vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws kunt u uw zakelijke energiecontract beter verlengen of nu overstappen

Kunt u uw zakelijke energiecontract beter verlengen of nu overstappen?

Heeft u op dit moment een zakelijk energiecontract en loopt het contract op korte termijn af? Dan loont het om te kijken of u in dit geval beter kunt verlengen of juist kunt overstappen. Een zakelijk energiecontract is een belangrijk onderdeel voor uw onderneming, dus het is een van de kernpunten waar u aandacht aan moet besteden.

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om over te stappen zodra het contract verloopt. Er is vaak een betere deal beschikbaar bij een andere zakelijke energieleverancier, en deze bedrijven stappen over op basis van de nieuwe prijs en de nieuwe voorwaarden die bij het zakelijke energiecontract gelden.

Het is echter niet ongebruikelijk om het contract te verlengen. Als uw huidige zakelijke energiecontract dusdanig in elkaar zit dat u hier veel voordeel uithaalt dan loont het vaak om gewoon bij uw huidige energieleverancier te blijven. Het hoeft niet lastig te zijn om uit te zoeken wat in uw situatie het meest rendabel is.

Wat is de goedkoopste optie?

Wat betreft prijs is het op voorhand moeilijk te zeggen of het beter is om over te stappen of juist om gewoon te verlengen. De goedkoopste optie is de optie waarbij u niet alleen nu maar ook in de toekomst het minst betaalt. Zo hanteert een deel van de zakelijke energieleveranciers een korttijdig tarief, waarbij u het eerste jaar minder voor uw energie betaalt en het jaar erna wel de normale prijs betaalt.

Daarbij zijn er ook nog kosten met betrekking tot het overstappen en het verlengen. Sommige energieleveranciers rekenen overstapkosten en een deel van de leveranciers rekent ook nog eens verlengingskosten.

Het is daarom op voorhand moeilijk uit te zoeken wat de goedkoopste optie is. Wij raden u hierom aan om gebruik te maken van de handige energievergelijker. In deze vergelijker komt naar voren welke energieleverancier het goedkoopst zal zijn wanneer u verlengt of wanneer u overstapt.

Wat is de snelste optie?

In de meeste situaties is het sneller om uw huidige contract te verlengen dan over te stappen naar een andere energieleverancier. Dit komt vooral doordat de energieleverancier uw gegevens al heeft klaar staan en de verlenging vaak snel kan doorvoeren.

Toch loont het om even die extra 15 tot 30 minuten in het overstappen te stoppen, omdat het vooral op jaarbasis ontzettend veel geld zal schelen. U heeft wat tijd nodig om uw gegevens bij de nieuwe energieleverancier op te geven, en hierna wordt alles volledig voor u geregeld. Dit is vooral mooi meegenomen voor bedrijven die geen tijd en kosten willen steken in de overstap en slechts één doel hebben: zo veel mogelijk geld besparen.

Dus: overstappen of verlengen?

Het is volledig afhankelijk van de situatie waarin uw bedrijf zich op dit moment bevindt. Als u enkele jaren geleden een zeer voordelig energiecontract hebt kunnen afsluiten dan loont het om te verlengen. Is het huidige tarief echter achterhaald en ligt het wat betreft concurrentie te hoog? Dan kunt u juist beter overstappen.

Gebruik onze handige energievergelijker om uit te zoeken wat u op jaarbasis kunt besparen >>

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB