vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws hoe de zakelijke energierekening steeds voordeliger kan worden

Hoe de zakelijke energierekening steeds voordeliger kan worden

Ieder jaar komt de zakelijke energierekening weer voorbij. Veel bedrijven maken op jaarbasis hoge kosten als het op zakelijke energie aankomt. En deze bedrijven zijn tegelijkertijd op zoek naar manieren om te zorgen dat de volgende energierekening niet net zo hoog uitvalt.

Dat is niet verrassend; steeds meer bedrijfsprocessen draaien op elektriciteit. Denk aan de serverruimte, de IT-afdeling en natuurlijk de processen die al decennialang binnen het bedrijf draaien. De energiekosten zijn de afgelopen jaren redelijk gedaald, maar toch komt de hoge energierekening ieder jaar weer hoog uit.

En er zijn gelukkig een aantal manieren om te zorgen dat de energierekening niet weer zo hoog uitvalt. Dit is voor veel bedrijven ontzettend interessant, vooral als er gekeken wordt naar de bedragen die op jaarbasis bespaard kunnen worden. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer bedrijven iemand aanstellen om te zorgen dat de energierekeningen niet keer op keer veel te hoog uitvallen.

Bij Energie-zakelijk helpen wij graag om te zorgen dat bedrijven kunnen besparen op hun hoge zakelijke energierekeningen. Wij geven u in dit artikel daarom een aantal tips die zullen helpen om te zorgen dat uw komende zakelijke energierekening voordeliger zal uitvallen.

Begin binnen de eigen organisatie

Een lagere zakelijke energierekening begint bij de organisatie zelf: een verlaging in de hoeveelheid stroom en gas zal resulteren in een lagere energierekening. Er zijn vandaag de dag allerlei manieren om te zorgen dat u aanzienlijk minder geld uitgeeft aan stroom en gas. Denk hierbij aan energiebesparende maatregelen zoals LED-verlichting, timers die de stroom na een bepaalde tijd uitzetten en het beter in kaart brengen van de verschillende stroomslurpers binnen uw organisatie.

Kijk ieder jaar weer naar het verbruik

Als uw energierekening ieder jaar hoger uitvalt dan kan dit onder andere het gevolg zijn van een hoger verbruik in stroom en gas. Er zijn binnen uw organisatie de afgelopen jaren ongetwijfeld een hoop veranderingen doorgevoerd die erin hebben geresulteerd dat het verbruik aanzienlijk is gestegen. Dit is vanzelfsprekend dan ook weer terug te zien op de energierekening. Dit is een natuurlijke stijging, waar vrijwel ieder bedrijf mee te maken krijgt.

Stap over naar een andere zakelijke energieleverancier

Als wij voor onze gebruikers mogen spreken, is een van de meest effectieve manieren voor een lagere energierekening het kiezen van een nieuwe energieleverancier. De markt van zakelijke energieleveranciers is de laatste jaren flink veranderd. Zo zijn er steeds meer zakelijke spelers op de markt gekomen. Dit is ontzettend interessant, want dit brengt altijd prijsdalingen met zich mee.

Om zeker te zijn dat u eenvoudig een goedkopere zakelijke energieleverancier kunt vinden hebben wij een speciale energievergelijker samengesteld. Hiermee kunt u in een handomdraai uitzoeken welke zakelijke energieleverancier u komend jaar de meest voordelige energierekening zal sturen.

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB