Inzicht in energie: zo wordt uw zakelijke energie op dit moment opgewekt

Inzicht in energie: zo wordt uw zakelijke energie op dit moment opgewekt

Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

De mate van energieopwekking in Nederland is de laatste jaren aanzienlijk gestegen. Dit heeft onder andere te maken met de hoeveelheid grondstoffen die er in Nederland en Europa beschikbaar zijn om energie op te wekken. Toch is er de laatste jaren steeds beter te merken dat energieleveranciers de fossiele stoffen minder verbranden en juist de overstap maken naar duurzamere alternatieven.

Weinig bedrijven hebben echter inzicht in de manier waarop de energie die zij verbruiken wordt opgewekt. Dit is zonde, want het kan erin resulteren dat u al jarenlang bij een zakelijke energieleverancier zit die op zeer milieuonvriendelijke wijze energie opwekt. Door deze contracten door te zetten, draagt u actief bij aan het verslechteren van het Nederlandse milieu, en daar wilt u vanzelfsprekend als bedrijf niet bekend om staan.

Bij Energie Zakelijk helpen wij bedrijven graag bij het verbeteren van de efficiëntie waarmee energie wordt verbruikt. Dit doen wij onder andere via de handige energievergelijker waarmee u in een handomdraai ziet welke zakelijke energieleverancier het beste bij uw situatie aansluit. En door u informatie te bieden die bijdraagt aan het verbeteren van het energieverbruik binnen uw organisatie. Daarom vindt u in dit artikel meer informatie over de manier waarop uw energie op dit moment wordt opgewekt.

Zo wekken zakelijke energieleveranciers grijze energie op

Grijze energie is de benaming voor energie die nog door de traditionele vormen wordt opgewekt. Dit gebeurt over het algemeen door middel van kolencentrales. Deze centrales gebruiken fossiele brandstoffen om energie op te wekken. Dit is echter niet goed voor het milieu, omdat er talloze gassen vrijkomen tijdens het proces van energieopwekking.

Gas wordt al tientallen jaren ingezet om energie op te wekken. Bij deze vorm van energieopwekking komen ook verschillende gassen vrij die een slechte invloed op het milieu hebben. Het is dan ook een brandstof die beter niet gebruikt kan worden voor energieopwekking.

Onder grijze energie valt ook kernenergie, welke opgewekt wordt via talloze processen in kerncentrales. Ondanks het feit dat kernenergie geen milieuonvriendelijke gassen verspreid, is het een milieuonvriendelijke manier van energieopwekking. Kernenergie brengt kernafval met zich mee, en op dit moment is er nog geen goede manier gevonden om van dit kernafval af te komen.

Zo wekken zakelijke energieleveranciers groene energie op

Dan is er groene energie, waarbij iedereen ongetwijfeld al weet dat water, wind en zon de drie grootste bronnen van groene energie zijn. Energieleveranciers die de energie opwekken met zonnepanelen, watercentrales en windmolens zijn interessant op het moment dat u naar groene energie wilt overstappen.

Op de websites van groene energieleveranciers wordt altijd duidelijk vermeld op welke manier de energie wordt opgewekt. Zo kunt u dus direct zien of u echt te maken heeft met een groene energieleverancier. Het komt de laatste jaren steeds meer voor dat slechts een deel van de energie door deze duurzame initiatieven wordt opgewekt, bijvoorbeeld 60%, en dat de energieleverancier het toch groene energie noemt. Dit is vandaag de dag gelukkig bij iedere energieleverancier inzichtelijk, zodat u altijd met zekerheid kunt zeggen of u te maken heeft met een partij die het beste met het milieu voor heeft.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?