vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws is een slimme meter zakelijk gezien onmisbaar voor uw bedrijf

Is een slimme meter zakelijk gezien onmisbaar voor uw bedrijf?

De slimme meter maakt steeds meer haar intrede in de Nederlandse huishoudens. Zakelijke energieleveranciers bieden hierdoor ook steeds meer opties voor klanten, waaronder de slimme meter voor bedrijven. Dit is een meer geavanceerd model dan de traditionele slimme meters die in het gemiddelde Nederlandse huishouden wordt toegepast.

Een slimme meter geeft beter inzicht in het verbruik van uw bedrijf. Zakelijke energie kan veel kosten met zich meebrengen, waardoor het moeilijk is om continu bij te houden wat nu het daadwerkelijke verbruik is. Slimme meters kunnen daarbij ook op afstand worden gelezen door de zakelijke energieleverancier waardoor zij ook een beter beeld krijgen van het energieverbruik.

Hierdoor wordt het doorgeven van zakelijke informatie een stuk eenvoudiger. Er hoeft niet jaarlijks een monteur langs te komen om de meterstanden door te geven, en alleen dit bespaart al veel kosten. Daarbij komt ook kijken dat het voor bedrijven een stuk eenvoudiger wordt om zelf energie op te wekken en hier ook voor beloond te worden.

Slimme meter voor bedrijven

Bedrijven die mee willen met de tijd doen er goed aan om een slimme meter in het bedrijf te nemen. De slimme meter biedt veel meer duidelijkheid over de stand van de energiemeter en kan gericht helpen om te besparen.

Zo is de slimme meter een van de betere manieren om voor energiebesparingen te zorgen. Alle informatie van de energiemeter is direct online te bekijken, waardoor het voor bedrijven gemakkelijker wordt om te zien wat nu echt werkt als het aankomt op energie besparen. Zo kunnen bedrijven het verbruik maand op maand met elkaar vergelijken en op deze manier steeds meer duidelijkheid krijgen over de doorvoeringen die echt hebben bijgedragen aan het verlagen van het energieverbruik.

Door middel van het digitale inzicht is het voor bedrijven nu ook steeds gemakkelijker om zekerheid te krijgen over het verbruik. Sommige bedrijven tasten nog in het duister als het aankomt op de hoeveelheid energie die zij maandelijks of jaarlijks verbruiken, waardoor de kosten soms anders kunnen uitvallen dan op voorhand is verwacht. Dit kunt u eenvoudig voorkomen door zelf een slimme meter in uw bedrijf te nemen, want dit draagt sterk bij aan de duidelijkheid met betrekking tot de hoeveelheid energie die u gedurende het jaar verbruikt.

Zakelijk energie opwekken en de slimme meter

De slimme meter is ook een veel betere meter als het aankomt op het zelf opwekken van energie. Dankzij de duidelijke inzichten die de slimme meter kan geven, en de berekeningen die de meter kan maken, wordt het gemakkelijker om te kijken hoeveel energie u nu echt per jaar opwekt en terugstuurt naar uw energieleveranciers. Bedrijven die actief investeren in energieopwekking plukken hier de meeste vruchten van, want deze bedrijven kunnen beter het maximale uit de energieopwekking halen.

Gebruik de slimme meter om veel meer inzicht te krijgen in de manier waarop uw bedrijf functioneert met de energie die wordt verbruikt. Een slimme meter helpt besparen, helpt inzicht te krijgen in uw kostenpost en zorgt altijd direct voor duidelijkheid. En dat is exact wat ondernemingen zoals het uwe nodig hebben.

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB