vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws 5 dingen die u niet wist over energie voor bedrijven

5 Dingen die u niet wist over energie voor bedrijven

Bent u van plan een nieuwe onderneming te starten en nog op zoek naar de juiste energieleverancier? Nieuwe ondernemingen hebben altijd veel moeite bij het vinden van de juiste leverancier en het beste pakket. Dit heeft vooral te maken met de beperkte kennis die aanwezig is.

Om zeker te zijn dat u voor uw nieuwe onderneming een juist pakket afsluit, vertellen wij u in dit artikel een aantal dingen die weinig startende ondernemingen over energie weten. Wij hopen u hiermee uitgebreid te informeren over de mogelijkheden van energie en de kosten die hierbij komen kijken.

1. Er zijn specifieke energieleveranciers voor de zakelijke markt

De meeste mensen hebben inmiddels ervaring met het afsluiten van een energiepakket voor consumenten. Zo zijn er in Nederland verschillende energieleveranciers die zich specifiek op de consumentenmarkt richten. Daarbij zijn er ook energieleveranciers die zich juist specifiek op de zakelijke markt richten en hier speciale pakketten voor hebben opgesteld.


Als startende ondernemer is het van belang dat u zeker weet welke leveranciers op de zakelijke markt zijn afgestemd. De kans is groot dat u bij deze leveranciers een stuk minder betaalt, omdat zij zeer ervaren binnen de zakelijke markt zijn. Verderop in dit artikel leest u op welke energieleveranciers u moet letten.

2. Uw verbruik valt vaak binnen een standaard energiepakket

Binnen de zakelijke energiemarkt worden standaard energiepakketten gehanteerd. Uw jaarlijkse verbruik valt over het algemeen binnen een energiepakket dat vooraf is opgesteld. Zo kunt u dus vooraf al zien wat uw jaarlijkse verbruik gaat kosten.

De energiepakketten worden over het algemeen niet door uitsluitend één leverancier gehanteerd. Deze pakketten zijn bij meerdere energieleveranciers verkrijgbaar, waardoor het bijzonder interessant wordt om de verschillende leveranciers en pakketprijzen met elkaar te vergelijken.

3. Energiepakketten bestaan uit stroom en gas

De energiepakketten die u bij de zakelijke energieleverancier afsluit dekken zowel stroom als gas. Doordat u beiden in één pakket afneemt, kunt u in de meeste gevallen ook nog eens aanspraak op een mooie korting maken. Zo verlaagt u uw jaarlijkse kosten en kunt u een groter deel van de omzet als winst zien.

4. Groene stroom en groen gas is eenvoudig verkrijgbaar

Een aantal energieleveranciers hanteert duurzame energiepakketten. Dit houdt in dat zij zowel groene stroom als groen gas leveren. De duurzaamheid van deze pakketten ligt aanzienlijk hoger dan de standaard energiepakketten. De stroom wordt bijvoorbeeld opgewekt met zonnepanelen of windmolens en het gas wordt ook vanuit organische bronnen geproduceerd.

5. U kunt flink besparen op zakelijke energie

Zoals eerder in dit artikel al is aangegeven, zijn er binnen de zakelijke markt ontzettend veel energieleveranciers. Dit biedt een groot aantal voordelen voor zakelijke starters, omdat het bijzonder eenvoudig is om de prijzen van deze energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Over het algemeen worden dezelfde energiepakketten aangeboden, maar de prijzen verschillen aanzienlijk.

Door gebruik te maken van onze zakelijke energie-tool kunt u bijzonder eenvoudig welk energiepakket het beste aansluit bij uw verbruik. Daarnaast wordt het pakket bij verschillende energieleveranciers bekeken. De energie-tool geeft direct aan wat het beste pakket is en bij welke energieleverancier u de goedkoopste prijs krijgt.

 

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB