vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws grootverbruiker van elektriciteit en gas dit moet u weten

Grootverbruiker van elektriciteit en gas? Dit moet u weten

Voor grootverbruikers van elektriciteit en gas gelden over het algemeen andere regels dan voor bedrijven die weinig verbruiken. De eerste groep valt onder ‘grootzakelijk’ terwijl de tweede groep onder ‘MKB’ers en ZZP’ers’ valt.

Als grootverbruiker is het belangrijk om van een aantal zaken op de hoogte te zijn. In dit artikel leest u meer over de zaken die invloed hebben op de energieprijs die u uiteindelijk binnen het grootzakelijk energiepakket zult betalen en de voorwaarden die hierbij gelden.

Vergelijk altijd uw potentiële energieleveranciers

Binnen de wereld van grootzakelijk energieverbruik zijn diverse mogelijkheden met betrekking tot de energieleverancier die u hiervoor kiest. Het hoeft niet altijd zo te zijn dat u bij uw huidige energieleverancier blijft en dat u hier voortaan een groter pakket afneemt. U kunt binnen grootzakelijk ook eenvoudig overstappen naar een andere energieleverancier.

En als u gaat overstappen dan loont het over het algemeen om te kijken naar de prijzen en voorwaarden die bij deze energieleveranciers worden aangehouden. Niet iedere energieleverancier hanteert hierbij dezelfde prijzen en ook niet iedere energieleverancier hanteert hierbij dezelfde voorwaarden.

Door de energieleveranciers met elkaar te vergelijken op basis van prijs en voorwaarden kunt u bijzonder gemakkelijk voor een zo laag mogelijke energieprijs zorgen. Daarbij zorgt u ook voor de beste voorwaarden binnen een grootzakelijk energiepakket, waar bijvoorbeeld factoren zoals flexibele prijzen onder vallen. Kortom: het is zeker aan te raden om de energieleveranciers met elkaar te vergelijken.

Stap niet zomaar over

Het is binnen een grootzakelijk energiepakket noodzakelijk dat uw organisatie aan een aantal voorwaarden voldoet. Hieronder vallen factoren zoals een minimaal verbruik per dag en per maand. Hoe meer energie u op dit moment verbruikt, hoe voordeliger het zal worden om een grootzakelijk energiepakket af te sluiten. Binnen dergelijke energiepakketten gelden zeer voordelige tarieven.

Let er daarom altijd goed op dat u binnen het overstappen kijkt naar factoren die invloed hebben op uw verbruik. Als u binnenkort aan de slag gaat met maatregelen die erin resulteren dat uw energieverbruik veel lager zal uitvallen dan loont het in de meeste situaties juist niet om een grootzakelijk energiepakket af te nemen. U kunt dan slechts tijdelijk gebruikmaken van de aantrekkelijke tarieven, waarna de energieprijzen weer stijgen naar het oude niveau.

Let altijd goed op de voorwaarden

Het loont binnen een grootzakelijk energiepakket om de kleine letters in de voorwaarden van de energieleverancier te lezen. De kleine letters richten zich vaak op bepaalde voorwaarden met betrekking tot prijs, contractduur en eventueel extra verbruik dat buiten uw pakket valt. Door de voorwaarden van iedere energieleverancier door te nemen, kunt u altijd het juiste energiepakket bij de juiste energieleverancier uitkiezen.

Vergelijk nu eenvoudig uw potentiële grootzakelijk energieleveranciers

Wilt u graag vanaf een kleiner energiepakket overstappen of bent u op zoek naar een nieuwe grootzakelijk energieleverancier? Bekijk dan nu onze handige energievergelijker >>

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB