vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws hoe kan energiebesparing helpen uw bedrijf te laten groeien

Hoe kan energiebesparing helpen uw bedrijf te laten groeien?

Besparen op energie is voor veel bedrijven nog steeds een moeilijk onderdeel. Vandaag de dag zijn er ontzettend veel initiatieven die helpen om minder energie te verbruiken, toch lukt het nog niet ieder bedrijf om hier maximaal op in te spelen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de technologieën die helpen om energie te besparen zich redelijk snel ontwikkelen. Het blijkt dat dit voor bedrijven moeilijk is bij te houden en dat het vooral moeilijk is om in te schatten wanneer het juiste moment aanbreekt om van deze technologieën gebruik te maken.

Toch moeten bedrijven aan de slag met energiebesparing. Dit heeft niet alleen een duurzame en milieuvriendelijke achtergrond. Het draagt ook bij aan de groei van de onderneming. Zo kunnen bedrijven die actief bezig zijn met energiebesparing over het algemeen sneller groeien, al is het maar om het feit dat zij ontzettend veel kosten besparen. Daarbij helpt innoveren binnen de organisatie op het gebied van energie ook om gemakkelijker te innoveren op andere onderdelen van de organisatie.

Als u actief bezig wilt zijn om uw bedrijf te laten groeien, is het daarom noodzaak om ook op het gebied van energiebesparing een aantal factoren goed te vervullen. Wij helpen u graag verder bij het maken van deze keuzes. Daarom geven wij u in dit artikel meer informatie over de manieren waarop u energiebesparing een sterkere kern binnen uw organisatie kunt maken.

Innoveren op het gebied van duurzaamheid

Binnen de lijnen van duurzaamheid zijn ontzettend veel nieuwe technologieën beschikbaar. Nog geen 15 jaar geleden was het voor veel bedrijven nog ondenkbaar om mee te investeren in een eigen windmolenpark. Vandaag de dag wordt dit gelukkig een stuk eenvoudiger, vooral op basis van de nieuwe technologieën. Zo kan vrijwel ieder bedrijf een stukje windmolenpark kopen, waar energie wordt opgewekt die door dezelfde bedrijven kan worden gebruikt. Investeren in innovatieve innitiatieven zoals deze loont daarom altijd op lange termijn.

Daarbij is de aanschaf van zonnepanelen nog steeds een fantastische investering. De laatste jaren zijn de subsidies voor dit onderdeel redelijk verdwenen, vooral doordat steeds meer bedrijven aanspraak maken op initiatieven die helpen om de aankoop van zonnepanelen goedkoper te maken. Dit houdt echter niet in dat het niet meer interessant is om te investeren in zonnepanelen en zonnepaneelparken. Het blijft lonen om mee te doen met initiatieven zoals deze.

Blijvend minder betalen

Onder energiebesparing valt natuurlijk ook het onderdeel kostenbesparing. Het wordt voor bedrijven steeds eenvoudiger om bij de goedkoopste zakelijke energieleverancier een passend energiepakket af te nemen. Zo kunt u vandaag de dag in een handomdraai uitzoeken wat het beste energiepakket voor uw organisatie is. Wij hebben speciaal voor zoekende bedrijven een handige zakelijke energievergelijker samengesteld, waarmee u in een handomdraai ziet welke zakelijke energieleverancier u moet kiezen om flink te besparen.

Investeren in groene verlichting

Ondanks dat LED-verlichting als laatst op onze lijst staat, heeft het een ontzettend grote waarde voor uw organisatie. LED-verlichting bespaart maar liefst 70% op de energiekosten, en dat loont ontzettend op het moment dat u energie en kosten wilt besparen. De aanschaf van LED-verlichting brengt een redelijke investering met zich mee, maar betaalt zich op korte termijn al uit. Het is dan ook bijzonder interessant om over te stappen naar LED-verlichting, zodat u de komende jaren goed verlicht blijft en maximaal van besparingen zoals deze kunt profiteren.

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB