vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws een diepe blik op vaste zakelijke energiecontracten

Een diepe blik op vaste zakelijke energiecontracten

Bedrijven zitten steeds vaker vast aan lange energiecontracten die voor hoge kosten zorgen. Dit is erg vervelend wanneer dit op lange termijn voor steeds hogere kosten zorgt. Het is in veel gevallen nodig om de zakelijke energiecontracten goed te bekijken, want het loont om de kleine letters te lezen.

Maar wat wordt er nu exact in vaste zakelijke energiecontracten opgenomen? En hoe kunt u ervoor zorgen dat u hier het maximale uit kunt halen? In dit artikel vindt u meer informatie en werpen wij een diepe blik op vaste zakelijke energiecontracten.

Wat zijn vaste zakelijke energiecontracten?

Bij vaste zakelijke energiecontracten spreken wij van contracten die voor langere tijd worden vastgelegd. Denk hierbij aan energiecontracten die voor 5 of 10 jaar contractueel vaststaan. Dit kan ertoe leiden dat u na verloop van tijd aanzienlijk meer betaalt dan andere bedrijven in dezelfde straat.

Binnen vaste zakelijke energiecontracten wordt vaak een vaste prijs opgenomen. Deze prijs staat dus vast zolang het contract geldt. Ondanks inflatie en fluctuaties in de energieprijzen, zal er geen aanpassing in de prijs van energie worden berekend. Dit kan zeer nadelig zijn wanneer de energieprijs de komende jaren daalt, want u blijft continu dezelfde prijs betalen.

Zijn vaste zakelijke energiecontracten voordelig?

Het is lange tijd zeer aantrekkelijk geweest om een vast zakelijk energiecontract af te sluiten. Dit is vooral te danken aan het feit dat de energieprijzen voor lange tijd vrijwel gelijk zijn gebleven. Vandaag de dag gaan de technologieën in de zakelijke energiemarkt echter dusdanig snel dat het niet altijd loont om voor een vast zakelijk energiecontract te tekenen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat deze innovatieve technologieën al snel voor een flinke daling in de energieprijs kunnen zorgen.

Waarom bestaan vaste zakelijke energiecontracten?

Als dit vanuit het oogpunt van een energiemaatschappij wordt bekeken dan is het logisch dat er met vaste zakelijke energiecontracten wordt gewerkt. De energiemaatschappij heeft op deze manier voor langere tijd zekerheid dat er een bepaalde omzet wordt behaald. De omzet die dit contract genereert zal minimaal 5 tot 10 jaar vaststaan, dus is het voor hen bijzonder aantrekkelijk om met vaste zakelijke energiecontracten te werken.

Het was ook lang interessant voor klanten van de zakelijke energiemarkt om een vast zakelijk energiecontract af te sluiten. Een groot aantal energieaanbieders heeft kortingen gehanteerd wanneer men voor een vast contract tekende. Dit hield onder andere in dat er per jaar minder betaald werd aan energie en dat bedrijven hier flink op konden besparen. Zoals hierboven al is aangegeven, is de energieprijs de laatste jaren flink aan het variëren en is het hierdoor voor klanten van de zakelijke energiemarkt allang niet meer zo interessant als het jaren is geweest.

Moet ik voor een vast zakelijk energiecontract kiezen?

De meeste energieaanbieders bieden vandaag de dag ook normale zakelijke energiecontracten aan. Dit zijn contracten waar niet in is aangegeven hoe lang het contract geldt. Over het algemeen wordt ieder jaar bekeken of de klant verder wil met het energiepakket en of het energiepakket nog wel helemaal aansluit bij de behoeftes van de klant.

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB