vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws is er een goedkopere optie dan uw huidige zakelijke energieleverancier

Is er een goedkopere optie dan uw huidige zakelijke energieleverancier?

De wereld van zakelijke energie is de laatste jaren ontzettend snel gegroeid. Inmiddels zijn er in Nederland tientallen energieleveranciers op de zakelijke markt actief. Dit houdt in dat er ook door al deze partijen veel verschillende prijzen worden gerekend voor de energie die u bij hen afneemt.

Het afsluiten van een zakelijk energiecontract is de laatste jaren ook aanzienlijk eenvoudiger geworden. Vandaag de dag hoeft u allang niet meer overal offertes aan te vragen of continu gebeld te worden door zakelijke energieleveranciers. In plaats daarvan kunt u veel onderdelen al online regelen, waardoor er veel minder werk bij komt kijken als u overstapt.

Hierdoor wordt het voor bedrijven interessant om te kijken of er een goedkopere optie voor de huidige zakelijke energieleverancier beschikbaar is. Door de grote prijsverschillen tussen de verschillende zakelijke energieleveranciers, wordt direct duidelijk dat er vaak honderden en soms zelfs duizenden euro’s op jaarbasis bespaard kunnen worden. En dat is zeer interessant wanneer u op dit moment bezig bent de kosten van uw onderneming te verlagen.

Ga na wat u nu betaalt

Het is allereerst essentieel dat u weet wat u bij uw huidige zakelijke energieleverancier betaalt. Tenslotte kunt u met deze informatie vergelijken of er zakelijke energieleveranciers zijn die deze energie voor een veel lagere prijs kunnen leveren. Dit kan even wat werk kosten, omdat het huidige energiecontract waarschijnlijk ergens goed is opgeborgen, maar zodra u meer informatie over uw verbruik en de kosten die hierbij gemaakt worden heeft, wordt het bijzonder eenvoudig om een goede vergelijking te maken.

Daarbij kunt u natuurlijk ook uw afschriften bekijken, om uit te zoeken wat u maandelijks aan uw zakelijke energieleverancier betaalt. Dit geeft niet direct inzicht in het totale verbruik van uw onderneming, maar geeft in ieder geval een beeld van de kosten die u maandelijks maakt voor uw energiecontract.

Kijk of uw verbruik omlaag kan

Een extra stap die u bij het besparen kunt nemen is uitzoeken of er op dit moment mogelijkheden voor uw onderneming zijn om minder energie te verbruiken. Vaak wordt het licht ‘s avonds aangelaten, staan computers nog te draaien en wordt er hiermee ontzettend veel energie verspilt. Door energiebesparing te combineren met een lagere energieprijs, bespaart u dubbel op uw maandelijkse uitgaven aan energie.

Vergelijk uw contract met andere aanbieders

Via Energie-Zakelijk kunt u zeer eenvoudig en in een handomdraai uitzoeken wat er op dit moment binnen de markt van zakelijke energie voor u mogelijk is. Door middel van onze zakelijke energievergelijker wordt in enkele minuten duidelijk wat andere zakelijke energieleveranciers rekenen voor uw jaarlijkse verbruik.

Op basis van enkele gegevens over uw onderneming en uw jaarlijkse verbruik kunt u direct zien welke zakelijke energieleveranciers goedkoper zijn. U kunt ook direct in contact komen met de zakelijke energieleverancier, om het nieuwe contract zo snel mogelijk rond te krijgen en al binnenkort maximaal te besparen op uw zakelijke energie.

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB