vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws geld besparen op jaarafrekening

Geld besparen op jaarafrekening

Energie zakelijk, als u er aan denkt dan denkt u vast ook wel eens aan geld besparen op de energierekening. De verwachting is dat miljoenen huishoudens door de zachte winter geld terug krijgen op hun energierekening. Er zijn berekeningen gemaakt van energiebedrijven en daaruit blijkt dat er gemiddeld tussen de 120 en de 225 euro per huishouden teruggestort moet worden. 

Het gaat over de cijfers van 2012-2013. Er werd wel veel gas gestookt, waardoor de maandelijkse voorschotbedragen omhoog zijn gebracht, maar het gasverbruik van de afgelopen winter lag in totaal wel 22% lager. Er wordt dus een bedrag teruggestort per huishouden afhankelijk van het feit of zij teveel hebben betaald. 

Energierekening zakelijk omlaag

In 2014 zijn de energietarieven en de netwerkkosten omlaag gegaan. De ACM (Autoriteit Consument en Markt) heeft de kosten die de netwerkbeheerders maximaal in rekening mogen brengen verlaagd. Energieleveranciers konden voordelig gas en elektriciteit inkopen en daarom konden de energietarieven ook omlaag worden gebracht. Aanbod was er voor de consumenten en zakelijke markt genoeg, maar de vraag bleef achter, door het langzame economische herstel. 

Bereken uw voordeel

U gunt uzelf toch ook een meevaller? U kunt namelijk zakelijk energie besparen. U dient daarvoor de tarieven met elkaar te vergelijken en er voor te zorgen dat u gebruik maakt van zakelijke energie thuis. Dit kan u namelijk zoveel geld besparen per jaar, u zou willen dat u daar eerder aan had gedacht. Zakelijke energie is nu eenmaal goedkoper wanneer u de tarieven naast elkaar gaat leggen en u er voor gaat zorgen dat u weet wat de gemiddelde kosten zijn. Merkt u op dat u nu teveel betaalt en beter over kunt stappen naar een andere energieleverancier zakelijk? Dan wordt het de hoogste tijd dat u die keuze gaat maken. U kunt de papieren er bij houden (jaarrekening e.d.) zodat u een goede vergelijking kunt maken, overstappen kan geheel kosteloos wanneer u niet aan een contract vast zit. Besparen begint al op het moment dat u over bent gestapt naar goedkopere zakelijke energie. Berekent u daarom nu ook de zakelijke energietarieven, zodat u zeker weet dat u niet teveel gaat betalen. Dankzij Energie-Zakelijk.nl kunt u nu de prijzen vergelijken. 

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB