vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws hoe u de komende jaren meer winst overhoudt door lagere energiekosten

Hoe u de komende jaren meer winst overhoudt door lagere energiekosten

Energiekosten zijn nog steeds een grote kostenpost binnen bedrijven. Deze kunnen een redelijk deel van de winst opnemen op het moment dat er ontzettend veel kosten worden gemaakt. Dit is zonde, want uiteindelijk wilt u binnen uw bedrijf toch zo veel mogelijk winst draaien, zodat u het budget aan andere belangrijke uitgaven kunt spenderen.

Nu de energieprijs de laatste jaren toch redelijk gelijk is gebleven , blijft energie bij de meeste bedrijven een constante kostenpost met weinig fluctuatie. Dit maakt het daarom een stuk eenvoudiger om vooraf al te kunnen inschatten welke extra winsten er geboekt kunnen worden op het moment dat er richting lagere energiekosten wordt gewerkt.

Bij Energie-Zakelijk helpen wij u graag maximaal te besparen op uw energiekosten, zodat u meer budget overhoudt voor andere onderdelen binnen uw organisatie. Daarom kunt u gratis gebruikmaken van onze zakelijke energievergelijker, waarmee u direct kunt zien wat u de komende jaren op uw energierekening kunt besparen. Door middel van handige informatie willen wij u nog verder helpen, u vindt in dit artikel een aantal tips om te zorgen dat u de komende jaren met lagere energiekosten te maken krijgt.

1. Maak gebruik van duurzame elektronische apparaten

Machines die in uw bedrijf draaien zijn essentieel voor de productie van uw diensten en goederen. Het kan echter voorkomen dat u gedurende het jaar veel geld kwijt bent om deze machines te laten draaien, ook op momenten dat deze niet actief worden gebruikt. Dit is zonde, want dit zal een groot deel van uw energierekening op zich nemen. Het loont dan ook om op zoek te gaan naar nieuwe manieren om met duurzaamheid aan de slag te gaan, bijvoorbeeld door milieuvriendelijke alternatieven voor uw huidige elektronische apparaten aan te schaffen.

2. Investeer in zonnepanelen

Nederland lijkt voor velen nog steeds een land met weinig zon, toch brengen zonnepanelen ieder jaar voldoende stroom op om flink op de energiekosten te besparen. Het grootste voordeel van zonnepanelen is het feit dat u hiermee zelf energie opwekt, waarbij deze energie ook weer direct binnen uw bedrijf gebruikt kan worden. Zo kunt u het totaalverbruik dat op de energierekening wordt getoond aanzienlijk verlagen, zodat u dus ook minder kosten aan energie hoeft te maken.

3. Bekijk uw huidige energiecontract en onderhandel

De zakelijke energieleverancier waar u op dit moment bij aangesloten zit zal met u een contract hebben afgesloten dat voor een aantal jaren vaststaat. Als u op dit moment een contract heeft waar u nog enkele jaren aan vast zit dan loont het om uw zakelijke energieleverancier op te bellen en te vragen om mogelijkheden tot lagere tarieven. Dit biedt u al snel de mogelijkheid om aanzienlijk minder kosten te maken. Sommige energieleveranciers kunnen u een korting van een aantal procent aanbieden, zodat u aan het eind van het jaar meer winst overhoudt.

4. Zorg voor betere isolatie

Het klinkt wellicht als een kleine druppel op een warme plaat, maar de meeste bedrijven geven nog steeds veel geld uit aan de verwarming en verkoeling van de omgeving. Door slechte isolatie moeten de systemen harder en langer draaien, waardoor er dus ook meer stroom wordt verbruikt. Het aanleggen van betere isolatie zorgt voor een beter verbruik van de energie, waardoor u dus ook aanzienlijk minder kosten zult maken.

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB