vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws hoe hoog zijn de energiekosten in uw bedrijf

Hoe hoog zijn de energiekosten in uw bedrijf?

Veel bedrijven kunnen op maandbasis veel geld besparen. Vooral op kostenposten die met energie te maken hebben kunnen de prijzen flink worden verlaagd om zo aan het eind van het jaar minder uit te geven. In het drukke leven van een ondernemer zijn kostenposten een tijdrovend onderdeel. Omdat energiekosten vaak een van de grootste kostenposten binnen het bedrijf is kan er ontzettend veel geld worden bespaard. In dit artikel helpen wij u daarom bij de energiekosten binnen uw bedrijf.

De hoogte van zakelijke energiekosten

Als u energie zakelijk gebruikt dan betaalt u gemiddeld al minder dan een consument. Grootverbruikers krijgen een mooie korting op de energieprijzen. Gas en stroom worden binnen een groot aantal ondernemingen vrijwel de gehele dag gebruikt. U betaalt per gebruikte kWh enkele centen aan uw energieleverancier.

De jaarprijs voor alle gebruikte energie wordt vaak vooraf aan het jaar geschat en u betaalt het vooraf. Aan het eind van het jaar wordt uw daadwerkelijke verbruik vergeleken met deze schatting en betaalt u een extra bedrag of krijgt u geld terug. Juist dit laatste scenario is aantrekkelijk voor een groot aantal bedrijven.

Want wanneer u minder energie verbruikt krijgt u niet alleen datzelfde jaar nog meer geld terug maar zult u ook volgend jaar minder geld uitgeven aan zakelijke energiekosten. U bespaart dus niet alleen geld op de vooruitbetaling voor in het volgende jaar, maar ontvangt ook aan het eind van dit jaar een extra geldbedrag.

Hoe kunt u besparen op zakelijke energiekosten?

Om zowel dit jaar als volgend jaar minder geld uit te geven is het belangrijk dat u gaat kijken naar producten en methodes om minder energie te verbruiken. Het vervangen van de huidige verlichting is een goede optie. Daarnaast kunt u instellen dat alle computers 's avonds automatisch uitgaan.

Maar u zult het meeste geld besparen als u op zoek gaat naar een goedkopere energieleverancier. Als u minder per kWh minder hoeft te betalen dan bent u ieder jaar goedkoper uit. Verlaagt u daarbij ook uw energieverbruik dan dalen de energiekosten steeds verder en houdt u meer geld over.

In onze handige vergelijker kunt u direct bekijken welke zakelijke energieleverancier het beste aansluit bij uw huidige verbruik en uw toekomstige verbruik. Als u binnen de komende twee jaar uw energieverbruik met 20% kunt laten dalen dan zijn bepaalde energieleveranciers nog goedkoper.

Bedrijfskosten voor groene energie

De interesse in duurzaamheid wordt steeds groter. Duizenden bedrijven maken inmiddels gebruik van zakelijke groene energie. De kosten liggen hoger maar de duurzaamheid van de onderneming stijgt. Dit is niet alleen beter voor het milieu maar toont ook aan klanten dat u hier veel waarde aan hecht.

Groene energie is voor de meeste bedrijven de toekomst. Bovendien kan dit ook volledig door uw eigen onderneming worden opgewekt. Zo zult u nog meer geld besparen. Met een kleine investering kunt u een groot verschil maken. Vergelijk daarom ook groene energieleveranciers. Zij kunnen u helpen bij het opzetten van energiezuinige en duurzame bedrijfsprocessen om zo het energieverbruik te verlagen. Uiteindelijk verlaagt u zo ook de bedrijfskosten voor energie.

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB