vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws hoe groot is het verschil in kosten tussen zakelijke energiepakketten

Hoe groot is het verschil in kosten tussen zakelijke energiepakketten?

De zakelijke energiemarkt maakt de laatste jaren een ontzettend grote groei door. Dit heeft vooral te maken met de nieuwe spelers die op de markt komen. Deze bedrijven zorgen voor een flinke concurrentiestrijd, vooral doordat zij op dit moment flink met de prijzen bezig zijn. Dit is voor bedrijven vanzelfsprekend ontzettend voordelig, als er maar goed wordt gekeken of een zakelijke energieleverancier ook op het gebied van voorwaarden goed bij het bedrijf aansluit.

De verschillen in kosten voor zakelijke energiepakketten zijn de laatste jaren dan ook steeds groter aan het worden. Dit is niet vreemd, want binnen iedere markt waar nieuwe spelers actief zijn zullen altijd prijzenoorlogen uitbreken. Voor de zakelijke energiemarkt betekent dit echter dat de meeste bedrijven jaar na jaar meer zullen besparen, want er komen ook de komende jaren simpelweg meer aanbieders op de zakelijke energiemarkt.

Bedrijven die echt maximaal willen besparen op de zakelijke energiepakketten doen er dan ook goed aan om de verschillende zakelijke energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Dit voorkomt dat er extra kosten gemaakt moeten worden, welke bijvoorbeeld het gevolg zijn van een te dure zakelijke energieleverancier. Maar hoe groot is het verschil in de kosten voor zakelijke energiepakketten nu echt? Wij vertellen u in dit artikel meer over deze verschillen.

Verschil in prijs op basis van verbruik

De kosten voor een zakelijk energiepakket worden allereerst op basis van het verbruik berekend. Dit heeft te maken met de hoeveelheid kWh stroom en m3 gas uw organisatie verbruikt. Dit verbruik zal voor de meeste organisaties niet voor langere tijd hetzelfde zijn, dit kan naarmate uw organisatie groeit steeds verder oplopen. Een stijging in verbruik betekent ook een overstap naar een ander energiepakket. Bedrijven die deze flexibiliteit binnen het energiepakket aanbieden zijn over het algemeen iets duurder dan bedrijven die dit niet doen. Flexibele energieleveranciers hanteren echter geen extra kosten op het moment dat uw verbruik hoger uitvalt, omdat zij uw organisatie simpelweg overzetten naar een ander energiepakket.

Verschil in prijs op basis van regio

Ondanks de groei in het aantal actieve spelers op de zakelijke energiemarkt zijn de meeste zakelijke energieleveranciers nog steeds gebonden aan de regio. Als afnemer van zakelijke energie bent u dan ook afhankelijk van de spelers die binnen uw regio actief zijn. De verschillen in de kosten voor de zakelijke energiepakketten wordt vanzelfsprekend bepaalt door de spelers die in uw regio actief zijn, dus het kan voorkomen dat u duurder uit bent op het moment dat er weinig spelers binnen uw regio actief zijn.

Verschil in prijs op basis van contractduur

Het verschil in prijs wordt ook bepaald door de duur van het contract dat u bij de zakelijke energieleverancier afsluit. Hoe langer de contractduur, hoe hoger de besparing. Dit houdt echter ook in dat u de komende jaren minder eenvoudig kunt overstappen naar een goedkopere zakelijke energieleverancier. Houd de contractduur daarom goed in de gaten, omdat het bij een verkeerde beslissing simpelweg al snel kan leiden tot veel hogere kosten.

Verschil in prijs op basis van voorwaarden

Er zijn binnen zakelijke energiepakketten ook nog extra kosten, welke onder andere te maken hebben met de administratie, het afsluiten van het contract en eventuele service die u hierbij afneemt. Deze extra kosten hebben een grote invloed op de uiteindelijke kosten van uw energiecontract, dus u moet ook deze kosten altijd meenemen binnen de projectie van uw toekomstige zakelijke energiekosten.

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB