vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws maak uw bedrijfsprocessen winstgevender door te besparen op zakelijke energie

Maak uw bedrijfsprocessen winstgevender door te besparen op zakelijke energie

De meeste bedrijfsprocessen verbruiken energie. Er draaien machines, de computers staan de hele dag aan en ook de verlichting moet gedurende de dag blijven branden. En al deze verschillende manieren van verbruik resulteren uiteindelijk in een totaalplaatje aan kosten.

De meeste bedrijven betalen dan ook veel aan de huidige zakelijke energieleverancier. Het verbruik stijgt ieder jaar, waardoor het energiecontract ook ieder jaar duurder wordt. En daar kleven talloze nadelen aan vast, waaronder het feit dat de winstgevendheid van uw bedrijfsprocessen hier afhankelijk van is.

Bij een groot aantal bedrijven is het inmiddels doorgedrongen dat het onnodig verbruiken van energie alleen maar leidt tot hogere kosten. En dat is onder andere terug te zien aan de mate van duurzaamheid die steeds meer bedrijven doorvoeren in deze bedrijfsprocessen. Maar wat een groot aantal bedrijven hierbij vergeet is dat het ook mogelijk blijft om op de energietarieven zelf te besparen. Daar gaan wij in dit artikel dieper op in.

Verhoog de winstgevendheid van bedrijfsprocessen

De meeste bedrijfsprocessen lopen gedurende het gehele jaar. De machines blijven draaien omdat er anders te weinig productie plaatsvindt, de IT-afdeling blijft draaien omdat er continu nieuwe mogelijkheden worden ontwikkeld en gedurende de nacht blijft de verlichting branden tegen inbraak. Als u als waarnemer al deze kosten bij elkaar optelt, ziet u al snel dat er een goede reden is om hier verandering in aan te brengen.

Door gebruik te maken van goedkopere zakelijke energietarieven, kunt u voorkomen dat u gedurende het jaar te veel voor uw energie betaalt. Er zijn altijd zakelijke energieleveranciers die voor een lager tarief leveren, het is hierbij vooral zaak dat u kijkt naar de kwaliteit van de leverancier. Tenslotte wilt u de zekerheid dat uw bedrijfsprocessen gewoon op juiste wijze blijven draaien.

Door verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken, waaronder uw huidige zakelijke energieleverancier, krijgt u in zeer korte tijd een goed beeld van de mogelijkheden met betrekking tot kostenverlaging. De energietarieven verschillen bij iedere zakelijke leverancier, dus het loont om rond te kijken en op zoek te gaan naar mogelijkheden om de tarieven zo veel mogelijk te verlagen. Dit kan op jaarbasis al snel duizenden euro’s besparen.

En naarmate de kosten van uw zakelijke energie dalen, stijgt de winstgevendheid van uw huidige bedrijfsprocessen. Zo wordt het mogelijk om bepaalde processen toch winstgevend te maken, en hierdoor de totale winstgevendheid van uw bedrijf significant te verhogen. Door een verlaging in kosten worden bepaalde bedrijfsprocessen die u eerder als ‘te duur’ heeft bestempeld toch ineens interessant. En naarmate u de kosten steeds meer verlaagt, zal dit ook voor steeds meer bedrijfsprocessen gelden.

Maak besparen een stuk gemakkelijker

Het is prettig als u in een handomdraai kunt zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn als u kijkt naar de mate van kostenbesparing. En daarbij heeft u diverse opties. Zo kunt u ervoor kiezen om zelf handmatig een vergelijking uit te voeren; hierin neemt u de energietarieven en voorwaarden van een groot aantal energieleveranciers mee en zoekt u uit welke leverancier het meest geschikt is voor uw situatie.

Hier is gelukkig ook een snellere manier voor. Via onze handige vergelijkingstool voor zakelijke energie kunt u in een handomdraai zien of dit het juiste moment is om over te stappen en wat u bespaart als u inderdaad overstapt. Zo worden uw bedrijfsprocessen goedkoper en kunt u deze steeds winstgevender maken. 

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB