieleverancier het meest aantrekkelijk is in uw situatie en welk pakket u het beste kunt afsluiten.

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB