vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws de groei van uw onderneming zo helpt zakelijke energie

De groei van uw onderneming: zo helpt zakelijke energie

Als ondernemer bent u continu bezig met het verbeteren van uw onderneming. Daar hoort onder andere het inkomende en uitgaande geld bij. De kosten die u jaarlijks aan essentiële elementen voor uw bedrijf maakt, zoals de elektriciteitsrekening, kunnen voor u het weet ontzettend snel stijgen. En dat wilt u als ondernemer natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen.

Zakelijke energie is een element in de onderneming waar u simpelweg niet zonder kunt. Het is belangrijk voor uw onderneming dat u continu gebruik kunt maken van deze energie, omdat dit de drijfveer voor een groot aantal processen binnen uw onderneming is. Zakelijke energie helpt bij de groei van uw onderneming.

De kosten van zakelijke energie

Vooral op het gebied van kosten heeft zakelijke energie een grote invloed op uw bedrijf. Zakelijke energie kan heel goedkoop zijn, maar het kan ook heel duur worden wanneer u jaarlijks ontzettend veel kWh verbruikt. Het is belangrijk dat u gedurende het jaar in ieder geval in de gaten heeft welke kosten zakelijke energie met zich meebrengt, en hoe dit bijdraagt aan de omzet en de winst van uw onderneming.

Het kan zomaar zijn dat er veel elektriciteit in uw onderneming wordt gebruikt, wat maandelijks een hoge energierekening met zich meebrengt, maar dat u op termijn juist merkt dat deze processen - welke veel energie verbruiken - niet direct bijdragen aan de totale bedrijfswinst. In dat geval is het zonde dat u maandelijks veel afdraagt aan zakelijke energie, omdat u deze kosten simpelweg eigenlijk niet hoeft te hebben.

Indien u merkt dat de kosten van zakelijke energie voor uw onderneming op dit moment uit de pan rijzen, raden wij aan om een vergelijking te maken van de verschillende energieleveranciers die op de zakelijke markt actief zijn. Heeft u geen tijd om hier een grote vergelijking van te maken? Dan verwijzen wij u graag naar onze zakelijke energievergelijker, waarmee u in een handomdraai kunt zien hoeveel u jaarlijks bij andere zakelijke energieleveranciers zou betalen.

De opbrengst van zakelijke energie

Het is bij zakelijke energie ook interessant om te kijken wat het u nu echt oplevert. Zoals eerder in dit artikel aangegeven, is het voor uw bedrijfsvoering essentieel dat u op de hoogte bent van de verschillende manieren waarop zakelijke energie invloed heeft op de kosten van uw organisatie. En, mocht het een negatieve invloed hebben op het financiële gebied, dan is het raadzaam om te kijken wat er kan worden gedaan om te zorgen dat de kosten laag blijven.

Hiervoor kijkt u onder andere naar de processen die invloed hebben op uw totale bedrijf. Denk hierbij aan machines die draaien, computers die hele dagen aanstaan, lichten die branden, en nog talloze aanvullende energieslurpende onderdelen binnen uw organisatie. Als iets juist alleen maar geld kost, en niets oplevert, is het zonde om hier continu mee door te gaan en uiteindelijk maar kosten te blijven maken.

Ook in deze situatie is het, vooral als u het gevoel heeft te veel te betalen voor de energie die u gebruikt, raadzaam om een vergelijking uit te voeren om uit te zoeken of er goedkopere energieleveranciers op de markt zijn die u wel een goede prijs kunnen bieden voor de energie die u maandelijks afneemt. Daarom verwijzen wij u ook hier graag weer naar onze zakelijke energievergelijker.

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB