vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

088-1100885

8,9 / 10

(602 reviews)

home nieuws

Het laatste zakelijke energienieuws

Hieronder vind je het laatste energienieuws voor de zakelijke markt.

Vergelijken van zakelijke energiepakketten: dit moet u niet doen

Datum: 22-05-2018

Bij het afsluiten van een zakelijk energiepakket zult u altijd goed moeten opletten met welke kosten en voorwaarden u te maken heeft. Dit betekent dat u op voorhand al moet uitzoeken waar u in de toekomst mee te maken zult krijgen. Het vergelijken van zakelijke energiepakketten is een van de meest effectieve manieren om te zorgen dat u de komende jaren zo veel mogelijk kunt besparen.

Bij Energie-zakelijk weten wij hoe belangrijk het is om zo goedkoop mogelijk uit te zijn, terwijl u tegelijkertijd ook de beste service en voorwaarden verkrijgt. Daarom hebben wij een speciale zakelijke energievergelijker samengesteld, waarmee u in een handomdraai kunt uitzoeken welke zakelijke energieleverancier en welk zakelijke energiepakket het beste bij uw situatie aansluit.

Daarbij verstrekken wij informatie over het vinden van het juiste zakelijke energiepakket. Als u op dit moment een nieuw zakelijk energiepakket wilt afsluiten is het noodzakelijk om op een aantal factoren te letten. Hieronder vertellen wij u meer over wat u niet moet doen op het moment dat u zakelijke energiepakketten gaat vergelijken.

Schone energie: wat maakt deze energie schoner dan reguliere energie?

Datum: 12-05-2018

We horen vandaag de dag steeds meer over schone energie. Vanuit de Nederlandse overheid en het Nederlandse bedrijfsleven worden steeds meer oproepen gedaan om over te stappen naar schone energie. Maar wat is schone energie nu echt en wat maakt het beter dan de traditionele energie die wij al een aantal decennia gewend zijn te gebruiken?

Overstappen op schone energie is gemakkelijker dan wordt gedacht. Er zijn steeds meer Nederlandse energieleveranciers die een energiecontract met schone energie aanbieden, en dit stijgt nog steeds ieder jaar. Dit heeft vooral te maken met doelstellingen die door de Nederlandse en Europese instanties worden samengesteld, gebaseerd op het verminderen van schadelijke gassen die vrijkomen bij de normale energie.

Bij Energie-Zakelijk weten wij alles over energie, zowel schone als traditionele energie. Daarom helpen wij u graag verder met open informatie over de manier waarop schone energie verschilt van de traditionele vorm van energie. In dit artikel leest u meer over de achtergrond en opwekking van beide soorten energie, zodat u kunt zien waarom schone energie uiteindelijk de toekomst van een duurzaam Nederland zal zijn.

Onnodig energieverbruik stijgt ieder jaar, dit kunt u eraan doen

Datum: 02-05-2018

Er zijn steeds meer onderdelen binnen het bedrijf die energie verbruiken. Uit onderzoek blijkt dat dit er ook in resulteert dat er ontzettend veel verbruik is dat eigenlijk niet direct nodig is. Dit kan tot enkele tientallen procenten van het totale verbruik oplopen. Het is zonde om ieder jaar een groot deel van de energierekening te betalen zonder dat deze kosten echt nodig zijn.

Bedrijven doen er dan ook goed aan om te kijken welk verbruik binnen het bedrijf eigenlijk niet hoeft te worden afgenomen. Dit kan gaan om licht dat gedurende de nacht brandt, wanneer er niemand aanwezig is in het gebouw, maar ook op bedrijfsprocessen die eigenlijk niet hoeven te draaien op momenten dat er geen productie plaatsvindt.

Bij Energie-zakelijk zijn wij actief bezig om te zorgen dat bedrijven niet meer kosten maken dan nodig is. Hier komt onder andere bij kijken dat bedrijven op zoek gaan naar de beste energieleverancier die het budget voor stroom en gas maximaal kan benutten. Hier hebben wij onder andere een handige energievergelijkingstool voor samengesteld. Daarbij helpen wij u ook graag om te zorgen dat u aanzienlijk minder onnodig zult verbruiken.

Moet u altijd vergelijken bij zakelijke energie?

Datum: 15-04-2018

Bij het afsluiten van een nieuw zakelijk energiecontract is het prettig als u de juiste keuze kunt maken. En dat is vandaag de dag vrij lastig, omdat er steeds meer zakelijke energieleveranciers op de energiemarkt actief zijn. Het vinden van de juiste energieleverancier is hierdoor bijzonder lastig, want het kost ontzettend veel tijd om te zorgen dat u een zakelijk energiepakket heeft dat ook echt bij het verbruik van uw bedrijf zal aansluiten.

Steeds meer bedrijven vergelijken daarom eerst de verschillende zakelijke energieleveranciers alvorens zij een keuze maken. Met ruim 20 verschillende energieleveranciers, welke allen minimaal 3 zakelijke energiepakketten aanbieden, is het simpelweg ontzettend lastig om de beste vergelijking te maken.

Zo zorgt u voor een passend zakelijk energiecontract

Datum: 10-04-2018

Zakelijke energie, het is voor veel bedrijven de belangrijkste factor om bedrijfsprocessen te laten draaien. Of u nu een ICT-bedrijf, horecagelegenheid of drukkerij heeft, stroom en gas zijn essentieel om bepaalde processen gedurende de dag te laten draaien zodat u voldoende producten kunt produceren.

Het is in Nederland erg gemakkelijk om een goed zakelijk energiecontract af te sluiten. Tenslotte zijn er talloze zakelijke energieleveranciers die u graag als klant verwelkomen. Niet zo vreemd, want zakelijke klanten zijn een mooie inkomstenbron voor deze energieleveranciers. Toch is het bij sommige energieleveranciers lastig om het juiste contract af te sluiten: u betaalt over het algemeen net een beetje meer dan u vooraf had verwacht.

Bovendien kan een verkeerd energiecontract ertoe leiden dat u, indien het verbruik bijvoorbeeld veel te laag is ingeschat, tijdelijk geen stroom en gas heeft omdat uw verbruik hoger ligt dan de afspraken. Groeiende bedrijven, die nieuwe apparatuur aanschaffen, kunnen hier op termijn mee te maken krijgen. Het is dan ook essentieel om al direct bij het afsluiten van het contract te zorgen dat dit volledig is afgestemd op uw onderneming.

Wat startende ondernemers moeten weten over zakelijke energie

Datum: 05-04-2018

Voor startende ondernemers gaat er een hele nieuwe wereld open wanneer zij hun onderneming starten. Zakelijke energie is slechts een van de honderden onderdelen van de nieuwe onderneming waar zij rekening mee moeten houden. Toch is het een essentieel onderdeel: bedrijfsprocessen hebben het nodig en bovendien kan het veel kosten met zich meebrengen.

Het is dan ook goed dat startende ondernemers zich vooraf goed inlezen, om zeker te zijn dat zij het juiste zakelijke energiepakket afsluiten. Een zakelijk energiepakket is iets heel anders dan een particulier energiepakket, want er komen een aantal extra zaken bij kijken. Niet alleen is het verbruik van een onderneming over het algemeen hoger dan dat van een huishouden, de prijsstructuren zitten ook anders in elkaar.

Wanneer sloot u uw laatste zakelijke energiecontract af?

Datum: 01-04-2018

Het is binnen de zakelijke energiemarkt gebruikelijk dat men voor een aantal jaar vastzit bij dezelfde zakelijke energieleverancier. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de gemiddelde energieleverancier contract tot wel 5 jaar afsluit. Voor zakelijke energieleveranciers is dit vanzelfsprekend zeer voordelig, maar daar staat helaas tegenover dat het voor bedrijven een stuk minder voordelig wordt.

Want een vast contract voor 5 jaar betekent ook dat u 5 jaar lang dezelfde prijs betaalt. En als de 5 jaar eenmaal aflopen, sluit de zakelijke energieleverancier weer een nieuw contract af waarin dezelfde voorwaarden gelden. Als bedrijf gaat u er dus keer op keer op achteruit, terwijl het juist zeer gemakkelijk is om te zorgen dat u niet elke keer aan deze lange contracten gebonden bent. Dit begint allereerst bij de realisatie dat u binnen de zakelijke energiemarkt ontzettend veel opties hebt met betrekking tot de verschillende zakelijke energieleveranciers.

Het afsluiten van een contract van 5 jaar is allang niet meer nodig. In plaats daarvan kunnen bedrijven contracten van 1 of 2 jaar afsluiten en na deze periode weer evalueren of zij bij dezelfde energieleverancier blijven of liever overstappen. En dit is zeer voordelig voor bedrijven, want hiermee krijgen bedrijven veel meer vrijheid op het gebied van keuzes binnen de zakelijke energiecontracten.

Stijgend zakelijk energieverbruik? Grote kans dat u toch kunt besparen

Datum: 27-03-2018

Het zakelijke energieverbruik hangt af van diverse factoren binnen uw bedrijf. Uw bedrijfsprocessen, computers, het licht en zelfs de verwarming hebben allen invloed op het totale verbruik van uw onderneming. Dit brengt een hogere energierekening met zich mee, want een stijgend verbruik leidt altijd tot hogere kosten.

Toch zijn er voor ondernemingen nog steeds mogelijkheden om op de energierekening te besparen wanneer het zakelijke energieverbruik stijgt. Het is voor bedrijven dan ook slim om te kijken welke stappen er gezet kunnen worden om de energiekosten te laten dalen terwijl het verbruik stijgt.

Moet zakelijke groene energie verplicht worden?

Datum: 25-03-2018

We gaan in Nederland steeds duurzamer om met het opwekken van energie. Groene energie is tegenwoordig ontzettend populair onder consumenten, maar ook bedrijven gaan er steeds vaker mee aan de slag. Er komt vanuit de politiek zelfs regelmatig naar voren dat groene energie voor iedere consument en voor ieder bedrijf verplicht moet worden.

Hier zijn de meningen echter over verdeeld. Want op dit moment is het binnen de infrastructuur van Nederland bijvoorbeeld nog niet mogelijk om ieder huishouden en ieder bedrijf te voorzien van groene energie. We zitten nog met een aantal limieten, waardoor een groot deel van de huishoudens en bedrijven voorlopig nog met grijze energie te maken zal hebben.

Toch lijkt het, onder andere door de klimaatsverandering, logisch dat we steeds meer richting de duurzame manieren van energieopwekking gaan. Dit heeft de afgelopen twintig jaar ontzettend veel investeringen gekost, zowel vanuit bedrijven als vanuit de overheid, maar levert wel een hoge duurzaamheid door het gehele land op. En door groene energie te gaan verplichten voor huishoudens en bedrijven, komen hier alleen nog maar meer duurzame investeringen bij.

Maak van uw hoge energierekening de gelegenheid flink te besparen

Datum: 21-03-2018

Soms schrikken bedrijven er nog steeds van: de zakelijke energierekening kan vaak veel hoger uitvallen dan vooraf wordt gedacht. Zonde, want dit betekent dat een groot deel van de bedrijfsomzet wordt gespendeerd aan de kosten die niet altijd nodig zijn om te maken.

Als bedrijf heeft u behoefte aan energie, dat is logisch. Diverse bedrijfsprocessen binnen uw onderneming draaien hier actief op en zonder deze bedrijfsprocessen kunt u bijvoorbeeld geen producten maken. Het is dan ook nodig om een deel van uw omzet te spenderen aan energie, omdat uw bedrijf anders stil komt te staan. Maar de productiekosten stijgen helaas op het moment dat u ook flink meer spendeert aan energie.

Het is in Nederland bijzonder eenvoudig om veel minder te betalen voor uw zakelijke energierekening. Daarom zou u de schrikreactie die opkomt bij het bekijken van de hoge energierekening eigenlijk moeten zien als een nieuwe kans om voortaan flink te besparen op de energie die u verbruikt. Dit is namelijk het ideale moment om te zorgen dat u de komende tijd veel minder hoeft uit te geven aan energie.

Maak van duurzaamheid een focus en bespaar op uw energie

Datum: 17-03-2018

Duurzaamheid is de laatste jaren een kernwoord dat we steeds vaker binnen de zakelijke energiewereld horen terugkomen. Dit heeft er vooral mee te maken dat er over de afgelopen 20 jaar diverse doelen zijn gesteld die moeten bijdragen aan schonere energie. En dat brengt op dit moment al meerdere voordelen met zich mee, want steeds meer Nederlandse bedrijven kiezen ervoor om op een schone manier met energie om te gaan.

Toch is nog niet ieder bedrijf overtuigd van de manier waarop duurzaamheid kan bijdragen aan een beter bedrijf. Toch zien we in verschillende onderzoeken terug dat bedrijven die actief bezig zijn met duurzaamheid door hun klanten worden gezien als betere bedrijven. Bovendien zijn medewerkers van deze bedrijven over het algemeen meer tevreden dat zij bij deze organisatie werken, omdat zij hierdoor het gevoel hebben dat zij direct een steentje bijdragen aan een beter milieu. En dat is natuurlijk exact het gevoel dat bedrijven graag aan hun klanten en medewerkers willen bieden.

Laat uw zakelijke energierekening niet langer hoog oplopen

Datum: 15-03-2018

De zakelijke energierekening. Voor het ene bedrijf is een een zege dat deze iedere maand weer goedkoop uitvalt, maar er zijn ook bedrijven waarin de rekening ontzettend hoog kan uitvallen. En dit laatste is vanzelfsprekend erg zonde, want er zijn talloze manieren om te zorgen dat u in ieder geval de komende jaren veel minder gaat betalen.

Uw zakelijke energierekening hoeft vandaag de dag helemaal niet zo hoog te zijn als deze op dit moment waarschijnlijk al is. Dit heeft vooral te maken met het groeiende aantal concurrenten op de zakelijke energiemarkt. Dit biedt een gezonde marktevolutie waarin deze concurrerende bedrijven ook met mooie aanbiedingen en kortingen kunnen komen, met als doel te zorgen dat zij zo veel mogelijk nieuwe klanten binnenhalen.

En van dit laatste profiteert u als zakelijke klant aanzienlijk. U kunt hierdoor rekenen op een grote besparing, indien dit ook echt op de juiste manier wordt aangepakt. Het is niet bijvoorbeeld niet handig om iedere zakelijke energieleverancier te benaderen, te vragen om een offerte en al deze offertes met elkaar te vergelijken. Dat kan vandaag de dag een stuk eenvoudiger:

Is er een goedkopere optie dan uw huidige zakelijke energieleverancier?

Datum: 12-03-2018

De wereld van zakelijke energie is de laatste jaren ontzettend snel gegroeid. Inmiddels zijn er in Nederland tientallen energieleveranciers op de zakelijke markt actief. Dit houdt in dat er ook door al deze partijen veel verschillende prijzen worden gerekend voor de energie die u bij hen afneemt.

Het afsluiten van een zakelijk energiecontract is de laatste jaren ook aanzienlijk eenvoudiger geworden. Vandaag de dag hoeft u allang niet meer overal offertes aan te vragen of continu gebeld te worden door zakelijke energieleveranciers. In plaats daarvan kunt u veel onderdelen al online regelen, waardoor er veel minder werk bij komt kijken als u overstapt.

Hierdoor wordt het voor bedrijven interessant om te kijken of er een goedkopere optie voor de huidige zakelijke energieleverancier beschikbaar is. Door de grote prijsverschillen tussen de verschillende zakelijke energieleveranciers, wordt direct duidelijk dat er vaak honderden en soms zelfs duizenden euro’s op jaarbasis bespaard kunnen worden. En dat is zeer interessant wanneer u op dit moment bezig bent de kosten van uw onderneming te verlagen.

Hoe actief bent u bezig met zakelijke energie?

Datum: 09-03-2018

Bedrijven doen er vandaag de dag goed aan om in de gaten te houden met welke kosten zij te maken hebben bij zakelijke energie. Deze kostenpost bestaat bij de meeste bedrijven uit twee elementen: de gasrekening en de elektriciteitsrekening. Zakelijke energie kan voor bepaalde bedrijven een gigantische kostenpost zijn, terwijl het voor andere bedrijven juist weer zeer goedkoop is.

Maar waar ligt dat nu aan, dat bepaalde bedrijven veel minder betalen voor hun zakelijke energie? Dat heeft vooral te maken met de manier waarop deze bedrijven met deze kostenpost omgaan. Hoe actiever men met de kostenpost energie omgaat, hoe groter de kans dat zij hier flink op kunnen besparen. En dat is ook niet vreemd: als je weet waar er bespaard kan worden, dan zul je ook veel eerder op dat element gaan besparen.

Groene of grijze energie: maakt het eigenlijk nog uit?

Datum: 06-03-2018

De laatste jaren zien we een steeds grotere ontwikkeling op het gebied van groene energie. Het aantal bedrijven met een groen energiecontract stijgt aanzienlijk en dat is onder andere het gevolg van de vele ontwikkelingen binnen de wereld van duurzame energie. Doordat steeds meer bedrijven een steentje bijdragen aan schonere energie, wordt Nederland een steeds duurzamer land.

Toch blijft grijze energie nog steeds ontzettend populair onder bedrijven. Dit is niet vreemd, want de prijs van grijze energie ligt op dit moment simpelweg aanzienlijk lager dan bij groene energie. Bovendien heerst de volgende gedachte bij een groot aantal bedrijven: ‘Als onze buren allemaal groene energie nemen, hoeven wij dit niet te doen want zij zorgen al voor duurzamere energie’.

Dat leidt dan ook direct tot de vraag: maakt het eigenlijk nog uit of u gebruikmaakt van groene of grijze energie? In principe niet, want in de basis zijn beide soorten energie exact hetzelfde: deze zorgen ervoor dat uw bedrijfsprocessen op de beste manier kunnen verlopen en dat u de producten kunt leveren die u graag aan uw klanten levert.

De energiebelasting stijgt, dus dit is hét moment om te besparen

Datum: 04-03-2018

De Nederlandse overheid heeft voor 2018 en 2019 aangegeven dat de energiebelasting in totaal met €400 miljoen stijgt. Deze extra inkomsten zijn nodig om nieuwe investeringen voor de duurzaamheid van Nederland te doen. Niet alleen Nederlandse huishoudens krijgen te maken met een hogere energierekening, ook bedrijven zullen hun jaarlijkse nota aanzienlijk zien stijgen.

Gemiddeld gaat de energieprijs met 16% omhoog. Dit is voor bedrijven dan ook hét moment om te kijken welke stappen er genomen moeten worden om zo min mogelijk van deze stijging te merken. Één van de betere manieren om toch zo veel mogelijk te besparen, is door te kijken naar verschillende energieleveranciers en de prijzen met elkaar te vergelijken.

Door nu al te kijken naar potentiële bespaarposten voor 2018 en 2019, wordt het bijzonder eenvoudig om de kosten van energie zo veel mogelijk te drukken. Ondanks het nieuwe beleid van de Nederlandse overheid, hoeft het niet zo te zijn dat u ook echt meer gaat betalen voor zakelijke energie. Een goede vergelijking kan al de juiste inzichten bieden en naar voren brengen welke energieleverancier de komende jaren een zeer interessante keuze is.

Direct de energieprijzen van de zakelijke markt vergelijken

Datum: 02-03-2018

Voor uw onderneming bent u vanzelfsprekend altijd op zoek naar de beste deal. Ook binnen energie is het belangrijk om te kijken op welke manier u de komende jaren verzekerd bent van de ideale kwaliteit en ondertussen vanzelfsprekend niet te veel betaalt voor uw stroom en gas.

Zakelijke energie wordt, doordat de kosten de laatste jaren ieder jaar lichtelijk stijgen, een steeds vaker besproken onderwerp. Het is voor veel bedrijven een ideale kostenpost om flink op te besparen, terwijl het ook nog eens een kostenpost is waar bedrijven niet snel naar kijken wanneer zij willen besparen. En juist dat is ontzettend zonde…

Wanneer is zakelijke energie nu echt te duur?

Datum: 28-02-2018

Veel bedrijven zijn vandaag de dag op zoek naar een besparing op energie. Stroom en gas worden steeds prijziger, waardoor de maandelijkse zakelijke energierekening ook steeds verder oploopt. En dat is zonde, want de extra kosten die u op energie maakt worden uiteindelijk van de winst van uw onderneming afgehaald.

Het is voor veel bedrijven dan ook goed dat er gekeken wordt waar op dit moment nog kosten bespaard kunnen worden. Veel bedrijven denken dat zakelijke energie nu eenmaal duur moet zijn, en dat er geen enkele manier is om de kosten hiervan te drukken. Gelukkig ligt het allemaal anders…

Maak van zakelijke energie de kostenpost die het hoort te zijn

Datum: 22-02-2018

Zakelijke energie is voor veel bedrijven nog steeds een kostbaar product. De energie is simpelweg nodig om alle bedrijfsprocessen gaande te houden, maar gedurende het jaar kunnen de kosten ontzettend snel oplopen. Vaak nog hoger dan vooraf werd verwacht, waardoor het voor bedrijven lastig wordt om het budget voor energie op de juiste manier te spenderen.

Zakelijke energie is nu eenmaal een kostenpost waar geen enkel bedrijf omheen kan. Ieder bedrijf zal een zakelijk energiecontract moeten afsluiten. Toch is het voor veel bedrijven nog steeds mogelijk om deze - vaak veel te hoge kostenpost - flink omlaag te brengen. En dan betaalt u simpelweg niet meer extreem hoge bedragen voor uw energie, maar kunt u eindelijk van zakelijk energie de kostenpost maken die het hoort te zijn.

De groei van uw onderneming: zo helpt zakelijke energie

Datum: 18-02-2018

Als ondernemer bent u continu bezig met het verbeteren van uw onderneming. Daar hoort onder andere het inkomende en uitgaande geld bij. De kosten die u jaarlijks aan essentiële elementen voor uw bedrijf maakt, zoals de elektriciteitsrekening, kunnen voor u het weet ontzettend snel stijgen. En dat wilt u als ondernemer natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen.

Zakelijke energie is een element in de onderneming waar u simpelweg niet zonder kunt. Het is belangrijk voor uw onderneming dat u continu gebruik kunt maken van deze energie, omdat dit de drijfveer voor een groot aantal processen binnen uw onderneming is. Zakelijke energie helpt bij de groei van uw onderneming.

Welke opties heeft u bij het afnemen van zakelijke energie?

Datum: 14-02-2018

Ieder bedrijf heeft tegenwoordig een zakelijk energiecontract. Dit is een ander contract dan het contract dat voor reguliere huishoudens wordt afgesloten. Het gaat hier om hogere afnames per maand, omdat het gemiddelde bedrijf simpelweg ontzettend veel energie per maand verbruikt.

Als u op dit moment bezig bent met het uitzoeken van het juiste pakket voor uw zakelijke energiecontract, dan zult u al snel merken dat er ontzettend veel verschillende opties zijn. Zo kunt u uw energiepakket vandaag de dag volledig op uw onderneming laten aansluiten, zodat u niet te veel betaalt en ook altijd zeker bent dat u voldoende energie geleverd krijgt.

In dit artikel geven wij u daarom graag meer informatie over de verschillende mogelijkheden die u heeft bij het afsluiten van uw zakelijke energiecontract.

Dit mag u niet vergeten bij uw zakelijke energiecontract

Datum: 10-02-2018

Het afsluiten van een zakelijk energiecontract, het is vandaag de dag eenvoudiger dan het ooit was. Echter, is het op dit moment nog steeds lastig om zeker te zijn of u wel naar de juiste zakelijke energieleverancier (over)stapt wanneer u een contract afsluit. Het is in zulke situaties vooral handig dat u kijkt naar manieren om te zorgen dat u geen kleine lettertjes over het hoofd leest, maar ook dat u op de hoogte bent dat u bij uw beslissing om over te stappen de beste zakelijke energieleverancier van de gehele zakelijke markt hebt uitgekozen.

Het is goed mogelijk dat u op dit moment een zakelijk energiecontract heeft lopen waarbij u niet zeker bent of u hier wellicht veel te veel voor betaalt. Dan kunnen wij nu alvast vertellen: een groot aantal bedrijven betaalt op dit moment echt te veel voor hun zakelijke energiecontract. En daar komt ook nog eens bovenop dat de meeste energiecontracten voor meerdere jaren zijn afgesloten, waardoor bedrijven voor langere tijd een te hoge energierekening ontvangen.

Het is daarom goed om een aantal feiten van het zakelijke energiecontract in de gaten te houden. Wij zetten de verschillende feiten daarom voor u op een rijtje.

Moet u als MKB’er al overstappen naar groene energie?

Datum: 07-02-2018

De overstap naar groene energie wordt door steeds meer bedrijven gemaakt. Dit heeft vooral te maken met de impact die de overstap heeft op het bedrijf zelf. Het is voor zowel klanten als het bedrijf zelf positief als er een overstap naar een duurzaam alternatief voor de huidige energievorm wordt gemaakt. Daarbij heeft het ook een grote invloed op de manier waarop men naar uw bedrijf kijkt.

Het is daarom voor steeds meer MKB-bedrijven interessant om daadwerkelijk een overstap naar groene energie te maken. Dit hoeft niet direct door middel van grote investeringen in eigen zonnepanelen en windmolenparken. De overstap naar een groene energieleverancier zal al een flinke stap in de juiste richting zijn, doordat de duurzaamheid van het bedrijf op deze manier op de juiste wijze wordt ingericht.

Bij Energie-zakelijk zijn we al overtuigd van de overstap naar groene energie, en wij helpen bedrijven graag inzicht te krijgen in de manier waarop zij dit zelf ook kunnen doen. Dit doen wij onder andere door middel van onze handige zakelijke energievergelijker, waar wij ook een groot aantal groene zakelijke energieleveranciers in meenemen. Daarbij bieden wij u ook graag de beste informatie op het gebied van zakelijke energie. Daarom leest u in dit artikel meer informatie over het feit of u al moet overstappen naar groene energie met uw MKB-bedrijf.

MKB Energie: zorg dat u niet teveel betaalt

Datum: 02-02-2018

Bij MKB Energie spreken we van energie voor het MKB; energie voor bedrijven die met meerdere medewerkers jaarlijks veel stroom en gas gebruiken om de bedrijfsprocessen op de juiste manier te laten verlopen. Het is binnen het MKB gebruikelijk om bij een energieleverancier een energiepakket af te nemen dat specifiek is samengesteld om het verbruik zo goed mogelijk te dekken.

Bij energie voor MKB moet u daarom ook goed letten op de energieleverancier waar u uiteindelijk zaken mee gaat doen. Het helpt uiteindelijk om te zorgen dat u niet teveel voor uw energie betaalt en dat u tegelijkertijd ook altijd de beste kwaliteit ontvangt. U vindt op deze manier altijd de meest geschikt zakelijke energieleverancier voor uw situatie.

Steeds meer subsidies voor zakelijke energie verdwijnen, zo lost u het op

Datum: 28-01-2018

De Nederlandse overheid heeft lange tijd binnen de zakelijke markt geholpen om de stroomvoorziening in Nederland op de beste manier samen te stellen. Hier werden talloze subsidies voor in het leven geroepen, om bedrijven te stimuleren om zelf ook te investeren in hun eigen energie.

Belangrijke voorbeelden hiervan zijn onder andere de subsidies voor windmolenparken, watercentrales en ook zonnepanelen. Jarenlang werd er door de Nederlandse overheid ontzettend veel geld in deze initiatieven gestoken. Inmiddels heeft al een groot deel van de Nederlandse bedrijven de overstap naar de duurzame vorm van energie gemaakt, en is het voor de overheid dan ook niet langer nodig om dezelfde bedragen in deze subsidies te stoppen.

Dit betekent voor bedrijven dat zij minder gelegenheid hebben om op deze posten een mooie subsidie te verkrijgen; een subsidie die in de meeste situaties toch echt mogelijk is als het aankomt op de manier waarop de nieuwe energievoorzieningen betaald moeten worden. In plaats daarvan moeten bedrijven nu zelf kijken naar manieren om te zorgen dat zij de duurzaamheid van de eigen organisatie verbeteren.

Maakt duurzaamheid nog uit voor uw onderneming en wat kunt u doen?

Datum: 27-01-2018

Steeds meer bedrijven zijn actief bezig met duurzaamheid, en daar is een belangrijke reden voor. Groene bedrijven staan aanzienlijk beter in de markt en worden daarmee ook door hun klanten in een beter daglicht gesteld. Dit betekent een hogere tevredenheid bij klanten. Groene energie, en daarmee duurzaamheid, is vandaag de dag dan ook een uitstekende investering voor bedrijven.

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijkere factor binnen onze samenleving. Ondanks dat consumenten aangeven niet bereid te zijn extra te betalen voor duurzame alternatieven, kan de overstap naar groene energie voor bedrijven nog steeds ontzettend veel resultaat opleveren. Want consumenten zijn dan wellicht niet bereid meer te betalen voor een product dat duurzaam is geproduceerd, over het algemeen zullen zij wel vaker deze producten kopen. En dat maakt het dan ook bijzonder interessant voor bedrijven.

Bij Energie-zakelijk zijn wij overtuigd dat bedrijven actief bezig moeten zijn met hun eigen energieverbruik. Daarom helpen wij bedrijven bij het besparen op hun huidige energierekening, zowel voor verbruikers van grijze als groene energie. U kunt hiervoor onze handige zakelijke energievergelijker gebruiken, waarmee wij u direct kunnen tonen welke energieleverancier het meest interessant is en goed aansluit bij uw verbruik. In dit artikel vertellen wij u daarom meer over het feit of duurzaamheid uitmaakt voor uw onderneming en welke stappen u kunt zetten om de duurzaamheid van uw organisatie te verbeteren.

Hoe weet u welk zakelijk energiepakket bij u past?

Datum: 22-01-2018

Bij het afsluiten van een zakelijk energiepakket is het van belang dat u goed uitzoekt welk pakket het beste bij uw onderneming aansluit. Binnen de zakelijke energiemarkt zijn er tientallen aanbieders actief welke ieder ook weer verschillende energiepakketten aanbieden. Dit maakt het lastig om direct een juiste keuze te maken, omdat er simpelweg ontzettend veel aanbod is.

Dit is voor veel bedrijven de reden om de gehele zakelijke energiemarkt te onderzoeken alvorens zij daadwerkelijk een energiepakket afsluiten. Vanuit de zoektocht naar de juiste zakelijke energieleverancier zijn er dan ook steeds langere trajecten die erin resulteren dat er ontzettend veel tijd wordt besteed aan het kiezen van het juiste zakelijke energiepakket.

Bij Energie-zakelijk vinden wij dat dit anders moet. De zakelijke energiemarkt heeft op dit moment een niveau van transparantie bereikt die ertoe leidt dat bedrijven aanzienlijk minder tijd kwijt zijn om het beste energiepakket te kiezen dat maximaal bij de organisatie aansluit. En dit resulteert dankzij onze handige zakelijke energievergelijker al direct tot een eenvoudig overzicht van de meest interessante energiepakketten.

Hoe voordelig is zakelijke energie nu echt?

Datum: 16-01-2018

Zakelijke energie is de laatste jaren wat betreft kosten flink aan het schommelen. Het is voor de meeste bedrijven belangrijk dat er een zakelijk energiepakket wordt gekozen dat goed binnen het budget past en daarbij ook aansluit bij het gewenste verbruik. De kosten van zakelijke energie zijn voor veel bedrijven moeilijk te voorspellen, vooral doordat er niet altijd sprake is van transparantie in de zakelijke energiemarkt.

Het gebruik van zakelijke energie is toch nodig voor bedrijven. Het is bij energieleveranciers niet mogelijk om als bedrijf een energiepakket voor consumenten af te sluiten. Dit houdt in dat bedrijven al snel gebonden zijn aan de wat hogere tarieven die de zakelijke energieleveranciers hanteren. Toch is niet iedere zakelijke energieleverancier duur, want er zijn ook voldoende leveranciers die stroom en gas voor een veel lagere prijs kunnen leveren.

De kosten van zakelijke energie hangen daarom altijd af van de mate van verbruik, de energieleverancier die u kiest en eventuele voordelen die zij hanteren binnen het afsluiten van een zakelijk energiecontract. Denk bij deze laatste bijvoorbeeld aan kortlopende promotiekortingen waarbij de energieleverancier tien tot twintig procent korting geeft.

Hoe MKB-bedrijven jaarlijks meer kunnen besparen op gebied van energie

Datum: 10-01-2018

MKB-bedrijven doen er tegenwoordig steeds meer aan om de energiebesparingen zo goed mogelijk te benutten. Dit heeft onder andere te maken met de hoge kosten die energie met zich mee kan brengen. Ondanks dat het tarief van zakelijke energie voor het MKB de laatste jaren is gestegen, verbruiken bedrijven over het algemeen meer energie dan zij 5 of 10 jaar geleden deden. Het is hierom voor veel bedrijven ontzettend interessant om te kijken wat zij kunnen doen om zo veel mogelijk op het gebied van energie te besparen.

En dit gaat allang niet meer om het licht uitdoen om 17:00, zodra iedereen het kantoor uit is. Er zijn vandaag de dag nog veel meer initiatieven en technologieën die kunnen helpen om zo veel mogelijk energie te besparen. En uiteindelijk brengt ieder van deze initiatieven en technologieën ook weer een flinke besparing op het gebied van uitgaven met zich mee.

Wij helpen u graag bij het verbeteren van uw bedrijfsresultaat, en dan specifiek op het gebied van zakelijk energie. In dit artikel geven wij u daarom meer informatie over energiebesparing voor MKB-bedrijven.

Hoe duurzaam is uw bedrijf en wat kunt u hieraan veranderen?

Datum: 04-01-2018

Duurzaamheid staat bij steeds meer bedrijven hoog in het vaandel. Dit heeft onder andere te maken met talloze subsidies waar bedrijven gebruik van kunnen maken op het moment dat zij met duurzame initiatieven aan de slag gaan. Maar voor veel bedrijven is er nog steeds veel onduidelijkheid op het gebied van duurzaamheid, zij weten niet direct wat zij moeten doen om ook echt duurzaam te ondernemen.

De mate van duurzaamheid van uw bedrijf is dan ook altijd nog een redelijke gok. Dit heeft vooral te maken met het feit dat duurzaamheid op zichzelf niet goed te meten is. Het is echter wel mogelijk om duurzame alternatieven te gebruiken, waarbij u de zekerheid heeft dat de totale duurzaamheid van uw onderneming zal stijgen.

Bij Energie-Zakelijk zetten wij ons ook actief in om de duurzaamheid van Nederlandse bedrijven te verbeteren. Daarom helpen wij bedrijven inzicht te krijgen in de beste aanbieder van zakelijke energie, waaronder ook aanbieders van groene energie. Wij helpen u daarom ook graag verder door in dit artikel meer informatie te vermelden over de manier waarop u de duurzaamheid van uw onderneming kunt versterken.

Energievergelijker, zakelijk samengesteld voor de beste prijzen

Datum: 30-12-2017

Bij het afsluiten van een zakelijk energiecontract wilt u zeker zijn dat u altijd de beste voorwaarden en prijzen krijgt. Dit zal er uiteindelijk in resulteren dat u het beste zakelijke energiepakket afsluit. U kunt hiervoor dan ook het beste gebruik maken van een energievergelijker, zakelijk gezien is dit namelijk een ontzettend goede keuze.

Bij een zakelijke energievergelijker krijgt u direct inzicht in de verschillende prijzen die de energieleveranciers op de zakelijke markt hanteren. Dit is voordelig voor uw bedrijfsomzet, omdat u hiermee direct een zakelijke energieleverancier kunt vinden die op een prettige manier aansluit bij de voorwaarden en prijzen waar u zelf naar op zoek bent. Het is tenslotte zonde om met een zakelijke energieleverancier in zee te gaan die veel te hoge prijzen rekent.

Efficiënter energieverbruik voor klein MKB - 3 handige tips

Datum: 24-12-2017

Het energieverbruik van het gemiddelde klein MKB-bedrijf is de laatste jaren gestegen. Dit heeft vooral te maken met de groei in elektronische apparaten die nodig zijn om de bedrijfsprocessen goed te runnen. Samen met deze groei is er ook een stijging in de gemiddelde energiekosten te zien. Alle computers, bedrijfsmachines en andere elektronica kosten veel geld en moeten continu draaien.

Het is voor veel klein MKB-bedrijven daarom interessant om te kijken op welke manier er bespaard kan worden. De energie moet efficiënter worden ingezet om te zorgen dat de energierekening niet weer ieder jaar hoger uitvalt. Door de stijgende kosten komen andere kostenposten tekort, waardoor dit al snel in de weg staat van een gezonde groei van uw organisatie.

Bij Energie-zakelijk begrijpen wij dat energie nog steeds een moeilijk te begrijpen onderdeel kan zijn. Het wordt dan ook steeds lastiger om te zorgen dat de energie op de meest efficiënte manier wordt ingezet. In dit artikel geven wij u 3 handige tips om hier beter mee aan de slag te gaan.

Hoe kleine bedrijven kunnen besparen op energie

Datum: 18-12-2017

Kleine bedrijven maken een groot deel uit van de Nederlandse economie. Toch blijkt uit diverse onderzoeken dat veel kleine bedrijven al binnen 5 jaar moeten sluiten, vooral als gevolg van hoge kosten. Dit is zonde, want het kan voor veel kleine bedrijven mogelijk zijn om uit te breiden naar het gehele land, maar de hoge kosten houden de groei helaas tegen.

Het is voor veel kleine bedrijven dan ook interessant om te kijken op welke manier zij kunnen besparen op energie. Dit is nog steeds een struikelpunt voor een groot aantal kleine bedrijven. Dit heeft vooral te maken met de sumiere informatie die beschikbaar is voor het besparen van energie. Zo geeft een groot aantal bedrijven aan geen idee te hebben wat zij kunnen doen om ieder jaar meer energie te besparen en hierdoor naar een lagere zakelijke energierekening te werken.

Wij geven u graag meer informatie op het gebied van energie. Daarom beschrijven wij in dit artikel een aantal elementen die u kunt inzetten om voor meer energiebesparing binnen uw organisatie te zorgen. Hiermee verlaagt u de hoeveelheid energie die u jaarlijks verbruikt en zorgt u dus direct voor een lagere energierekening.

Efficiënter energieverbruik voor grootzakelijk: 3 trends voor de komende jaren

Datum: 12-12-2017

Grootzakelijke verbruikers hebben een grote invloed op de Nederlandse uitstoot van gevaarlijke en milieuonvriendelijke gassen. Dit heeft onder andere te maken met de manier waarop de energie in Nederland wordt opgewekt. Ondanks diverse initiatieven om de hoeveelheid uitstoot te verminderen, zijn er nog steeds bedrijven die niet actief bijdragen aan het verminderen hiervan.

Daarom is het voor veel grootzakelijke verbruikers nodig om te kijken op welke manier energie efficiënter kan worden ingezet. Het is zonde als een groot deel van de energie onnodig wordt ingezet, dit heeft een grote impact op het milieu en is daarbij ook slecht voor de rest van Nederland. Efficiënter energieverbruik staat bij steeds meer grootverbruikers op de agenda, toch krijgt het nog niet bij ieder bedrijf de aandacht die het verdient.

Wij helpen u graag bij het verbeteren van de energie-efficiëntie binnen uw organisatie. Dit doen wij onder andere door u te koppelen aan de beste energieleverancier die aansluit bij uw situatie. Daarbij informeren wij u graag over de laatste trends die spelen op de Nederlandse energiemarkt, zodat u als grootzakelijk verbruiker actief kunt inspelen op de nieuwe mogelijkheden die de komende jaren voor u vrijkomen. Daarom leest u in dit artikel de laatste trends.

Duurzame Europese energiemarkt: zo pakt u het als MKB’er aan

Datum: 06-12-2017

De Europese Unie heeft de laatste jaren diverse nieuwe plannen gecreëerd die inspelen op het samenstellen van een duurzamere Europese energiemarkt. Dit heeft voor MKB’ers diverse gevolgen. Zo moeten MKB’ers zich vandaag de dag actiever bezig houden met de manier waarop zij met energie omgaan.

De mate van duurzame energie is in Nederland al aan de hoge kant vergeleken met andere Europese landen. Toch komen er vanuit de Europese Unie, in samenwerking met de Nederlandse overheid, steeds meer maatregelen die ertoe leiden dat het gemiddelde bedrijf steeds duurzamer moet opereren. Dit is voor veel bedrijven geen probleem, omdat zij bijvoorbeeld kunnen investeren in eigen zonnepanelen. Maar voor de gemiddelde MKB’er zal er redelijk wat veranderen, wat inhoudt dat er diverse factoren moeten vervuld die bijdragen aan een hogere duurzaamheid in Nederland.

Energie-Zakelijk is actief bezig binnen het verbeteren van de Nederlandse energiemarkt. Wij bieden u onder andere een handige zakelijke energievergelijker waarmee u in een handomdraai kunt zien welke zakelijke energieleverancier het beste bij u aansluit. En daar stopt het niet bij, wij informeren u ook graag over de nieuwste zaken op het gebied van zakelijke energie. Daarom leest u in dit artikel wat de Europese maatregelen voor gevolgen hebben voor MKB’ers zoals u.

Dit bepaalt de prijs van uw zakelijke energiepakket

Datum: 29-11-2017

Uw zakelijke energiepakket is opgebouwd op basis van de situatie waarin uw organisatie zich bevond op het moment dat het contract is ondertekend. De prijs die hieraan vastzit heeft onder andere te maken met de hoeveelheid stroom en gas die u op dat moment heeft verbruikt. Maar er zijn nog een aantal factoren die invloed hebben op de prijs van het zakelijke energiepakket.

Bij Energie-zakelijk zijn wij gespecialiseerd in het koppelen van bedrijven aan de juiste zakelijke energieleverancier. Daarom geven wij u in dit artikel graag wat meer informatie over de manier waarop het energiepakket is opgebouwd en op welke manier de verschillende factoren invloed hebben op de prijs die u voor dit zakelijke energiepakket betaalt.

Welke kosten kunt u verwachten bij zakelijke energie?

Datum: 22-11-2017

Zakelijke energie is voor bedrijven een essentieel onderdeel om de bedrijfsprocessen draaiende te houden. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer bedrijven op zoek zijn naar manieren om op dit gebied minder kosten te maken. De gemiddelde kosten voor een bedrijf worden de laatste jaren steeds hoger, vooral omdat het verbruik van bedrijven simpelweg stijgt. En dat is vervelend, want de meeste bedrijven rekenen de huidige verbruikskosten simpelweg de komende jaren door, en daardoor ontstaat er een tekort binnen het budget voor zakelijke energie.

Het is daarom essentieel om te weten welke kosten u kunt verwachten op het moment dat u een zakelijk energiecontract afsluit. Hier komen verschillende kosten bij kijken, die uiteindelijk in de totale kostenpost voor energie zullen resulteren.

Hoe kan energiebesparing helpen uw bedrijf te laten groeien?

Datum: 17-11-2017

Besparen op energie is voor veel bedrijven nog steeds een moeilijk onderdeel. Vandaag de dag zijn er ontzettend veel initiatieven die helpen om minder energie te verbruiken, toch lukt het nog niet ieder bedrijf om hier maximaal op in te spelen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de technologieën die helpen om energie te besparen zich redelijk snel ontwikkelen. Het blijkt dat dit voor bedrijven moeilijk is bij te houden en dat het vooral moeilijk is om in te schatten wanneer het juiste moment aanbreekt om van deze technologieën gebruik te maken.

Toch moeten bedrijven aan de slag met energiebesparing. Dit heeft niet alleen een duurzame en milieuvriendelijke achtergrond. Het draagt ook bij aan de groei van de onderneming. Zo kunnen bedrijven die actief bezig zijn met energiebesparing over het algemeen sneller groeien, al is het maar om het feit dat zij ontzettend veel kosten besparen. Daarbij helpt innoveren binnen de organisatie op het gebied van energie ook om gemakkelijker te innoveren op andere onderdelen van de organisatie.

Als u actief bezig wilt zijn om uw bedrijf te laten groeien, is het daarom noodzaak om ook op het gebied van energiebesparing een aantal factoren goed te vervullen. Wij helpen u graag verder bij het maken van deze keuzes. Daarom geven wij u in dit artikel meer informatie over de manieren waarop u energiebesparing een sterkere kern binnen uw organisatie kunt maken.

Waarom zonnepanelen voor grootzakelijk aanzienlijk interessanter worden

Datum: 11-11-2017

Energie opwekken door middel van zonnepanelen is een investering die zich over de loop van enkele jaren terugbetaald. Het is daardoor voor veel kleinere bedrijven op dit moment nog niet interessant om hier actief in te investeren. Tenslotte zijn er andere factoren die goedkoper zijn dan deze investering en die actiever bijdragen aan de groei van de organisatie.

Toch zijn zonnepanelen voor grootzakelijke energieverbruikers juist wel interessant. Grootzakelijke verbruikers hebben over het algemeen een groter budget om investeringen zoals de aanschaf van zonnepanelen te financieren. En doordat de effectiviteit van zonnepanelen de laatste jaren omhoog is geschoten, wordt het voor deze bedrijven aanzienlijk interessanter om deze investering te doen.

Energie-zakelijk is actief bezig met het verbeteren van de energiemarkt voor Nederlandse bedrijven. Dit doen wij onder andere met onze energievergelijker voor grootzakelijke energieverbruikers. Daarbij bieden wij ook uitgebreide informatie over de toekomst van de energiemarkt en de manier waarop u nog beter op de trends in kunt spelen. In dit artikel behandelen wij de effectiviteit en winstgevendheid van zonnepanelen, waarmee u zeer eenvoudig kunt voorkomen dat uw energierekening de komende jaren nog verder oploopt.

Wat zijn uw opties als uw huidige zakelijke energiecontract afloopt?

Datum: 05-11-2017

Loopt uw zakelijke energiecontract binnenkort af? Dan is het nu al tijd om uit te zoeken naar welke zakelijke energieleverancier u dan het best kunt overstappen. De overstapperiode is kort binnen de zakelijke energiemarkt, maar hoe eerder u alles in kaart brengt op het gebied van overstappen, hoe gemakkelijker het eenmaal wordt zodra het huidige contract wordt beëindigd.

Bij de afloop van uw energiecontract heeft u meerdere opties. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met uw huidige zakelijke energieleverancier aan tafel te zitten en te bespreken welke voordelen zij u de komende jaren kunnen bieden. Of juist overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier, zodat u weer van nieuwe voordelen gebruik kunt maken.

Bij Energie-Zakelijk helpen wij bedrijven graag bij het verbeteren van de essentiële onderdelen op het gebied van energie. Dit doen wij onder andere door u onze speciale zakelijke energievergelijker aan te bieden. Om u nog verder te helpen binnen de wereld van de zakelijke energiemarkt beschrijven wij in dit artikel wat uw opties zijn zodra uw huidige zakelijke energiecontract afloopt.

Hoe groot is het verschil in prijs tussen zakelijke energieleveranciers?

Datum: 30-10-2017

Met de komst van steeds meer zakelijke aanbieders op de energiemarkt is het lastiger geworden om uit te zoeken welke zakelijke energieleverancier nu het beste bij uw situatie aansluit. Hier komt onder andere prijs bij kijken, want de prijs heeft voor veel bedrijven de grootste invloed als het op de keuze aankomt.

De prijsverschillen tussen de verschillende zakelijke energieleveranciers wordt de laatste jaren steeds groter. Dit is onder andere het gevolg van de groeiende concurrentie binnen deze markt: hoe meer spelers zich op de markt bevinden, hoe groter de kans dat deze bedrijven door middel van lage prijzen nieuwe klanten willen aantrekken.

Door middel van deze prijsverlagingen komen er meer geïnteresseerde klanten, het wordt dus steeds meer een concurrentiestrijd op het gebied van prijs. En dat maakt het voor u als klant natuurlijk een stuk eenvoudiger om te zorgen dat het zakelijke energiecontract voor de laagste prijs kan worden afgesloten. Daarbij maakt deze concurrentiestrijd het ook mogelijk om talloze extra voordelen te verkrijgen, zoals kortlopende kortingen en eventuele accessoires bij het afsluiten van een zakelijk energiecontract.

Wat is de impact bij de overstap naar groene energie voor grootzakelijk?

Datum: 24-10-2017

Grootzakelijke energieverbruikers worden vandaag de dag steeds meer gestimuleerd om over te stappen naar duurzamere alternatieven. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat de Nederlandse overheid actief bezig is om te zorgen dat de uitstoot in Nederland verlaagd wordt. Toch is er bij veel grootzakelijke energieklanten nog niet direct duidelijkheid over het verbeteren van de energie.

Dit heeft onder andere te maken met de hoeveelheid informatie die beschikbaar is. Voor veel bedrijven blijft het lastig om direct op het eerste oog te zien wat er nu gebeurt als er een overstap naar groene energie wordt gemaakt. Dit is niet vreemd, het heeft vooral te maken met de onduidelijkheid omtrent verbruik en welke impact het bedrijf kan hebben op het moment dat zij actiever met groene energie aan de slag gaan.

Energie-zakelijk biedt u graag alle duidelijkheid over de grootzakelijke energiemarkt. Dit doen wij onder andere via onze handige grootzakelijke energievergelijker en door u de juiste inzichten te geven over de verschillende energieleveranciers die voor uw bedrijf het meest interessant zijn.

Wat moet u doen op het gebied van zakelijke energie als u groeit?

Datum: 18-10-2017

Tijdens de groei van uw bedrijf is het essentieel om in de gaten te houden dat de geleverde goederen en diensten die u van leverancier ontvangt goed meegroeien. Energie is hier een belangrijk onderdeel van. Tenslotte is energie de draaimotor van uw bedrijf en hangt het lot van een groot aantal bedrijfsprocessen af van energie.

Op het gebied van energie zijn er continu talloze mogelijkheden. U kunt bij een contractbeëindiging overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier, zodat u bijvoorbeeld lagere tarieven en betere service krijgt. Maar tijdens de groei van het bedrijf is een contractbeëindiging niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld omdat u nog enkele jaren aan het contract vastzit.

Bij de meeste zakelijke energieleveranciers is het geen probleem als u groeit. Zij denken graag met u mee om de groei te continueren en de energie die zij leveren hierop aan te laten sluiten. Er zijn daarentegen helaas ook zakelijke energieleveranciers die graag een extra bedrag verdienen omdat u hard groeit, en juist in deze situaties moet u goed oppassen. Daarom beschrijven wij in dit artikel wat u het beste in zulke situaties kunt doen.

Verlaag uw zakelijke energiekosten met deze 5 tips

Datum: 12-10-2017

Uw zakelijke energiekosten kunnen jaar na jaar hoger uitvallen, en dat is vervelend voor het budget dat u hier specifiek voor heeft opgesteld. Een te hoge rekening is nooit prettig, vooral omdat het bij zakelijke energie absoluut niet nodig is dat u te maken heeft met een te hoge rekening. Er zijn vandaag de dag dusdanig veel oplossingen om te besparen, dat het allang niet meer nodig is om de volledige prijs voor uw zakelijke energie te betalen.

Wij helpen u graag bij het besparen op zakelijke energie, en geven u in dit artikel daarom graag 5 tips die u zullen helpen om de kosten van uw zakelijke energiepakket zo veel mogelijk te drukken. Dit leidt op zowel korte als lange termijn tot een flinke kostenbesparing, waardoor de groei van uw bedrijf nog sneller kan worden ingezet.

Wat is het juiste moment om over te schakelen naar grootzakelijk?

Datum: 06-10-2017

De groei van uw organisatie brengt talloze voordelen met zich mee, waaronder een verhoogde omzet. Toch is bij nog niet ieder MKB-bedrijf bekend dat er bij de groei van het bedrijf ook talloze andere factoren bij kijken die te maken hebben met de kostenposten van de organisatie. Een van deze kostenposten is energie, een post waar een gemiddeld bedrijf op jaarbasis redelijke kosten voor maakt.

Als uw bedrijf op dit moment in een groeifase zit dan is het belangrijk om alvast na te denken over de toekomst. En dan vooral de toekomst van uw energiepakket. Want zodra uw onderneming bepaalde maatstaven bereikt, komen er talloze nieuwe onderdelen om de hoek binnen uw zakelijke energiepakket.

Weten welke zakelijke energieleverancier het beste is in uw situatie als grootzakelijke klant? Gebruik direct onze energievergelijker voor grootzakelijk.

Wat groene energie de komende jaren gaat veranderen voor uw bedrijf

Datum: 01-10-2017

Groene energie is een steeds belangrijk onderdeel van de zakelijke energiemarkt aan het worden. Dit heeft onder andere tot gevolg dat steeds meer bedrijven kiezen voor groene energie, en niet langer gebruikmaken van de grijze energie die de afgelopen decennia standaard is geweest.

Groene energie voor bedrijven is een beademing als het op de verduurzaming aankomt. Het helpt bedrijven om kosten te besparen die normaal gesproken gebruikelijk zijn als er bijvoorbeeld een eigen zonnepanelenpark wordt aangelegd. Doordat energieleveranciers actief investeren in eigen zonnepanelen- en windmolenparken maken zij het aanzienlijk toegankelijker voor bedrijven om op deze manier toegang te krijgen tot groene energie.

De komende jaren gaat groene energie dan ook veel veranderen op de zakelijke energiemarkt. En daar zullen ook veranderingen tussen zitten die invloed hebben op uw eigen bedrijf. Wij zetten de veranderingen van de komende jaren op een rijtje, zodat u eenvoudig kunt zien welke stappen u de komende jaren eventueel moet nemen om het maximale uit uw groene energie te halen.

Stroom en gas: waar u als bedrijf op moet letten

Datum: 21-09-2017

Bij het afsluiten van een zakelijk energiecontract neemt u altijd twee onderdelen af: stroom en gas. Deze onderdelen van het zakelijke energiecontract zijn over het algemeen voor ieder bedrijf anders. Dit is volledig afhankelijk van het verbruik van het bedrijf, waardoor er flinke verschillen in de afnames van verschillende bedrijven zit. Het afsluiten van een zakelijke energiecontract met stroom en gas is belangrijk, en er zijn ook een aantal onderdelen waar u op zult moeten letten.

Stroom en gas zijn over het algemeen de basis voor de productie binnen uw bedrijf. Of u nu een softwarebedrijf of een productiefabriek heeft, er is altijd stroom en gas nodig om de boel draaiende te houden. Het afsluiten van een zakelijk energiecontract is dan ook niet iets dat u er zomaar bij doet, het is belangrijk dat u voldoende tijd besteedt om te zorgen dat u een zakelijk energiepakket vindt dat perfect bij uw huidige en ook toekomstige situatie aansluit.

Hoe beter het zakelijke energiepakket aansluit, hoe groter de kans dat u de komende tijd niet te maken zult krijgen met vervelende extra kosten. Bedrijven die ver boven het verbruik binnen het zakelijke energiepakket zitten kunnen te maken krijgen met extra kosten, welke over het algemeen berekend worden op het moment dat het verbruik ver boven het aangegeven verbruik binnen het energiepakket zit.

Uit welke zakelijke energieleveranciers kunt u op dit moment kiezen?

Datum: 18-09-2017

De markt van zakelijke energie is de laatste jaren ontzettend snel gegroeid, en dat is niet zomaar. Er zijn steeds meer energieleveranciers op de markt gekomen, waardoor er een ware prijzenstrijd is ontstaan. Dit is voor uw bedrijf vanzelfsprekend ontzettend gunstig, want het is een ideale manier om te kijken of u flink op uw huidige energiekosten kunt besparen.

Bij het kiezen van een zakelijke energieleverancier is het essentieel dat u een partij kiest die goed bij uw bedrijf past. Als u de komende jaren van plan bent om flink te groeien dan is het raadzaam een contract aan te gaan bij een bedrijf dat flexibel omgaat met het zakelijke energiecontract; zo kunt u op ieder moment uw pakket aanpassen en bent u altijd verzekerd van een passend contract.

Nu de markt van zakelijke energie steeds groter wordt, is het ontzettend interessant om te kijken welke mogelijkheden er op dit moment voor uw bedrijf zijn. En dat houdt onder andere in dat u moet kijken welke energieleveranciers er zijn, welke zakelijke energiepakketten zij aanbieden en of de voorwaarden en inhoud van deze energiepakketten volledig aansluit bij uw wensen. In dit artikel vertellen wij u meer over de mogelijkheden met betrekking tot de beschikbare energieleveranciers.

Van hoge energierekening naar hoge korting: 3 tips voor zakelijke energie

Datum: 16-09-2017

Ieder jaar komt de zakelijke energierekening weer binnen en is het tijd om de energiekosten te betalen. Bij steeds meer bedrijven betekent de energierekening ook direct een nare verrassing: de kosten vallen over het algemeen hoger uit dan vooraf is verwacht. En dit is erg vervelend, vooral als uw bedrijf op dit moment alles doet om zo veel mogelijk andere kostenposten minder duur te maken.

Het is niet prettig als u ieder jaar weer een hoge energierekening blijft ontvangen. Dit kan een groot deel van uw omzet wegnemen. Toch is energie een belangrijk onderdeel van uw organisatie en is het niet mogelijk om dan maar geen energie af te nemen.

Bij Energie-zakelijk zijn wij hier volledig van op de hoogte, daarom helpen wij bedrijven graag te besparen op de zakelijke energierekening. Dit doen wij op verschillende manieren, waaronder het aanbieden van onze speciale zakelijke energievergelijker. Met deze vergelijker kunt u in een handomdraai op basis van informatie over uw bedrijf inzien welke zakelijke energieleverancier en energiepakket het beste bij uw situatie en uw verbruik aansluit.

In dit artikel geven wij u daarnaast ook een aantal tips waarmee u de hoge energierekening kunt verlagen door aanspraak te maken op een aantal kortingen. Niet iedere korting is interessant voor ieder bedrijf, en daarom zullen wij bij iedere korting vermelden voor welke bedrijven dit het meest geschikt is.

Hoe groot is het voordeel bij zakelijke energiepakketten?

Datum: 12-09-2017

Zakelijke energiepakketten zijn voor veel MKB-bedrijven aanzienlijk interessanter dan gebruikelijke energiepakketten. Toch gebruikt een deel van de MKB’ers nog steeds een consumentenpakket, en dat is zonde. Zakelijke energiepakketten komen over het algemeen met een groter voordeel, waarbij ook de groei van uw organisatie een belangrijke rol speelt.

Als we een zakelijk energiepakket vergelijken met een energiepakket voor consumenten dan is het al op het eerste oog duidelijk dat zakelijke energiepakketten veel gunstiger zijn voor MKB’ers. Dit heeft onder andere te maken met de opbouw van deze energiepakketten, en zal grotendeels afhangen van het huidige verbruik binnen uw bedrijf.

Energie voor grootzakelijk: dit moet u de komende jaren weten

Datum: 09-09-2017

Grootzakelijke klanten op de energiemarkt kijken steeds meer naar de manieren waarop er nog efficiënter met energie kan worden omgegaan. Dit is geen verrassing, de laatste jaren zijn diverse veranderingen op de energiemarkt doorgevoerd. Daarbij is de Nederlandse overheid actief bezig om te zorgen dat er nog minder uitstoot door Nederland wordt geproduceerd.

Het is voor grootzakelijke energieklanten daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van de trends die de komende jaren in deze markt komen kijken. Nu steeds meer bedrijven zich als grootzakelijke klant aanmelden bij energiebedrijven, is er behoefte aan meer transparantie in de markt en kennis die inspeelt op het verbeteren van de energie-efficiëntie.

Energie-zakelijk is gespecialiseerd in het besparen op zakelijke energie, ook voor grootzakelijk. Zo kunt u hier eenvoudig uitzoeken welke energieleverancier de beste keuze is voor u als grootzakelijke klanten. Daarbij bieden wij u graag openheid over de Nederlandse energiemarkt, waaronder de trends die de komende jaren spelen. U leest in dit artikel meer over deze trends.

Hoe groot is het verschil in kosten tussen zakelijke energiepakketten?

Datum: 07-09-2017

De zakelijke energiemarkt maakt de laatste jaren een ontzettend grote groei door. Dit heeft vooral te maken met de nieuwe spelers die op de markt komen. Deze bedrijven zorgen voor een flinke concurrentiestrijd, vooral doordat zij op dit moment flink met de prijzen bezig zijn. Dit is voor bedrijven vanzelfsprekend ontzettend voordelig, als er maar goed wordt gekeken of een zakelijke energieleverancier ook op het gebied van voorwaarden goed bij het bedrijf aansluit.

De verschillen in kosten voor zakelijke energiepakketten zijn de laatste jaren dan ook steeds groter aan het worden. Dit is niet vreemd, want binnen iedere markt waar nieuwe spelers actief zijn zullen altijd prijzenoorlogen uitbreken. Voor de zakelijke energiemarkt betekent dit echter dat de meeste bedrijven jaar na jaar meer zullen besparen, want er komen ook de komende jaren simpelweg meer aanbieders op de zakelijke energiemarkt.

Bedrijven die echt maximaal willen besparen op de zakelijke energiepakketten doen er dan ook goed aan om de verschillende zakelijke energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Dit voorkomt dat er extra kosten gemaakt moeten worden, welke bijvoorbeeld het gevolg zijn van een te dure zakelijke energieleverancier. Maar hoe groot is het verschil in de kosten voor zakelijke energiepakketten nu echt? Wij vertellen u in dit artikel meer over deze verschillen.

Hoe de zakelijke energierekening steeds voordeliger kan worden

Datum: 06-09-2017

Ieder jaar komt de zakelijke energierekening weer voorbij. Veel bedrijven maken op jaarbasis hoge kosten als het op zakelijke energie aankomt. En deze bedrijven zijn tegelijkertijd op zoek naar manieren om te zorgen dat de volgende energierekening niet net zo hoog uitvalt.

Dat is niet verrassend; steeds meer bedrijfsprocessen draaien op elektriciteit. Denk aan de serverruimte, de IT-afdeling en natuurlijk de processen die al decennialang binnen het bedrijf draaien. De energiekosten zijn de afgelopen jaren redelijk gedaald, maar toch komt de hoge energierekening ieder jaar weer hoog uit.

En er zijn gelukkig een aantal manieren om te zorgen dat de energierekening niet weer zo hoog uitvalt. Dit is voor veel bedrijven ontzettend interessant, vooral als er gekeken wordt naar de bedragen die op jaarbasis bespaard kunnen worden. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer bedrijven iemand aanstellen om te zorgen dat de energierekeningen niet keer op keer veel te hoog uitvallen.

Bij Energie-zakelijk helpen wij graag om te zorgen dat bedrijven kunnen besparen op hun hoge zakelijke energierekeningen. Wij geven u in dit artikel daarom een aantal tips die zullen helpen om te zorgen dat uw komende zakelijke energierekening voordeliger zal uitvallen.

Nog steeds hetzelfde zakelijke energiecontract? Zo vindt u een beter contract

Datum: 24-08-2017

Zit u al jaren bij dezelfde zakelijke energieleverancier? Dan is de kans groot dat u flink op uw zakelijke energierekening kunt besparen. De laatste jaren zijn er steeds meer leveranciers op de zakelijke energiemarkt actief, en dit heeft onder andere tot gevolg dat de prijzen voor het zakelijke energiecontract flink dalen.

Veel bedrijven gaan echter akkoord met het zakelijke energiecontract dat zij enkele jaren geleden hebben getekend. En dit is niet nodig, want overstappen is vandaag de dag gemakkelijker dan ooit.

Bij Energie-zakelijk weten wij alles omtrent energie, en dan vooral hoe u hier zo veel mogelijk op kunt besparen. Wij zullen u in dit artikel daarom meerdere manieren voorleggen die u kunt inzetten om te zorgen dat u de komende jaren aanzienlijk minder voor uw energiecontract zult betalen.

Gebruikt u al zakelijke energie? 3 Tips om toch te besparen

Datum: 20-08-2017

Het afsluiten van een zakelijk energiecontract is niet altijd even voordelig. De kans bestaat dat u op dit moment een zakelijk energiepakket afneemt dat aanzienlijk duurder is dan u op voorhand had verwacht. Of u heeft al een andere zakelijke energieleverancier gevonden, maar bent aan een lang energiecontract gebonden en kunt dus niet overstappen.

Dit betekent vandaag de dag gelukkig niet meer dat u niet kunt besparen op uw huidige energiekosten. Er zijn nog steeds talloze manieren om te zorgen dat uw maandelijkse zakelijke energierekening aanzienlijk lager uitvalt dan u de afgelopen maanden gewend was.

Wij helpen u graag bij het besparen op zakelijke energie. Dit doen wij onder andere met onze handige zakelijke energievergelijker, waarmee u in een handomdraai kunt uitzoeken welke zakelijke energieleverancier de beste keuze is in uw situatie. Daarnaast willen wij u door middel van de 4 tips die wij op deze pagina noemen verder helpen om zo veel mogelijk op uw zakelijke energiepakket te besparen.

Maakt de opbouw van uw zakelijke energiepakket uit?

Datum: 18-08-2017

Zakelijke energiepakketten worden over het algemeen opgebouwd op basis van het verbruik van het bedrijf. De opbouw van een zakelijk energiepakket is variërend per bedrijf, en dit is vanzelfsprekend het gevolg van de variërende verbruiken tussen bedrijven. Het is voor het ene bedrijf nodig om veel stroom af te nemen, terwijl een ander bedrijf het zakelijke energiepakket bijvoorbeeld voornamelijk uit gas kan laten bestaan.

De opbouw van het zakelijke energiepakket maakt hierom weldegelijk uit. Het kan u op jaarbasis ontzettend veel kosten besparen op het moment dat u het juiste energiepakket heeft uitgekozen. Het is altijd nodig om een energiepakket uit te kiezen dat maximaal bij uw huidige verbruik past, omdat u anders te maken zult hebben met torenhoge en onnodige kosten.

De meeste zakelijke energiepakket worden opgebouwd uit stroom en gas. Dit zijn de twee onderdelen die standaard onder een zakelijk energiepakket vallen. Het is echter per bedrijf de vraag hoeveel kWh stroom en m3 gas er wordt afgenomen. Op basis van uw verbruik is het ontzettend eenvoudig om precies het zakelijke energiepakket te vinden dat zo goed mogelijk bij u past.

Hoe uw regio bepaalt hoeveel u de komende jaren voor energie betaalt

Datum: 16-08-2017

Het aantal zakelijke energieleveranciers in Nederland stijgt nog steeds ieder jaar. Dit heeft onder andere te maken met de grote vraag naar energie op de Nederlandse markt en het feit dat er diverse nieuwe technologieën beschikbaar zijn voor energieleveranciers. Dit is voor u als ondernemer of energiespecialist alleen maar voordelig, want het leidt keer op keer tot lagere prijzen op de Nederlandse energiemarkt.

Waar een groot aantal bedrijven nog niet van op de hoogte is, zijn de prijzen die de gemiddelde energieleverancier rekent voor het verbruik. Dit heeft onder andere te maken met de regio waarin uw bedrijf actief is. Zo zijn er in de Randstad meer zakelijke energieleveranciers beschikbaar dan in minder bewoonde omgevingen zoals Groningen. En dat heeft dan ook direct invloed op de prijs die u de komende jaren voor uw energie zult betalen.

Bij Energie-Zakelijk kennen we alle factoren die invloed hebben op uw maandelijkse energierekening. Deze factoren hebben wij samengebracht in onze handige zakelijke energievergelijker. Hiermee kunt u direct zien welke zakelijke energieleverancier het beste aansluit bij situatie. Klik hier om naar onze zakelijke energievergelijker te gaan.

Grootzakelijk of toch MKB? Zo vindt u het juiste zakelijke energiepakket

Datum: 14-08-2017

Bedrijven die op zoek zijn naar het juiste zakelijke energiepakket zijn aangewezen op de beschikbare zakelijke energiepakketten. Deze energiepakketten zijn opgesteld op basis van het verbruik van de organisatie, zo is het voor een groot aantal bedrijven mogelijk om een zakelijk energiepakket te vinden dat maximaal bij de benodigdheden aansluit.

Hoe hoog uw uiteindelijke verbruik is zal afhangen van de bedrijfsprocessen die binnen uw organisatie worden gedraaid. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen grootzakelijk en MKB; dit is onder andere afhankelijk van de grootte van de organisatie en het totaal aantal bedrijfsprocessen waar stroom en gas een essentieel onderdeel uitmaakt. Bij het kiezen van een zakelijk energiepakket moet u daarom altijd rekening houden met het huidige en daarbij ook toekomstige verbruik.

Energie voor MKB-bedrijven: 3 Dingen die u moet weten

Datum: 11-08-2017

MKB-bedrijven die continu groeien hebben behoefte aan veel energie. Het verbruik van stroom en gas is de afgelopen jaren binnen een groot aantal organisaties gestegen. Dit heeft vooral te maken met de economische groei die Nederland de laatste jaren doormaakt, waardoor bedrijven meer bedrijfsprocessen kunnen inzetten om de omzet te versterken.

Menig MKB-bedrijf doet er daarom goed aan om op de hoogte te zijn van alle essentiële onderdelen van een goed energiepakket. Zo is het vandaag de dag erg gemakkelijk om een pakket te vinden dat maximaal bij het bedrijf aansluit. Het is echter bijzonder lastig om uit te zoeken bij welke zakelijke energieleverancier u dit pakket het beste kunt afsluiten, en welke voorwaarden hierbij komen kijken.

Wij helpen bedrijven graag verder op het gebied van zakelijke energie. Daarom publiceren wij ontzettend veel informatie voor MKB-bedrijven om meer kennis over deze markt te verkrijgen. Om u verder te helpen bij het kiezen van de juiste leverancier van energie voor uw MKB-bedrijf beschrijven wij in dit artikel daarom 4 onderdelen waar u van op de hoogte moet zijn.

Inzicht in energie: zo wordt uw zakelijke energie op dit moment opgewekt

Datum: 08-08-2017

De mate van energieopwekking in Nederland is de laatste jaren aanzienlijk gestegen. Dit heeft onder andere te maken met de hoeveelheid grondstoffen die er in Nederland en Europa beschikbaar zijn om energie op te wekken. Toch is er de laatste jaren steeds beter te merken dat energieleveranciers de fossiele stoffen minder verbranden en juist de overstap maken naar duurzamere alternatieven.

Weinig bedrijven hebben echter inzicht in de manier waarop de energie die zij verbruiken wordt opgewekt. Dit is zonde, want het kan erin resulteren dat u al jarenlang bij een zakelijke energieleverancier zit die op zeer milieuonvriendelijke wijze energie opwekt. Door deze contracten door te zetten, draagt u actief bij aan het verslechteren van het Nederlandse milieu, en daar wilt u vanzelfsprekend als bedrijf niet bekend om staan.

Bij Energie Zakelijk helpen wij bedrijven graag bij het verbeteren van de efficiëntie waarmee energie wordt verbruikt. Dit doen wij onder andere via de handige energievergelijker waarmee u in een handomdraai ziet welke zakelijke energieleverancier het beste bij uw situatie aansluit. En door u informatie te bieden die bijdraagt aan het verbeteren van het energieverbruik binnen uw organisatie. Daarom vindt u in dit artikel meer informatie over de manier waarop uw energie op dit moment wordt opgewekt.

Investeren in zonnepanelen: is dit het juiste moment voor uw bedrijf?

Datum: 05-08-2017

Het wordt binnen de zakelijke energiemarkt steeds eenvoudiger om voor uw eigen bedrijf te investeren in zonnepanelen. De laatste jaren zijn er steeds meer initiatieven op de markt gekomen waarmee bedrijven in een handomdraai voor een prachtig dak vol zonnepanelen kunnen kiezen.

Toch kampen bedrijven steeds meer met de vraag of het wel het juiste moment is om te investeren in zonnepanelen. De panelen zijn al enkele jaren op de markt, maar de prijs hiervan - en wat het oplevert - fluctueert al jaren. Het lijkt daarom voor veel bedrijven nog niet het juiste moment om zonnepanelen in te kopen, tenslotte kan het voorkomen dat er volgend jaar een beter en goedkoper model op de markt komt.

En zo zal het ook ieder jaar zijn, want de technologie binnen de markt van zonnepanelen gaat met grote snelheid vooruit. Dit is onder andere te danken aan het feit dat er vanuit landen als Amerika en China steeds betere modellen deze kant op komen. Na grote sprongen binnen de technologie worden de panelen dan ook steeds rendabeler en toegankelijker.

Komt u in aanmerking voor korting bij zakelijke energie?

Datum: 04-08-2017

Bij het afsluiten van een zakelijk energiepakket is het prettig als u niet altijd het volle tarief hoeft te betalen. Besparen op zakelijke energie is nog steeds mogelijk, en is vandaag de dag zelfs gemakkelijker dan het een aantal jaar geleden was. De groei in het aantal zakelijke energieleveranciers dat in Nederland beschikbaar is wordt steeds groter, waardoor de prijzen langzaam dalen.

Daarbij kiezen zakelijke energieleveranciers er steeds vaker voor om korting aan te bieden op het moment dat klanten voor meerdere jaren een energiecontract afsluiten. Dit is vooral interessant voor bedrijven die bereid zijn om meerdere jaren bij dezelfde energieleverancier te tekenen. Hoe langer de duur van het energiecontract, hoe hoger de korting die de energieleverancier u kan bieden.

Hoe u de komende jaren meer winst overhoudt door lagere energiekosten

Datum: 03-08-2017

Energiekosten zijn nog steeds een grote kostenpost binnen bedrijven. Deze kunnen een redelijk deel van de winst opnemen op het moment dat er ontzettend veel kosten worden gemaakt. Dit is zonde, want uiteindelijk wilt u binnen uw bedrijf toch zo veel mogelijk winst draaien, zodat u het budget aan andere belangrijke uitgaven kunt spenderen.

Nu de energieprijs de laatste jaren toch redelijk gelijk is gebleven, blijft energie bij de meeste bedrijven een constante kostenpost met weinig fluctuatie. Dit maakt het daarom een stuk eenvoudiger om vooraf al te kunnen inschatten welke extra winsten er geboekt kunnen worden op het moment dat er richting lagere energiekosten wordt gewerkt.

Bij Energie-Zakelijk helpen wij u graag maximaal te besparen op uw energiekosten, zodat u meer budget overhoudt voor andere onderdelen binnen uw organisatie. Daarom kunt u gratis gebruikmaken van onze zakelijke energievergelijker, waarmee u direct kunt zien wat u de komende jaren op uw energierekening kunt besparen. Door middel van handige informatie willen wij u nog verder helpen, u vindt in dit artikel een aantal tips om te zorgen dat u de komende jaren met lagere energiekosten te maken krijgt.

Top 4 uitgaven binnen energie voor kleine bedrijven

Datum: 01-08-2017

Kleine bedrijven doen er goed aan om regelmatig de verschillende kostenposten te bekijken. Vooral op het moment dat de groei van het bedrijf stagneert, loont het direct om te kijken of er op bepaalde posten besparingen mogelijk zijn. Bij de meeste kleine bedrijven begint dit al bij energie; dit is ook voor veel kleine bedrijven nog steeds een grote kostenpost.

Energie is echter noodzakelijk om de groei van de organisatie door te zetten. Het is niet mogelijk om bedrijfsprocessen stil te zetten, tenslotte leidt dit alleen maar tot minder omzet. Besparen is over het algemeen handiger dan bepaalde onderdelen van het bedrijf stilleggen.

Bij Energie-Zakelijk begrijpen wij hoe belangrijk zakelijke energie is voor uw organisatie. Daarom helpen wij u graag bij het vinden van de beste energieleverancier. En dat doen wij ook door middel van het verstrekken van informatie over de zakelijke energiemarkt. In dit artikel helpen wij kleine bedrijven om de uitgaven binnen energie in kaart te brengen en hier op de beste manier op in te spelen.

Wordt overstappen naar zakelijke groene energie verplicht?

Datum: 30-07-2017

De laatste jaren komen er vanuit de Nederlandse overheid en vanuit de Europese Unie steeds meer maatregelen die erin moeten resulteren dat de duurzaamheid van Nederlandse bedrijven stijgt. Dit wordt onder andere door middel van subsidies en regelgeving gedaan. Op dit moment kunnen bedrijven nog alle kanten op als het aankomt op de energie die zij afnemen, maar de kans is groot dat er op korte termijn nieuwe maatregelen komen die erin moeten resulteren dat ieder bedrijf actief aan de slag gaat met het verbeteren van de duurzaamheid.

Zijn tijdelijke kortingen handig bij uw zakelijke energiepakket?

Datum: 29-07-2017

Zakelijke energieleveranciers zorgen graag voor een toestroom van nieuwe klanten, en daar zijn allerlei strategieën voor. Het komt bij zakelijke energieleveranciers regelmatig voor dat er voor korte tijd een korting wordt aangeboden, waarmee u een aantal maanden op uw zakelijke energieverbruik kunt besparen.

Tijdelijke kortingen zijn ontzettend handig om op korte termijn te besparen. De zakelijke energieleveranciers bieden u bijvoorbeeld voor 3 maanden een gereduceerd tarief, zodat u deze maanden flink op uw verbruik kunt besparen. Toch zijn er binnen deze tijdelijke kortingen een aantal onderdelen waar u goed op moet letten.

Zijn de extra kosten voor groene energie een interessante investering?

Datum: 27-07-2017

Groene energie is al langere tijd in Nederland beschikbaar. Het draait hierbij om energie die door groene initiatieven is opgewekt. Dit kan verschillen van zonnepanelen tot het verbranden van hout. Al deze alternatieve manieren om energie op te wekken zijn aanzienlijk vriendelijker voor het milieu dan de traditionele manier van energieopwekking waarbij fossiele brandstoffen worden omgezet in energie.

Wat de laatste jaren ook steeds duidelijker is geworden is dat de kosten voor groene energie hoger liggen dan die voor grijze energie. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat er vanuit zakelijke energieleveranciers grote investeringen gedaan moeten worden om te zorgen dat zij deze groene energie kunnen opwekken. Denk hierbij aan honderden miljoenen die nodig zijn om een nieuw windmolenpark aan te leggen, waarmee een groot aantal bedrijven en huishoudens voorzien kunnen worden van groene energie.

Groene energie is een belangrijke trend, dat weten wij bij Energie-Zakelijk ook. Daarom hebben wij een handige zakelijke energievergelijker in elkaar gezet waarbij u eenvoudig op basis van uw verbruik kunt zien welke zakelijke energieleverancier het beste bij uw situatie aansluit. Binnen deze vergelijking worden ook een aantal groene zakelijke energieleveranciers meegenomen, zodat u exact kunt zien naar welke groene zakelijke energieleverancier u het beste kunt overstappen.

Zakelijke energieleverancier: is het tijd om over te stappen?

Datum: 26-07-2017

Op de zakelijke energiemarkt zijn steeds meer aanbieders actief. Dit betekent voor afnemers dat er steeds meer mogelijkheden zijn om een energiepakket samen te stellen dat volledig bij hen aansluit. De groei op de zakelijke energiemarkt heeft voornamelijk tot gevolg dat er steeds vaker met prijzen wordt gestunt, en dat is voor afnemers vanzelfsprekend alleen maar interessant.

Want zakelijke energie brengt nog steeds een hoge kostenpost met zich mee. En veel bedrijven zijn daarom op zoek naar manieren om te zorgen dat de energierekening ieder jaar lager uitvalt. In sommige situaties betekent dit voor zakelijke energieleveranciers dat zij moeten overstappen naar een andere aanbieder, omdat zij op dit moment tegen een te hoog tarief energie afnemen.

Bij Energie-zakelijk helpen wij u graag op het gebied van besparen op energie. Hiervoor kunt u onder andere onze handige zakelijk energievergelijker gebruiken. Daarbij publiceren wij strategische informatie waarmee bedrijven eenvoudig kunnen zorgen dat zij maximaal besparen op energie. In dit artikel leest u daarom hoe u kunt achterhalen of het voor uw onderneming tijd is om over te stappen naar een andere zakelijke energieleverancier.

Zo kunnen grootzakelijke bedrijven besparen op energie

Datum: 24-07-2017

Grootzakelijke bedrijven doen er de laatste jaren steeds meer aan om de kosten van het bedrijf te verlagen. Energie is een van de posten die hierbij wordt aangepakt, omdat de gemiddelde energiefacturen van grootzakelijke verbruikers simpelweg hoog uitvallen. Dit brengt een nieuwe trend met zich mee: grootzakelijke bedrijven gaan steeds actiever op zoek naar manieren om veel minder uit te geven aan energie - bijvoorbeeld door duurzame alternatieven voor de gebruikelijke producten in te zetten.

Besparen op energie is echter niet altijd de eerste prioriteit op de lijst van grotere bedrijven. Hier komen talloze andere factoren bij kijken, wat vaak opgemaakt wordt uit kostenposten die een veel hoger bedrag met zich meebrengen. Toch is het voor ieder grootzakelijk bedrijf interessant om te kijken op welke manier er energie bespaard kan worden en of er technieken zijn om minder geld aan energie te spenderen.

Bij Energie-Zakelijk zijn wij 100% overtuigd dat ieder bedrijf het maximale uit energiebesparing moet kunnen halen. Dit doen wij onder andere door u te helpen de beste zakelijke energieleverancier voor uw situatie te doen. Onze grootzakelijk energievergelijker stelt u in staat om in een handomdraai te zien welke zakelijke energieleverancier het beste bij u aansluit. Daarbij geven wij u in dit artikel meer informatie over de manier waarop u kunt inspelen op energiebesparing binnen uw organisatie.

Zakelijke groene energie, is het al rendabel?

Datum: 23-07-2017

Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar nieuwe manieren om de duurzaamheid binnen het bedrijf te verbeteren. Dit is vandaag de dag bijzonder eenvoudig door ook binnen het zakelijke energiepakket te kiezen voor groene energie. De duurzaamheid van deze energie ligt ontzettend hoog, deze wordt namelijk opgewekt met behulp van watercentrales, windmolens en zonnepanelen.

Investeren in groene energie was de afgelopen jaren al een grote trend binnen de zakelijke energiemarkt. Toch is nog niet ieder bedrijf overgestapt naar de zakelijke groene energiepakketten, en dit heeft onder andere te maken met het feit dat nog niet ieder bedrijf overtuigd is dat groene energie al een rendabel onderdeel is om de duurzaamheid van het bedrijf te verhogen.

Toch is het voor steeds meer bedrijven mogelijk om tegen lichtelijk hogere kosten te zorgen voor een hogere duurzaamheid binnen de organisatie. Deze extra kosten zijn voorlopig nog steeds een investering; groene energieleveranciers hebben de komende jaren simpelweg voldoende financiële middelen nodig om te zorgen dat zij steeds betere investeringen in de groene energiemarkt kunnen doen. Dit heeft voorlopig dus als gevolg dat de kosten van een zakelijk en groen energiepakket wat hoger zullen liggen.

Zakelijk energiepakket afsluiten? Lees hoe u eenvoudig bespaart

Datum: 20-07-2017

Bent u op korte termijn van plan om een zakelijk energiepakket af te sluiten, of wilt u van uw huidige zakelijke energieleverancier overstappen naar een andere aanbieder? Dan is het interessant om uit te zoeken welke mogelijkheden u heeft om hier zo veel mogelijk op te besparen.

Besparen op zakelijke energie zit al jaren in ons bloed, en wij helpen bedrijven graag verder om te zorgen dat zij maximaal besparen. Zo hebben wij onder andere een handige zakelijke energievergelijker waarmee ieder bedrijf in een handomdraai het beste zakelijke energiepakket kan afsluiten.

En daar stoppen wij niet bij, wij helpen u ook verder met essentiële informatie die u verder helpt om maximaal te besparen. Daarom beschrijven wij in dit artikel een aantal mogelijkheden die bijdragen aan een maximale besparen op uw zakelijke energiepakket.

Zo vindt u de beste gasleverancier voor uw bedrijf

Datum: 17-07-2017

Als uw organisatie bedrijfsprocessen inzet waarbij gas wordt verbruikt dan bestaat de kans dat uw energierekening grotendeels opgemaakt is uit kosten voor deze energiesoort. Het is zonde als u jaar na jaar een hoge energierekening ontvangt voor een hoog gasverbruik, omdat het vandaag de dag ontzettend eenvoudig is om te zorgen dat uw rekeningen aanzienlijk lager uitvallen.

Het is hierbij vooral nodig dat u kijkt naar de verschillende gasleveranciers die op dit moment op de markt actief zijn. De laatste jaren zijn er steeds meer spelers op de markt gekomen, wat erin heeft geresulteerd dat de prijzen tussen deze leveranciers aanzienlijk verschillen. Het kiezen van een gasleverancier komt vandaag de dag daarbij allang niet meer neer op de tarieven die zij voor hun energie rekenen, hier komen ook factoren zoals service, onderhoud en kwaliteit van de aflevering bij kijken.

Bij Energie-zakelijk zetten wij ons actief in om de stroom- en gasmarkt te verbeteren. Dit doen wij onder andere door bedrijven te helpen de beste gasleverancier te vinden. Hiervoor kunt u onze handige zakelijke energievergelijker gebruiken. Deze berekent in een handomdraai op basis van enkele gegevens welke zakelijke gasleverancier het beste bij uw verbruik aansluit en welke kosten u hierbij moet verwachten. In dit artikel leest u verder hoe u bij de beste gasleverancier kunt uitkomen.

Zo verlaagt u uw CO2-uitstoot met groene zakelijke energie

Datum: 07-07-2017

De CO2-uitstoot van een gemiddeld Nederlands bedrijf is nog steeds ontzettend hoog. Er zijn de laatste jaren gelukkig meerdere initiatieven voortgekomen die invloed hebben op de mate van uitstoot. Toch zijn er voor een groot aantal bedrijven nog steeds een aantal elementen die zullen helpen om de uitstoot aanzienlijk te verlagen; en dit begint allemaal bij het energiepakket dat u voor uw onderneming kiest.

Het verlagen van de CO2-uitstoot staan bij veel bedrijven nog steeds hoog op de prioriteitenlijst. Toch blijkt uit onderzoek dat maar weinig bedrijven hier veel tijd in steken, omdat zij niet altijd op de hoogte zijn van de methodes die ingezet kunnen worden om deze uitstoot te verlagen. Tenslotte zijn afvalverwerking en grote schoorstenen met chemische lucht niet bij ieder bedrijf gebruikelijk, en wordt er daardoor al snel gedacht dat de CO2-uitstoot wel meevalt.

Waar bedrijven echter geen rekening mee houden is dat het opwekken van energie gepaard gaat met ontzettend veel uitstoot. En het zijn juist elementen zoals deze die naar binnen sluipen bij veel bedrijven. Er is niet direct de juiste informatie beschikbaar over de daadwerkelijke uitstoot, en dat is zonde. Want door over te stappen naar een energiepakket waar groene energie in is opgenomen, wordt het een stuk eenvoudiger om te zorgen dat de CO2-uitstoot van het bedrijf aanzienlijk daalt.

Deze voorwaarden moet u weten bij zakelijke energie

Datum: 04-07-2017

Het afsluiten van een zakelijk energiepakket is vandaag de dag eenvoudiger dan het ooit is geweest, toch is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de voorwaarden die binnen een zakelijk energiecontract worden opgesteld. Hoe beter de voorwaarden van een energiecontract aansluiten bij uw bedrijf, hoe voordeliger het energiepakket voor uw bedrijf zal zijn en hoe lager de kosten ook zullen zijn.

Bij het kiezen van een goede zakelijke energieleverancier zult u dan ook altijd op de voorwaarden van deze energieleverancier moeten letten. Dit betekent over het algemeen dat u lange contracten moet doorkijken en op zoek moet gaan binnen de kleine lettertjes welke voorwaarden er gehanteerd worden. Met het huidige aanbod aan zakelijke energieleveranciers is het erg lastig om alle contracten door te kijken. Daarom bieden wij u in dit artikel inzicht in enkele belangrijke voorwaarden die bij het zakelijke energiecontract komen kijken.

Zo maakt u het grootste verschil bij uw zakelijke energiepakket

Datum: 01-07-2017

Besparen op zakelijke energie is bijzonder eenvoudig, als u maar weet op welke factoren u moet letten. Binnen een zakelijk energiepakket zijn meerdere factoren die invloed hebben op de prijs. Als u zeker wilt zijn dat u ook echt het meest voordelige zakelijke energiepakket afsluit dan is over het algemeen handig om bij verschillende zakelijke energieleveranciers te kijken wat u kunt verwachten.

Op zakelijke energie kan nog steeds bespaard worden, het aantal zakelijke energieleveranciers stijgt jaarlijks, waardoor de prijzen steeds meer fluctueren. Dit is voordelig voor bedrijven, omdat zij zo een breder scala aan mogelijkheden hebben met betrekking tot energiepakketten. En dankzij een prijzenoorlog tussen al deze aanbieders dalen de prijzen, en kunnen bedrijven eenvoudig besparen.

In dit artikel leest u meerdere factoren die invloed hebben op de kosten binnen uw zakelijke energiepakket. Wij raden u aan deze factoren goed door te nemen, waarna u met deze informatie onze handige zakelijke energievergelijker kunt gebruiken om uit te zoeken welke zakelijke energieleverancier het meest interessant is voor uw situatie.

De verschillen in de zakelijke energierekening de komende jaren

Datum: 30-06-2017

Er zijn binnen de zakelijke energiemarkt de laatste jaren ontzettend veel ontwikkelingen die ertoe leiden dat de zakelijke energieprijzen dalen. Dit resulteert onder andere in veranderingen op de zakelijke energierekening. Indien u met flexibele energietarieven werkt, heeft u de afgelopen jaren gemerkt dat er inderdaad ieder jaar andere tarieven doorberekend worden.

De komende jaren zullen er nog meer verschillen in de zakelijke energierekening verschijnen. Dit heeft niet alleen tot gevolg dat u potentieel meer of minder gaat betalen, er zijn ook talloze veranderingen op het gebied van voorwaarden. Bij Energie-zakelijk helpen wij u graag om de beste energiepakketten te vinden, en daar komt onder andere de toekomst van de zakelijke energierekening bij kijken. Daarom geven wij u in dit artikel meer informatie over de manier waarop de zakelijke energierekening de komende jaren gaat veranderen.

5 Tips bij het overstappen naar zakelijke energie voor ZZP'ers

Datum: 27-06-2017

Als u op dit moment ZZP’er bent en vanuit huis werkt dan is de kans groot dat u nog gebruikmaakt van uw normale energiecontract. Toch loont het voor ZZP’ers om te kijken of er overgestapt kan worden naar zakelijke energie - vooral op het moment dat u zelf een eigen kantoor gaat nemen.

Overstappen naar zakelijk energie brengt een aantal voorwaarden met zich mee, waaronder op het gebied van administratie en eisen waar u aan moet voldoen. Wij helpen u graag verder bij het overstappen naar een zakelijk energiecontract. Daarom geven wij u in dit artikel een aantal tips die u helpen over te stappen.

Wilt u zien welke zakelijke energieleverancier het best aansluit bij uw huidige situatie? Dan verwijzen wij u graag door naar onze zakelijke energievergelijker. Hiermee ziet u op basis van uw gegevens direct welke zakelijke energieleverancier het beste energiepakket aanbiedt.

3 Manieren om via uw zakelijke energieleverancier te besparen op energie

Datum: 25-06-2017

Het contract dat u met uw huidige zakelijke energieleverancier heeft ondertekend bevat talloze voorwaarden op het gebied van prijs, contractduur en verbruik. Dit heeft er samen in geresulteerd dat het contract is samengesteld zoals het vandaag de dag onder uw neus ligt.

Veel bedrijven denken daarom dat het niet mogelijk is om een voordeliger contract te verkrijgen. Toch blijkt niets minder waar, ook op het moment dat u er niet voor kiest om over te stappen is het nog steeds mogelijk om aanzienlijk te besparen op het huidige energiecontract. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat zakelijke energieleveranciers u ontzettend graag als klant hebben, en vaak enkele voordelen kunnen leveren aan klanten die al enkele jaren klant zijn.

Wij zijn actief bezig met het bieden van hulp aan bedrijven die op zoek zijn naar een goedkoper energiecontract. En daarbij kijken wij over het algemeen naar mogelijkheden met betrekking tot overstappen. Maar het is ook eenvoudig om via uw huidige energieleverancier een veel lager tarief te verkrijgen, en hiermee het voordeel voor uw organisatie te verbeteren. Daar vertellen wij u in dit artikel graag meer over.

Bespaart u al op zakelijke energie? 3 Tips om vandaag nog te besparen

Datum: 22-06-2017

De kosten voor zakelijke energie vallen bij veel bedrijven hoger uit dan op voorhand werd verwacht. Dit is ontzettend zonde, vooral wanneer er een specifiek budget is opgesteld. Om te voorkomen dat u de komende maanden en jaren te veel voor uw energieverbruik betaalt, helpen wij u graag verder om voor een flinke besparing te zorgen.

Besparen op zakelijke energie is vandaag de dag ontzettend eenvoudig. Er zijn talloze technologieën die u zullen helpen om flink op de kosten te besparen. Dit is ook mogelijk wanneer u op dit moment aan een langdurig contract vastzit.

Om u te helpen zo veel mogelijk op uw energiecontract te besparen, hebben wij in dit artikel een aantal tips opgesteld die bijdragen aan aanzienlijk lagere energiekosten.

Bij welke zakelijke energieleverancier kunt u nu echt het beste terecht?

Datum: 20-06-2017

Het afsluiten van een zakelijk energiepakket is voor veel bedrijven nog steeds een grote stap. Er komen talloze factoren bij het afsluiten kijken, waaronder de manier waarop het zakelijke energiepakket is samengesteld. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer bedrijven op zoek zijn naar een kortere weg: direct zien welke zakelijke energieleverancier het best bij hun situatie aansluit.

En dat is met enkele tientallen zakelijke energieleveranciers allang niet zo gemakkelijk meer. Het feit dat er steeds meer zakelijke partijen op de energiemarkt komen is ontzettend voordelig, want het leidt tot een daling in prijs op het moment dat u een energiepakket gaat afsluiten. Maar het heeft het de afgelopen jaren niet eenvoudiger gemaakt op het moment dat er een energieleverancier gekozen moet worden.

Want wat maakt een zakelijke energieleverancier nu het meest geschikt? Dat is voor ieder bedrijf en voor iedere zakelijke energieleverancier weer anders. Het maakt voor veel bedrijven echter wel uit wat er binnen het energiepakket wordt opgenomen, vooral als er gekeken wordt naar het verbruik. Daarom geven wij u in dit artikel enkele gegevens die invloed hebben op de vraag welke zakelijke energieleverancier het meest geschikt is.

Zo verzekert u dat u de komende jaren niet te veel betaalt voor zakelijke energie

Datum: 17-06-2017

Zakelijke energie kan al snel een grote kostenpost worden op het moment dat uw bedrijf veel energie verbruikt en u een hoog energietarief betaalt. Het is zonde als u de komende jaren een groot deel van uw omzet moet wegzetten voor de kosten van zakelijke energie. Tenslotte werken u en uw personeel hard om deze omzet te genereren en is het bovendien bijzonder eenvoudig om flink op zakelijke energie te besparen.

Bij het besparen op zakelijke energie is het vanzelfsprekend noodzaak om niet in te leveren op een aantal eisen die belangrijk zijn voor uw bedrijf. Zo is service een steeds belangrijker aspect aan het worden binnen de zakelijke energiemarkt. Het zijn factoren zoals service die op een goed peil gehouden moeten worden, omdat u anders te maken krijgt met storingen die niet worden verholpen.

Bij Energie-zakelijk weten wij alles over zakelijke energie. Daarom helpen wij u in dit artikel graag te verzekeren dat u de komende jaren niet te veel betaalt voor uw zakelijke energiepakket. Met de informatie hieronder kunt u eenvoudig zorgen dat u het beste zakelijke energiepakket voor uw situatie afsluit en dat u de komende tijd aanzienlijk minder geld aan energie uitgeeft.

Neemt u uw energie zakelijk af? 4 Tips om minder te betalen

Datum: 15-06-2017

Bent u klant bij een zakelijke energieleverancier? Dan zijn er over het algemeen een aantal manieren om te zorgen dat u jaarlijks minder voor uw stroom en gas hoeft te betalen. De kosten van zakelijke energie zijn de laatste jaren aanzienlijk gestegen, en dat heeft allerlei gevolgen voor de manier waarop bedrijven met deze kosten omgaan. Naarmate ook het gemiddelde verbruik van bedrijven stijgt, wordt de energierekening jaar op jaar hoger. En dat is een van de struikelblokken waar veel bedrijven op dit moment mee kampen.

Bij Energie-zakelijk helpen wij bedrijven graag te besparen op zakelijke energie. Dit doen wij onder andere door middel van onze zakelijke energievergelijker, waarmee bedrijven in een handomdraai kunnen uitzoeken welke zakelijke energieleverancier het beste bij hun situatie aansluit. En dat doen wij ook door interessante informatie te publiceren, waarmee wij bedrijven verder helpen om minder te betalen voor zakelijke energie.

Zo denkt u strategisch na over uw nieuwe zakelijke energiecontract

Datum: 14-06-2017

Overstappen naar een nieuwe zakelijke energieleverancier is voor veel bedrijven nog steeds een grote stap. Toch is het belangrijk om gedurende het overstapproces zo goed mogelijk op te letten welke voordelen u hierbij heeft. Binnen uw bedrijfsprocessen wordt strategisch nagedacht over de manier waarop u alles op de juiste manier kunt uitvoeren, en ook bij het afsluiten van een nieuw zakelijk energiecontract is dit raadzaam.

Het begint allemaal bij uitzoeken hoe uw energiecontract samengesteld moet worden. Vervolgens komen er factoren zoals prijs, kwaliteit en voordelen bij kijken. En uiteindelijk wilt u bij de beste energieleverancier zitten, dus zit er ook nog een stukje vergelijken bij. In dit artikel vertellen wij u graag hoe u deze stappen op de beste manier kunt uitvoeren, zodat u altijd de juiste keuze kunt maken op het moment dat u wilt overstappen.

Klimaatneutraal ondernemen: zo let u goed op bij uw zakelijke energie

Datum: 12-06-2017

Steeds meer bedrijven hebben interesse in klimaatneutraal ondernemen. Hierbij wordt duurzaamheid als focus aangehouden, zodat bedrijven hun eigen uitstoot aanzienlijk kunnen neutraliseren. Het is voor veel bedrijven nog steeds lastig om klimaatneutraal te ondernemen, en dat heeft vooral te maken met de kosten. Toch is het vandaag de dag steeds eenvoudiger om voor een iets hoger budget dan op dit moment wordt gespendeerd te zorgen dat de duurzaamheid van het bedrijf flink stijgt.

Zakelijke energie is een belangrijk uitgangspunt bij klimaatneutraal ondernemen. De hoeveelheid energie die een bedrijf verbruikt zal altijd bij ieder bedrijf verschillen. Toch is het bijzonder eenvoudig om te zorgen dat de huidige energievoorzieningen worden omgezet naar een meer klimaatneutrale opbouw. Zo kunnen bedrijven tegenwoordig gemakkelijk overstappen naar een energieleverancier die groene energie aanbiedt.

Van normale naar zakelijke energie in 3 eenvoudige stappen

Datum: 07-06-2017

Maakt u op dit moment als ZZP’er of freelancer vanuit huis nog steeds gebruik van uw normale energiepakket en wilt u binnenkort uw eigen onderneming buitenshuis starten? Dan loont het al snel om over te stappen naar een zakelijk energiepakket. U kunt hierbij rekenen om meer voordelen, vindt sneller een energiepakket dat echt bij u past en heeft daarbij ook de mogelijkheid om op lange termijn veel meer voordeel te verkrijgen.

Bij Energie-Zakelijk zijn wij dagelijks bezig met het helpen van bedrijven die vanuit de consumentenmarkt overstappen naar de zakelijke energiemarkt. Wij hebben daarom speciaal voor u een handige zakelijke energievergelijker gemaakt, waarmee u in een handomdraai kunt berekenen wat de juiste zakelijke energieleverancier voor uw toekomstige situatie zal zijn. Ga direct naar de zakelijke energievergelijker >>

Daarbij adviseren wij u ook graag bij het kiezen van een nieuwe energieleverancier. Dit doen wij in dit artikel door u in 3 eenvoudige stappen te helpen om over te stappen naar een zakelijke energieleverancier. Door de 3 onderstaande stappen te doorlopen bent u ervan verzekerd dat u al binnen een week gebruik kunt maken van uw zakelijke energiepakket.

Zakelijke energie: overstappen zonder administratieve zorgen

Datum: 03-06-2017

Overstappen binnen de zakelijke energiemarkt lijkt voor veel bedrijven nog steeds een tijdrovende taak. Toch is het voor veel bedrijven mogelijk om de administratie die een overstap met zich meebrengt zo veel mogelijk te vermijden. Vandaag de dag voert de partij waar u naar overstapt alles helemaal voor u uit, en zorgen zij er ook voor dat de administratie op de juiste wijze wordt doorgevoerd.

Dit maakt het voor bedrijven aanzienlijk eenvoudiger om te zorgen dat zij altijd bij de juiste zakelijke energieleverancier zitten. De kosten van zakelijke energie zijn de laatste jaren al redelijk gedaald, en het is prettig als u de komende jaren kunt zorgen dat u op jaarbasis nog minder uitgaven zult hebben. Een overstap naar een andere zakelijke energieleverancier kan op jaarbasis al snel honderden tot duizenden euro’s schelen, en bij langdurige contracten kan dit al snel over de gehele contractduur leiden tot tienduizenden euro’s aan voordeel.

Zakelijke energievergelijker: 4 dingen die u moet weten

Datum: 01-06-2017

Bij het gebruik van zakelijke energie wordt er vaak naar een enkel kernpunt gekeken: de kosten. Het is als bedrijf belangrijk om op de verschillende kostenposten te letten, en met zakelijke energie is dit dan ook niet anders. Het loont dan ook om te kijken of u op dit moment kunt besparen op uw zakelijke energie, en daar hebben wij de ideale oplossing voor.

Energie-Zakelijk is gespecialiseerd in het verbinden van MKB-bedrijven en energieleveranciers. Dankzij onze handige zakelijke energievergelijker voor MKB kunt u met een aantal gegevens al direct inzicht krijgen in de meest interessante energieleverancier voor uw situatie. Wij vergelijken onder andere op betrouwbaarheid, kosten, service en verbruik, zodat wij u altijd kunnen doorsturen naar de energieleverancier die echt bij uw verbruik en budget past.

Daarbij voorzien wij u graag van advies bij het gebruik van de zakelijke energievergelijker, zodat u altijd het juiste zakelijke energiepakket kunt afsluiten. U vindt in dit artikel daarom 4 dingen die u moet weten wanneer u de zakelijk energievergelijker gaat gebruiken.

Zo bespaart u met vergelijken van zakelijke energie

Datum: 28-05-2017

Besparen wordt een steeds belangrijker onderdeel voor bedrijven. Het is tegenwoordig moeilijk om alle budgetten in de gaten te houden, en vooral op het gebied van zakelijke energie kan dit nog weleens hoge kosten met zich meebrengen. Het loont voor veel MKB-bedrijven dan ook om te kijken welke mogelijkheden er zijn op het gebied van het vergelijken van zakelijke energie. Dit maakt het vinden van een zakelijk energiepakket dat bij uw budget past een stuk eenvoudiger.

Het vergelijken van zakelijke energie helpt naast besparen ook bij het verbeteren van de kwaliteit van de energie. Het kan op dit moment voorkomen dat u regelmatig te maken krijgt met storingen, en dat u daardoor niet tevreden bent met de service die u van uw huidige energieleverancier ontvangt. Het is in dit geval beter om te kijken of er binnen uw budget nog een andere zakelijke energieleverancier beschikbaar is, omdat de kans groot is dat de service hier een stuk beter is.

Moet u als grootzakelijk klant loyaal blijven aan uw energieleverancier?

Datum: 25-05-2017

Grote bedrijven zijn vaak van mening dat het op dit moment niet mogelijk is om over te stappen naar een andere energieleverancier. Toch loont het voor de meeste grootzakelijke energieklanten om te kijken of er wel mogelijkheden zijn om over te stappen naar een andere energieleverancier.

Overstappen kan al snel veel geld besparen, ook in het geval van grootzakelijke energieverbruikers. Grote bedrijven betalen vaak een bepaald tarief voor de gebruikte energie. Een besparing van enkele procenten zal hierin al worden doorgevoerd naar een besparing van tienduizenden tot honderdduizenden euro’s op jaarbasis.

Moet een energielabel leidend zijn bij een nieuw kantoorpand?

Datum: 24-05-2017

Als u op dit moment op het punt staat om te verhuizen naar een nieuw kantoorpand dan gaan er waarschijnlijk een groot aantal vragen door uw hoofd. Een van de vragen kan het nieuwe energielabel zijn; een label dat door de Nederlandse overheid is geïntroduceerd om meer inzicht te geven in de energiezuinigheid van kantoorpanden.

Maak uw bedrijfsprocessen winstgevender door te besparen op zakelijke energie

Datum: 20-05-2017

Kunt u van grootzakelijke energie gebruikmaken na een energiebesparing?

Datum: 16-05-2017

Steeds meer bedrijven zijn bezig om de energiekosten zo veel mogelijk omlaag te brengen. Dit loont in de meeste gevallen ook, want het draagt bij aan een lager verbruik en dus een lagere energierekening. Doordat de meeste energieleveranciers de grootzakelijke klanten afrekenen op de hoeveelheid energie die zij verbruiken, kan een energiebesparing al snel een groot verschil maken op de maand- en jaarrekeningen.

Als grootzakelijk klant is het hierom ook erg belangrijk om te kijken wat u eraan kunt doen om te zorgen dat u zo veel mogelijk energie bespaart. En dat kan er in sommige gevallen toe leiden dat u plotseling niet meer binnen de doelgroep van grootzakelijk valt. Het kan in enkele situaties daarom lonen om juist wat minder energie te besparen zodat u toch nog binnen de grenzen van ‘grootzakelijk’ zult vallen.

5 Manieren om uw zakelijke energie nog voordeliger te maken

Datum: 12-05-2017

De kosten van zakelijke energie zijn de laatste jaren al lichtelijk gedaald. Vooral op de markt van groene energie zijn grote verschillen in de prijzen te vinden. Het loont voor veel bedrijven echter nog steeds om te kijken welke andere mogelijkheden er zijn om nog verder op zakelijke energie te besparen.

Bij Energie-Zakelijk adviseren wij u graag over de mogelijkheden om kosten te besparen op het gebied van zakelijke energie. In dit artikel geven wij u daarom 5 manieren om te zorgen dat uw zakelijke energie de komende jaren nog voordeliger zal worden. Deze 5 stappen helpen u om in zeer korte tijd te zorgen voor een besparing van honderden en vaak zelfs duizenden euro’s op jaarbasis.

Wanneer is het tijd om in zakelijke groene energie te investeren?

Datum: 09-05-2017

Zakelijke groene energie is voor de meeste bedrijven nog steeds een onbekend gebied. Toch zien we steeds meer bedrijven die zichzelf als duurzaam vermarkten juist doordat zij zakelijke groene energie gebruiken -- en dit werkt ook nog. Het verduurzamen van uw organisatie heeft talloze voordelen, waaronder een betere reputatie in de markt en hiermee een positiever gevoel bij uw doelgroep.

Maar wanneer is het tijd om in zakelijke groene energie te investeren? Is uw bedrijf bijvoorbeeld al klaar om de benodigde tijd en kosten te maken om volledig op groene energie over te stappen? En aan welke kosten en maatregelen moet u denken op het moment dat u snel naar een nieuwe, zakelijke en groene energieleverancier wilt overstappen? Deze en andere vragen beantwoorden wij graag voor u in dit artikel, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de mogelijkheden voor uw organisatie om verder te verduurzamen.

Waarom steeds meer bedrijven wisselen van zakelijke energieleverancier

Datum: 04-05-2017

Het aantal bedrijven dat de laatste jaren kiest voor een andere zakelijke energieleverancier wordt steeds groter. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het voor steeds meer bedrijven interessant is om te zoeken naar goedkopere alternatieven voor het huidige energiecontract.

Energie is binnen een groot aantal bedrijven nog steeds een van de grote kostenposten. De meeste bedrijfsprocessen gebruiken energie, en de kosten van deze bedrijfsprocessen lopen hierdoor steeds hoger op.

Als bedrijf kunt u dan ook uitzoeken wat u kunt doen om te zorgen dat u minder voor uw huidige energieverbruik gaat betalen. En vaak komt het erop neer dat u hiervoor moet overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier, een leverancier met lagere tarieven en een gunstiger contract. 

Waarom prepaid zakelijke energie veel meer zal kosten voor uw bedrijf

Datum: 01-05-2017

Prepaid zakelijke energie is een trend die vanuit de consumentenmarkt inmiddels ook de zakelijke markt heeft bereikt. Het doel van prepaid energie is om een duidelijker inzicht in het verbruik en de kosten van energie te krijgen. Het helpt mensen minder energie te verbruiken door een sterk inzicht in het verbruik te geven, en dat is voor consumenten zeer gunstig.

Zo wordt er bij prepaid zakelijke energie goed gekeken wat het dagelijkse verbruik is en handelen de zakelijke energieleveranciers op basis van dit verbruik. Is het maandelijkse verbruik bijvoorbeeld bijna overschreden? Dan ontvangt met een e-mail en SMS met daarin meer informatie over hoe men het prepaidtegoed kan opladen.

Ondanks het succes op de consumentenmarkt, zal het voor bedrijven veel minder interessant zijn om ook op prepaid zakelijke energiecontracten over te stappen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het zakelijke verbruik hoger ligt dan dat van consumenten. Daarbij loopt een bedrijf ook een veel groter risico op het moment dat het dagelijkse of maandelijkse verbruik is overschreden.

Uw zakelijke energiecontract: factoren die u moet overwegen als u overstapt

Datum: 27-04-2017

Het afsluiten van een zakelijk energiecontract wordt steeds gemakkelijker. Toch gaat het bij de meeste bedrijven niet om het gemak van het afsluiten, maar juist om de prijs die men voor het zakelijke energiecontract moet betalen. En dat is ook een belangrijke factor wanneer u vanaf uw huidige energieleverancier wilt overstappen naar een andere energieleverancier.

Daar komen nog andere factoren bij kijken, en wij helpen u graag om hier een duidelijk overzicht van te krijgen. In dit artikel leest u over 5 factoren die een invloed hebben op het overstaptraject. Hiermee helpen wij u kosten en tijd te besparen, zodat u de focus kunt leggen op de punten die er echt toe doen: de groei van de organisatie.

Stap nu over en betaal tot 10% minder voor zakelijke energie

Datum: 24-04-2017

Wat is de laatste keer dat u bent overgestapt naar een andere energieleverancier? Indien dit inmiddels al meer dan 3 jaar geleden is dan is de kans groot dat u aanzienlijk kunt besparen op uw zakelijke energiecontracten. En dat betekent dat u op jaarbasis al snel enkele duizenden tot tienduizenden euro’s kunt besparen.

Overstappen wordt vaak als een grote activiteit gezien. Het is tenslotte een van de activiteiten die men liever niet op zich neemt. En toch is het ontzettend belangrijk om regelmatig te kijken of er mogelijkheden zijn om minder van de financiële middelen binnen uw organisatie uit te geven. En daar is overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier een belangrijk onderdeel van.

Als u van plan bent om op korte termijn over te stappen naar een andere energieleverancier dan is het goed om te weten vanaf wanneer en hoeveel u uiteindelijk kunt besparen. Wij hebben in dit artikel daarom uitgeschreven hoe u al snel minimaal 10% bespaart op het zakelijke energiecontract.

Zakelijke energie vergelijken? Let dan op bij de kortingsprijs

Datum: 19-04-2017

Bij het vergelijken van de zakelijke energieprijzen zullen de meeste mensen eerst op internet zoeken. Er worden een aantal websites bekeken, want dit is altijd een goede manier om voor besparingen te zorgen. En dan valt het op: een zakelijke energieleverancier die een zeer hoge korting hanteert voor bedrijven die naar hen overstappen.

Het ziet er allemaal goed uit en menig directeur kiest er dan ook voor om zakelijke energie voortaan via deze leverancier af te nemen. En dan ontstaat er na enkele maanden plotseling verwarring, want de energieprijzen van het contract schieten omhoog. Na een korte periode van onduidelijkheid blijkt dat de voordelige prijzen toch niet zo voordelig blijken te zijn, en dat dit vooraf eigenlijk heel eenvoudig voorkomen had kunnen worden.

Zonnepanelen voor grootzakelijk energieklanten nu extra rendabel

Datum: 16-04-2017

Grootzakelijk energieverbruikers zoeken vaak naar nieuwe mogelijkheden om zo veel mogelijk kosten te besparen. Er wordt overgestapt naar andere energieleveranciers en er wordt continu actief gekeken wat men kan doen om zo veel mogelijk te besparen.

In veel gevallen betekent dit dat er een investering nodig is. De bedrijven die zo veel mogelijk besparen zijn namelijk ook echt de bedrijven die hierbij proberen om het maximale eruit te halen. En dat betekent dat er regelmatig geld geïnvesteerd wordt in middelen die zich op een langere termijn kunnen terugbetalen.

Zo kunt u zakelijke energiepakketten vergelijken op duurzaamheid

Datum: 11-04-2017

Steeds meer bedrijven willen zakelijke energiepakketten vergelijken. Dit heeft vooral te maken met de verschillende prijzen die energieleveranciers hanteren. Niet ieder energiepakket kost evenveel, waardoor het verschil in prijs al snel enkele honderden en vaak zelfs duizenden euro’s per jaar kan schelen. En dat is zonde, want het is geld dat u beter in andere onderdelen van uw organisatie kunt steken.

Een aantal feiten over het kiezen van een zakelijke energieleverancier

Datum: 11-03-2017

Een zakelijke energieleverancier biedt u de mogelijkheid om tegen vaste of flexibele tarieven stroom en gas af te nemen. Een groot aantal bedrijven kiest er vandaag de dag voor om via een zakelijke energieleverancier af te nemen, omdat dit talloze voordelen oplevert.

De kans is groot dat u op dit moment bezig bent te kijken bij welke energieleverancier u het beste terecht kunt. Het maakt hierbij niet uit of u op zoek bent naar een nieuwe zakelijke energieleverancier of dat u wilt overstappen naar een nieuwe zakelijke energieleverancier.

Wij helpen u graag bij het helpen bij het vinden van een nieuwe zakelijke energieleverancier. Naast onze handige zakelijke energievergelijker doen we dit ook via het informeren van onze doelgroep. In dit artikel leest u daarom een aantal feiten die u zullen helpen bij het kiezen van een geschikte zakelijke energieleverancier die past bij uw bedrijf en bij uw verbruik.

Een stap-voor-stap-handleiding voor overstappen bij zakelijke energie

Datum: 06-03-2017

Overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier neemt veel tijd en moeite met zich mee. Tenminste, dat denkt een groot aantal bedrijven dat graag wil overstappen. In de realiteit is het allemaal een stukje gemakkelijker, want de meeste bedrijven kunnen al binnen enkele uren overstappen naar een nieuwe zakelijke energieleverancier of naar een nieuw zakelijk energiecontract.

Wij helpen u graag bij het overstappen. Dit is ook de reden dat wij de handige vergelijkingstool voor zakelijke energie hebben samengesteld. Op deze manier bent u altijd verzekerd van de energieleverancier die het best bij u past, en het energiecontract dat goed aansluit bij uw verbruik en uw budget.

In dit artikel vertellen wij u hoe u in enkele stappen kunt overstappen naar een betere leverancier voor zakelijke energie. Zo kunt u niet alleen besparen op jaarbasis, het helpt u ook om beter inzicht te krijgen in de manier waarop uw bedrijf energie verbruikt.

Energiebesparingstips voor kleine bedrijven

Datum: 01-03-2017

Steeds meer kleine bedrijven zijn op zoek naar mogelijkheden voor het besparen van kosten. Aangezien de energiekosten een van de kostenposten is waar men eenvoudig invloed op kan hebben, is het een aandachtspunt dat bij iedere organisatie bovenaan de prioriteitenlijst moet staan.

Energie besparen is een effectieve manier om bij te dragen aan een beter milieu. Daarbij draagt een verminderd energieverbruik ook altijd bij aan een kostenbesparing. Dankzij de vele mogelijkheden met betrekking tot technologie om energie te besparen, wordt het ook voor kleine bedrijven steeds interessanter om te kijken welke stappen er genomen kunnen worden.

In dit artikel delen wij daarom meerdere energiebesparingstips voor kleine bedrijven. Met deze tips kunt u zeer eenvoudig voor een snelle besparing zorgen, zodat u hiermee ook kosten zult besparen.

Hoe groot is de kans dat u volgend jaar minder betaalt voor zakelijke energie?

Datum: 26-02-2017

De zakelijke energiekosten zijn voor een groot aantal bedrijven nog steeds te hoog. De bedrijfsprocessen vereisen een dusdanig hoog verbruik dat de meeste bedrijven hier op maand- en jaarbasis een grote som geld aan kwijt zijn. En dat kan allerlei nadelen met zich meebrengen. Daarbij is het zonde om ieder jaar te veel te betalen wanneer er ook voldoende alternatieven zijn waarbij u een stuk goedkoper uit bent.

De kans bestaat dat u het komende jaar meer betaalt voor de energie die u voor uw bedrijfsprocessen verbruikt. De energietarieven van een aantal zakelijke energieleveranciers stijgen de laatste tijd, waardoor de zakelijke energiekosten keer op keer hoger uitvallen. En doordat een groot aantal bedrijven hierbij gebonden is aan een vast energiecontract, kan dit de komende jaren nog verder oplopen.

Wij helpen u graag om de komende jaren minder voor uw zakelijke energie te betalen. Er zijn een aantal eenvoudige stappen die u kunt zetten om de kosten voor uw energieverbruik te verlagen. In dit artikel gaan wij dieper in op de kans dat u volgend jaar minder betaalt, en geven wij u tips om te zorgen dat u ook daadwerkelijk minder zult gaan betalen. 

Is een slimme meter zakelijk gezien onmisbaar voor uw bedrijf?

Datum: 21-02-2017

De slimme meter maakt steeds meer haar intrede in de Nederlandse huishoudens. Zakelijke energieleveranciers bieden hierdoor ook steeds meer opties voor klanten, waaronder de slimme meter voor bedrijven. Dit is een meer geavanceerd model dan de traditionele slimme meters die in het gemiddelde Nederlandse huishouden wordt toegepast.

Een slimme meter geeft beter inzicht in het verbruik van uw bedrijf. Zakelijke energie kan veel kosten met zich meebrengen, waardoor het moeilijk is om continu bij te houden wat nu het daadwerkelijke verbruik is. Slimme meters kunnen daarbij ook op afstand worden gelezen door de zakelijke energieleverancier waardoor zij ook een beter beeld krijgen van het energieverbruik.

Hierdoor wordt het doorgeven van zakelijke informatie een stuk eenvoudiger. Er hoeft niet jaarlijks een monteur langs te komen om de meterstanden door te geven, en alleen dit bespaart al veel kosten. Daarbij komt ook kijken dat het voor bedrijven een stuk eenvoudiger wordt om zelf energie op te wekken en hier ook voor beloond te worden.

Dit kunt u de komende jaren doen om op zakelijke energie te besparen

Datum: 14-02-2017

Het besparen van kosten is voor een groot aantal bedrijven nog steeds de grootste prioriteit op de shortlist. Dit kan er onder andere toe leiden dat de zakelijke energierekeningen veel lager uitvallen, waardoor veel bedrijven er toch voor kiezen om actief te zoeken naar manieren om dit zo goed mogelijk binnen het bedrijf door te voeren.

Om op zakelijke energie te besparen is het vooral raadzaam om te kijken welke mogelijkheden er zijn wanneer u bijvoorbeeld overstapt naar een andere energieleverancier. Tenslotte is dit een van de meest effectieve manieren om zo veel mogelijk kosten in één stap te besparen. Overstappen is een proces dat bovendien ook niet veel tijd kost en helemaal gratis kan worden uitgevoerd. Het loont daarom altijd om te kijken welke andere partijen interessant zijn voor uw zakelijke energierekening.

Wij helpen u graag bij het besparen op uw energierekening. Daarom hebben wij onder andere een handige zakelijke energievergelijker samengesteld. Hierin zit u in één oogopslag bij welke energieleverancier u de komende jaren van de meeste voordelen op het gebied van financiën kunt genieten. In dit artikel leest u hoe u verder op deze zakelijke energiekosten kunt besparen.

Grootverbruiker van elektriciteit en gas? Dit moet u weten

Datum: 25-12-2016

Voor grootverbruikers van elektriciteit en gas gelden over het algemeen andere regels dan voor bedrijven die weinig verbruiken. De eerste groep valt onder ‘grootzakelijk’ terwijl de tweede groep onder ‘MKB’ers en ZZP’ers’ valt.

Als grootverbruiker is het belangrijk om van een aantal zaken op de hoogte te zijn. In dit artikel leest u meer over de zaken die invloed hebben op de energieprijs die u uiteindelijk binnen het grootzakelijk energiepakket zult betalen en de voorwaarden die hierbij gelden.

Grootzakelijk gas: zo vindt u de ideale gasleverancier

Datum: 18-12-2016

Bent u op zoek naar een nieuwe gasleverancier voor uw bedrijf? Dan is het goed om te kijken welke mogelijkheden er op dit moment voor uw bedrijf zijn. Een grootverbruik gasleverancier let over het algemeen op drie kernpunten: de prijs, de kwaliteit en de service.

En daar kunt u als organisatie het maximale uit halen. Het is tenslotte bijzonder eenvoudig om te kijken welke kansen er voor u liggen. Steeds meer bedrijven stappen over naar grootverbruik op het moment dat zij in aanmerking komen voor de voordelen, en er zijn ook steeds meer bedrijven die binnen energieleveranciers van grootverbruik overstappen.

Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste grootzakelijk gasleverancier. In dit artikel leggen wij u meer uit over de verschillende kernpunten waarop u moet letten. Daarbij adviseren wij u graag bij het kiezen van de ideale gasleverancier.

Het verschil tussen kleinzakelijke en grootzakelijke energie

Datum: 11-12-2016

Bedrijven die net nieuw zijn op de zakelijke markt doen er goed aan om voor kleinzakelijke energie te kiezen. Grotere bedrijven, zoals multinationals en organisaties waarbij energie een belangrijk onderdeel van het bedrijfsproces is, doen er over het algemeen beter aan om juist te kiezen voor grootzakelijke energie.

Het verschil in de afname is aanzienlijk, en dat betekent onder andere dat bedrijven goed moeten inzien binnen welke categorie zij vallen. Zo kan er een beter energiecontract worden afgesloten en zijn bedrijven niet gebonden aan onnodig hoge kosten wanneer zij overstappen naar een andere leverancier.

Bij kleinzakelijke energie gaat het vooral om ZZP’ers en bedrijven die binnen de MKB-kenmerken vallen. Deze bedrijven vallen over het algemeen binnen een groep waarbij een redelijk verbruik gangbaar is maar waarbij er nooit sprake is van een opvallend hoog verbruik. En dat scheelt, want dit helpt ook bij het verlagen van de energiekosten waar deze bedrijven mee in aanraking komen.

Hoe betrouwbaar zijn grootzakelijk energiepakketten?

Datum: 04-12-2016

Valt u binnen het grootverbruik van energie? Dan loont het al snel om te kijken welke mogelijkheden er voor u zijn om te zorgen dat u een zo voordelig mogelijk energiepakket heeft. In de meeste situaties is een normaal energiepakket al voldoende, waarbij u onder andere voordeel binnen de prijs die u voor de zakelijke energie betaalt.

Maar als u vanuit een kleiner energiepakket overstapt naar een grootzakelijk energiepakket dan zijn er vaak een aantal factoren waar u goed op moet letten. Hieronder vallen bijvoorbeeld de voorwaarden die hierbij worden gesteld. Daarbij is het ook fijn als u met 100% zekerheid kunt zeggen dat een grootzakelijk energieleverancier betrouwbaar is als het op de levering van energie aankomt.

In dit artikel vertellen wij u graag meer over de verschillende energieleveranciers binnen de wereld van grootzakelijk energie en helpen wij u graag om richting de juiste keuze te werken.

Kunt u uw zakelijke energiecontract beter verlengen of nu overstappen?

Datum: 27-11-2016

Heeft u op dit moment een zakelijk energiecontract en loopt het contract op korte termijn af? Dan loont het om te kijken of u in dit geval beter kunt verlengen of juist kunt overstappen. Een zakelijk energiecontract is een belangrijk onderdeel voor uw onderneming, dus het is een van de kernpunten waar u aandacht aan moet besteden.

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om over te stappen zodra het contract verloopt. Er is vaak een betere deal beschikbaar bij een andere zakelijke energieleverancier, en deze bedrijven stappen over op basis van de nieuwe prijs en de nieuwe voorwaarden die bij het zakelijke energiecontract gelden.

Het is echter niet ongebruikelijk om het contract te verlengen. Als uw huidige zakelijke energiecontract dusdanig in elkaar zit dat u hier veel voordeel uithaalt dan loont het vaak om gewoon bij uw huidige energieleverancier te blijven. Het hoeft niet lastig te zijn om uit te zoeken wat in uw situatie het meest rendabel is.

8 Duurzame tips voor kleine ondernemingen en ondernemers

Datum: 23-11-2016

Kleine ondernemingen en ondernemers in het algemeen hebben moeite om de energiekosten te verlagen. Dit heeft vooral te maken met de vele stroomslurpers die binnen een organisatie aanwezig zijn. Het is hierom raadzaam maatregelen te nemen die zullen bijdragen aan een lager energieverbruik en een lagere energierekening.

Het verlagen van de energierekening hoeft nooit een probleem te zijn. Er zijn talloze manieren om te zorgen dat u minder voor uw energie gaat betalen. Denk hierbij aan een ander energiepakket bij uw huidige leverancier of overstappen naar een andere energieleverancier. Dankzij onze handige energievergelijkingstool kunt u binnen een handomdraai achterhalen wat voor u de beste stap is om maximaal op uw energierekening te besparen.

In dit artikel gaan wij verder in op de manieren waarop kleine ondernemingen en ondernemers de duurzaamheid kunnen verhogen.

Maakt u al gebruik van groene of blauwe energie?

Datum: 20-11-2016

Groene en blauwe energie zijn twee veel besproken onderdelen van de Nederlandse energiemarkt. Het is vandaag de dag steeds gemakkelijker om de natuur in te zetten en stroom op te wekken, en dankzij groene en blauwe energie wordt dit nu ook voor de normale Nederlander de nieuwe standaard.

Bedrijven en ondernemers die een energiecontract afsluiten kunnen hierbij vaak kiezen voor een speciaal contract. Het energiepakket dat deze partijen afsluiten is grotendeels opgebouwd uit groene en blauwe energie. Op deze manier kan er op een zeer milieuvriendelijke manier energie worden opgewekt.

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om dit als imago aan te houden; het is voordelig als uw bedrijf bekend staat als een partij die het beste met het milieu voorheeft. En dat betekent dus dat u door middel van een groen of blauw energiepakket een beter imago voor uw bedrijf open legt.

Moet u als ondernemer verplicht zakelijke energie afsluiten?

Datum: 13-11-2016

Ondernemers die officieel op een vaste werkplek werken moeten aan een aantal factoren voldoen. Hieronder vallen onder andere de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en het regelen van de financiële activiteiten via de Belastingdienst.

Veel nieuwe ondernemers hebben ooit vernomen dat het ook verplicht is om direct zakelijke energie af te sluiten op het moment dat de inschrijving bij de Kamer van Koophandel is voltooid. Dit is echter niet het geval; het is als ondernemer ook mogelijk om een ander energiecontract af te sluiten.

Blijven zonnepanelen interessant voor zakelijke gebruikers?

Datum: 10-11-2016

Zonnepanelen en zonne-energie zijn twee termen die de afgelopen jaren steeds vaker binnen de zakelijke wereld gebruikt worden. Het is voor steeds meer bedrijven gunstig om te investeren in middelen om de komende jaren op een zo goedkoop mogelijke manier energie op te wekken. Eigen energie is goedkoper, gunstiger en ook altijd beschikbaar. En daar geniet inmiddels een groot aantal bedrijven al van.

3 Vragen om aan uw nieuwe zakelijke energieleverancier te stellen

Datum: 09-11-2016

Menig bedrijf stapt regelmatig over naar een nieuwe zakelijke energieleverancier. Dit is onder andere het gevolg van betere prijzen of een slechte ervaring met de huidige leverancier. Wat de reden ook is om over te stappen, het is belangrijk om u goed voor te bereiden voordat u naar de nieuwe leverancier gaat.

Wij helpen u graag om het maximale uit uw nieuwe energiepakket te halen en hebben hierom enkele belangrijke vragen opgesteld die u aan uw nieuwe zakelijke energieleverancier kunt stellen. Op basis van de antwoorden op deze vragen kunt u snel bepalen of deze energieleverancier inderdaad interessant is en aansluit bij de situatie waar u nu met uw bedrijf in zit.

 

Overstappen naar grootzakelijke energie: lees eerst deze 5 tips

Datum: 06-11-2016

Als u op dit moment bezig bent om uit te zoeken of grootzakelijke energiecontracten interessant zijn voor uw organisatie dan is het goed om te weten dat er nog een aantal kernpunten zijn waar u van op de hoogte moet zijn.

Grootzakelijke energie is een ideale manier om als groot bedrijf te besparen op energiekosten terwijl u tegelijkertijd gebruik kunt maken van een betere infrastructuur. Grootverbruikers op de energiemarkt betalen over het algemeen een lager tarief en er zijn voor hen ook specifieke voorwaarden opgesteld.

Grootzakelijke energiecontracten zijn voor sommige bedrijven nog steeds onduidelijk, en dan wordt vooral naar de voorwaarden gekeken. Wij hebben daarom het een en ander voor u op een rijtje gezet, zodat u hier zelf eenvoudig het maximale uit zult kunnen halen. In dit artikel vindt u 5 tips die bijdragen aan een betere overstap naar grootzakelijke energieleveranciers.

Wanneer komt u in aanmerking voor grootzakelijk energie?

Datum: 30-10-2016

Bedrijven die veel energie verbruiken kunnen vaak beter overstappen naar een grootzakelijk energieabonnement. Binnen dit abonnement wordt rekening gehouden met het specifieke verbruik van een bedrijf. Als bedrijf is het noodzakelijk om een energiepakket te kiezen dat goed bij uw huidige behoeftes aansluit, en daar kan een grootzakelijk energieabonnement verandering in brengen.

Er zijn diverse eisen gebonden aan grootzakelijk energieverbruik. In dit artikel leest u aan welke voorwaarden uw organisatie hiervoor moet voldoen en wat u als bedrijf kunt doen om hier het maximale uit te halen.

Welke energieleverancier is het meest interessant voor grootzakelijk?

Datum: 23-10-2016

Grootzakelijk gas en elektriciteit brengt een redelijke investering met zich mee. Het is hierom van belang dat u bij de juiste leverancier afneemt; zo verhoogt u de kans dat alles goed gaat en dat u ook altijd de juiste prijs betaalt.

Het aantal energieleveranciers voor de grootzakelijke markt groeit nog steeds ieder jaar. En dat betekent dat er voor grootzakelijk verbruikers nieuwe mogelijkheden zijn met betrekking tot service, kwaliteit en prijs van energie.

Het loont voor de meeste grootverbruikers hierom ook om te kijken welke verschillen er tussen de energieleveranciers spelen, zodat zeer eenvoudig een juiste energieleverancier gekozen kan worden die maximaal inspeelt op de mogelijkheden voor deze grote spelers.

En dan kunt u kijken welke verschillen er zijn met betrekking tot de service, kwaliteit en prijs. Als u een prijsgerichte energieleverancier zoekt en weinig om service geeft dan zijn er weer andere interessante leveranciers dan voor een grootverbruiker die juist specifiek naar kwaliteit kijkt. Maar wat is in uw situatie het meest interessant..?

Zakelijke grootverbruikers laten veel geld liggen bij hun energiecontract

Datum: 16-10-2016

Bedrijven die in aanmerking komen voor grootverbruik laten over het algemeen veel geld liggen. Een groot aantal bedrijven kiest simpelweg voor de eerste energieleverancier die met een goede aanbieding komt, en dat betekent dat er vaak meer kosten worden gemaakt dan nodig is.

Er zijn inmiddels tientallen verschillende energieleveranciers op de zakelijke Nederlandse energiemarkt. En dat betekent dat er ook voor grootverbruikers veel mogelijkheden zijn om hier het maximale uit te halen. Dat kan bijvoorbeeld door een vergelijking te maken op basis van de voorwaarden en tarieven van verschillende energieleveranciers.

Zo kan er al snel een aantal procenten worden bespaard wanneer grootverbruikers ervoor kiezen om de leveranciers met elkaar te vergelijken. 

Zo kunt u zakelijke energie besparen met betere isolatie

Datum: 09-10-2016

Bedrijven doen er alles aan om zo veel mogelijk op de kosten te besparen. Bedrijfsprocessen worden efficiënter, er wordt onderhandeld met leveranciers en de personeelskosten worden verlaagd. Maar er ontbreekt vaak een essentieel punt: besparen op zakelijke energie. En hierbij zijn ontzettend veel mogelijkheden, want er kunnen op jaarbasis vaak duizenden euro’s worden bespaard.

Isolatie is een van de belangrijke punten als het aankomt op het besparen van zakelijke energie. De energiekosten worden op deze manier flink teruggedrongen. Dankzij nieuwe ontwikkelingen in de markt van isolatie is het vandaag de dag erg eenvoudig om veel geld te besparen. En daar plukken zowel kleine als grote bedrijven de vruchten van.

Het is alleen niet meer nodig om een hoge investering te doen. Vandaag de dag kan er voor een relatief laag bedrag nieuwe isolatie in de bedrijfsruimte worden aangebracht. Zo wordt de energierekening tijdens de wintermaanden een stuk goedkoper en kunnen bedrijven hier ieder jaar weer opnieuw van profiteren. En hier is slechts een eenmalige investering voor nodig.

Bij Energie-zakelijk helpen wij u graag bij het besparen op uw zakelijke energie. Naast onze handige energievergelijker (waarmee u op jaarbasis al snel honderden en soms zelfs duizenden euro’s kunt besparen) voorzien wij u ook graag van het beste advies. In dit artikel leest u daarom meer over de mogelijkheden van energiebesparing voor bedrijven met betere isolatie.

Zo leiden nieuwe windenergie-projecten tot lagere zakelijke energieprijzen

Datum: 02-10-2016

De zakelijke energieprijzen zijn de laatste jaren al flink aan het dalen. Daar kunt u als bedrijf inmiddels maximaal van profiteren. En daarbij zijn er diverse projecten die erin resulteren dat de zakelijke energieprijzen nog verder dalen. Windenergie-projecten richten zich op een aanvullende opwekking van schone energie. En naarmate Nederland steeds meer nieuwe windmolenparken krijgt, wordt schone energie steeds goedkoper.

U wilt als zakelijke energieafnemer natuurlijk zo goed mogelijk profiteren van de kostenbesparende mogelijkheden. Wij geven u graag aanvullend advies voor deze besparingen en helpen u graag verder om uw zakelijke energiekosten te verlagen. In dit artikel leest u meer over de nieuwe windenergie-projecten die erin zullen resulteren dat uw zakelijke energiekosten de komende jaren aanzienlijk lager zullen uitvallen.

Bent u direct op zoek naar kostenbesparing voor uw zakelijke energierekening? Gebruik nu onze zakelijke energievergelijker om te kijken hoeveel u op jaarbasis kunt besparen >>

Energie voor de grootzakelijke markt: dit moet u weten

Datum: 29-09-2016

Is of wordt uw bedrijf binnenkort onderdeel van de grootzakelijke markt? Dan is het van belang om te kijken welke opties er voor uw bedrijf zijn op het gebied van energie. Gas en elektriciteit zijn belangrijke onderdelen voor uw organisatie, en het is essentieel dat deze onderdelen perfect zijn geregeld.

De grootzakelijke markt is een van de bekendere markten binnen de corporate wereld in Nederland. Bedrijven die binnen deze markt vallen maken veel kosten aan energie, en juist daarom kan een klein percentage voordeel al veel geld schelen.

Het is niet altijd eenvoudig om de juiste grootzakelijke energieleverancier te kiezen. Hier komen tenslotte allerlei factoren bij kijken, waaronder de prijs. Als u de grootzakelijke markt gaat betreden, of over wilt stappen naar een andere grootzakelijke energieleverancier, dan zult u hierbij altijd op de prijs letten.

Wij helpen u in dit artikel graag verder met het vinden van de juiste energieleverancier voor de grootzakelijke markt.

Zo verbetert u het energielabel van uw bedrijf

Datum: 29-09-2016

Het energielabel van een bedrijf is belangrijk; het bepaalt in welke mate uw bedrijf duurzaam bezig is. Energielabels worden over het algemeen binnen de consumentenmarkt gebruikt, maar steeds vaker wordt het energielabel ook op de zakelijke markt geprojecteerd. Hoe beter de duurzaamheid binnen een onderneming, hoe hoger het energielabel.

Bedrijven die een E of lager scoren zijn helemaal niet duurzaam bezig. Bedrijven die een B of hoger scoren zijn erg goed bezig. Dit energielabel wordt door een groot aantal factoren bepaald, waaronder de mate van energiebesparing, de soort energie die wordt afgenomen en de uiteindelijke energie die wordt verbruikt.

U kunt het energielabel van uw bedrijf aanzienlijk verbeteren als het op stroom aankomt. Wij helpen u graag het energielabel te verbeteren en geven u in dit artikel een aantal tips om hier verbeteringen in aan te brengen.

Zo krijgt u lagere energiekosten in uw bedrijf

Datum: 15-08-2016

De energiekosten van bedrijven zijn nog steeds te hoog. Het wordt inmiddels een dusdanig hoge kostenpost dat er steeds vaker wordt gekeken welke oplossingen er zijn om de kosten te verlagen. Dankzij nieuwe ontwikkelingen binnen de zakelijke energiemarkt stijgen de kosten nog ieder jaar, en daar kunt u als bedrijf maximaal van profiteren.

De meeste bedrijven kiezen er al langer voor om allerlei acties door te voeren die erin resulteren dat het energieverbruik daalt. Toch is het in de meeste situaties aantrekkelijker om te kijken hoe de kosten van het huidige verbruik kunnen worden verlaagd. Dit heeft onder andere te maken met het zakelijke energietarief; als u overstapt naar een andere energiepakket en -leverancier met een lager zakelijk energietarief dan begint u al vanaf de eerste dag met besparen.

Zo bespaart uw bedrijf jaarlijks duizenden euro's op zakelijke energie

Datum: 08-08-2016

Besparen op zakelijke energie is nog steeds een struikelblok voor bedrijven. Een groot aantal bedrijven betaalt graag aanzienlijk minder voor het energieverbruik, maar het is niet gemakkelijk om hier de juiste processen voor in te zetten. Het kan voor bedrijven gemiddeld honderden en soms zelfs duizenden euro’s besparen als er goed naar besparingsmogelijkheden wordt gekeken.

Wij helpen u graag om zo veel mogelijk op uw zakelijke energie te besparen. Daarom geven wij u in dit artikel een aantal tips die eraan zullen bijdragen dat u minder betaalt voor zakelijke energie. Zo wordt het bijzonder interessant om over te stappen naar een andere energieleverancier of een ander energiepakket bij uw huidige energieleverancier te kiezen.

Top 5 manieren om minder te betalen voor zakelijke energie

Datum: 01-08-2016

Zakelijke energie is de laatste jaren al goedkoper geworden, en het is prettig als u hier nog verder op kunt besparen. Er zijn voor bedrijven diverse mogelijkheden om te besparen op zakelijke energie. Dit maakt het bijzonder interessant om naar te kijken, want het kan op jaarbasis minimaal enkele honderden euro’s schelen. Zakelijke energie kan daarom nog steeds goedkoper, als u maar bij de juiste energieleverancier zit.

Wij zullen u in dit artikel een aantal manieren geven waarmee u kunt zorgen dat u voortaan minder betaalt voor zakelijke energie. Zo kunt u ieder jaar een lagere energierekening verwachten en bent u ook de komende jaren verzekerd van de hoogste kwaliteit.

Subsidies voor zakelijke energie in de 21e eeuw

Datum: 25-07-2016

De prijzen van zakelijke energie kunnen binnen uw bedrijf stijgen op het moment dat u steeds meer energie gaat verbruiken. Het is voor veel bedrijven daarom interessant om te kijken welke mogelijkheden er zijn om subsidies voor de overheid te ontvangen. Deze subsidies kunnen zorgen voor een lagere energierekening en dragen daarbij ook bij dat u de duurzaamheid van uw bedrijf kunt verhogen.

Want de meeste subsidies door de Nederlandse overheid en door gemeenten worden uitgekeerd richten zich op de duurzame manieren van energie opwekken en energie besparen. Hoe actiever uw bedrijf hiermee aan de slag gaat, hoe gemakkelijker het wordt om de duurzaamheid van uw bedrijf te verbeteren en om kosten te besparen.

In dit artikel vertellen wij u meer over de subsidies die beschikbaar zijn voor de zakelijke energiemarkt. Hiermee wordt het bijzonder eenvoudig om uw zakelijke energierekening te verlagen en een steentje bij te dragen aan de verbetering van het milieu.

Kunt u als bedrijf zelf uw zakelijke energieleverancier kiezen?

Datum: 18-07-2016

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om buiten een bedrijventerrein te huren. Door te verhuizen naar een eigen bedrijfspand, wordt het voor bedrijven gemakkelijker bereikbaar te zijn en om snel bij klanten te komen. Maar op het moment dat er een nieuw bedrijfspand wordt gekozen, moeten er talloze zaken worden geregeld.

Een van deze zaken is de zakelijke energie. Het is als bedrijf van belang om bij de juiste energieleverancier te zitten. Bedrijven zijn helemaal vrij in de keuze met betrekking tot een zakelijke energieleverancier, zolang zij volledig eigenaar van het bedrijfspand zijn. Is dit niet het geval - en betaalt de eigenaar van het bedrijfspand de rekening - dan is dit helaas niet mogelijk.

Maar als u als bedrijf moet overstappen naar een nieuwe zakelijke energieleverancier dan komen hier een aantal belangrijke administratieve taken bij kijken. U wilt alles zo goed mogelijk regelen, want dan bent u voor komende jaren voorzien van de beste kwaliteit en kunt u rekenen op de laagste kosten. Wij helpen u hier graag verder bij.

Bij Energie-zakelijk.nl vindt u alles voor bedrijven om aanzienlijk op zakelijke energie te besparen. De tips in dit artikel zullen u helpen uw energierekening te verlagen. Direct hulp bij besparen op uw zakelijke energierekening? Bekijk dan direct onze handige vergelijkingstool om het goedkoopste energiepakket voor uw bedrijf te vinden.

Inspelen op de energiemarkt nu de energieprijzen lager liggen

Datum: 11-07-2016

De laatste jaren zijn de prijzen binnen de energiemarkt flink verlaagt. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat er steeds meer energiebronnen beschikbaar zijn die voor een relatief laag bedrag voor schone energie kunnen zorgen. De Nederlandse overheid investeert actief in deze energie, en hier plukken Nederlandse bedrijven de vruchten van.

Het loont op dit moment dan ook om te kijken hoe uw bedrijf lagere energiekosten kan maken. Vandaag de dag is het niet lastig om de energierekening te verlagen, bijvoorbeeld door middel van energiebesparing. Als deze energiebesparing wordt gecombineerd met een lager energietarief dan kan er een hogere besparing worden gerealiseerd.

Maar hoe kunt u nu maximaal effectief inspelen op de lagere energieprijzen? In dit artikel geven wij u advies hoe u gebruik kunt maken van de daling in het zakelijke energietarief.

Hoe u als zakelijke partij gemakkelijk kunt overstappen in de energiemarkt

Datum: 04-07-2016

Veel bedrijven geven nog steeds een significant deel van de omzet uit aan energie. Dit is zonde, want in veel situaties kan er een aanzienlijk bedrag op de zakelijke energiekosten worden bespaard. Wij helpen u graag bij het verlagen van uw energierekening, en hebben hierom een handige zakelijke energievergelijker voor u opgesteld.

Overstappen binnen de zakelijke energiemarkt is vandaag de dag erg eenvoudig. U kunt als bedrijf zelf bepalen voor welke energieleverancier u kiest en welk energiepakket u bij deze leverancier afneemt. Zo wordt het nog gemakkelijker om maximaal op uw energiekosten te besparen.

Om u verder te helpen het beste energiecontract te vinden, beschrijven wij in dit artikel de mogelijkheden met betrekking tot zakelijke energie en de zakelijke energieleveranciers. Overstappen als zakelijke partij is tegenwoordig een fluitje van een cent.

Hoe de Nederlandse wind u helpt energiekosten te besparen

Datum: 26-06-2016

Niet iedere Nederlander is groot fan van de wind die door ons land waait. Toch is het voor bedrijven bijzonder interessant om te investeren in de manier waarop wij deze wind gebruiken. Windenergie wordt steeds interessanter nu de kosten dalen en de opbrengst stijgt. En daar plukt u als bedrijf de vruchten van.

De mate van besparing bij windenergie is aantrekkelijker nu de opbrengst stijgt. U wilt binnen uw bedrijf natuurlijk zo veel mogelijk besparen op energiekosten, en daar zal windenergie een goede bijdrage aan leveren.

Wij vertellen u in dit artikel graag hoe u kunt besparen met windenergie en wat het voor uw bedrijf kan opleveren.

Hoe beïnvloeden nieuwe wetten uw zakelijke energierekening?

Datum: 19-06-2016

De laatste jaren zijn er diverse nieuwe wetten geïntroduceerd die ervoor zorgen dat uw zakelijke energierekening anders kan uitvallen. Deze wetten resulteren in zowel kostenverlagende als -verhogende maatregelen, waardoor het verschil op de energierekening aanzienlijk kan zijn.

 

In dit artikel vertellen wij u meer over de verschillende wetten die van invloed zijn op uw zakelijke energierekening. Zo kunt u kijken of het loont om voor de komende jaren te kiezen voor een alternatieve energiemaatschappij of voor alternatieven met betrekking tot schone energie.

Energie voor MKB: 4 punten waar u op moet letten

Datum: 12-06-2016

Als MKB-bedrijf bent u continu op zoek naar het beste. U wilt de groei van uw bedrijf verder doorzetten, en hier zijn diverse stappen voor nodig. Energie voor MKB is van groot belang, want alleen dan kunt u de bedrijfsprocessen en productieprocessen uitvoeren die nodig zijn om een hoge omzet te draaien. Toch is energie voor MKB nog steeds een lastige markt, en dat is jammer. Want het is voor MKB-bedrijven vandaag de dag juist erg gemakkelijk om kosten te besparen en een betere kwaliteit te krijgen.

Bij energie voor MKB zijn er een aantal punten waar nauw op moet worden gelet. Deze punten dragen eraan bij dat u kosten bespaart op uw huidige energieverbruik en dat u ook nog eens een betere kwaliteit stroom zult krijgen. Wij hebben in dit artikel 4 punten voor MKB-bedrijven op een rijtje gezet, zodat energie voor MKB toegankelijker wordt.

Direct op zakelijke energie besparen? Dit moet u weten

Datum: 05-06-2016

Stijgen de kosten van uw zakelijke energieverbruik nog steeds ieder jaar? Dan loont het in de meeste situaties om over te stappen naar een nieuw energiepakket. De meeste energieleveranciers bieden verschillende energiepakketten, volledig afgestemd op de wensen en behoeftes van uw bedrijf. En met meer dan 10 verschillende zakelijke energieleveranciers wordt het bijzonder eenvoudig om zo veel mogelijk op energie te besparen.

Als u op zoek bent naar een goede oplossing om te besparen op de kosten binnen uw huidige energieverbruik dan kunt u meerdere kanten op. U kunt ervoor kiezen om energie te besparen, echter zijn de meeste energiebesparende maatregelen duur en betalen deze zich pas op de lange termijn uit.

U kunt er daarom ook voor kiezen om over te stappen naar een nieuw energiepakket. Of u nu op dit moment groene of grijze energie heeft, er zijn altijd oplossingen die erin resulteren dat de kosten voor uw huidige energieverbruik dalen. Zo kunt u vanaf de eerste dag beginnen met besparen en profiteert u jaar na jaar van een aantrekkelijk energietarief. 

Hoe groene energie bijdraagt aan zakelijke groei

Datum: 30-05-2016

Steeds meer Nederlandse bedrijven kiezen ervoor om actief te investeren in groene energie. Door middel van groene energie kan een mooie zakelijke groei worden verkregen. Dit heeft niet te maken met de energie zelf, want deze is gelijk aan de traditionele energie. De bedrijven die in groene energie investeren uiten dit graag op alle plekken die zij kunnen, want het zorgt ervoor dat mensen een beter beeld van hen krijgen.

Maatschappelijk verantwoorde bedrijven hebben de laatste jaren het voortouw genomen. Op het moment dat een consument ziet dat het bedrijf zich actief inzet om het milieu te verbeteren dan ontstaat er een groter gevoel van gunnen. En hiermee kunnen bedrijven actief inzetten op de zakelijke groei van het bedrijf. 

De voordelen van een duurzame onderneming

Datum: 23-05-2016

Een duurzame onderneming zet zich actief in om het energieverbruik te verlagen en de uitstoot te verminderen. En hier hangen veel voordelen aan vast, waaronder het feit dat er aanzienlijke kosten worden bespaard. Bij duurzame ondernemingen dalen de energiekosten en komen klanten ook eerder terug.

U wilt uw bedrijf vanzelfsprekend zo goed mogelijk in de markt zetten. Wij vertellen u daarom graag meer over de voordelen van een duurzame onderneming. Zo kunt u zien wat uw bedrijf voor het milieu kan betekenen en hoe u hier zo veel mogelijk profijt van hebt.

4 Manieren waarop oude machines uw energierekening verhogen

Datum: 17-05-2016

De kans is groot dat er op dit moment oude machines in uw bedrijf draaien welke veel energie verbruiken. Dit is zonde, want u kunt veel kosten besparen op het moment dat u deze oude machines vervangt. Wij helpen u graag om kosten te besparen op het gebied van energie, en zullen in dit artikel artikelen enkele manieren aankaarten die ervoor zorgen dat uw energierekening aanzienlijk hoger uitvalt dan nodig is.

Zo kunt u voortaan effectief besparen op uw energierekening en houdt u een groter deel van uw bedrijfsomzet als winst over. Dit is een kostenefficiënte manier om te zorgen dat uw bedrijf duurzamer wordt en deze manieren helpen om niet-efficiënte bedrijfsprocessen stop te zetten.

4 Manieren om zakelijke energiebesparing nog rendabeler te maken

Datum: 09-05-2016

Een groot aantal Nederlandse bedrijven is actief bezig met energiebesparing. Dit resulteert er onder andere in dat zij allerlei investeringen doen om te zorgen dat zij aan alle eisen voor schone energie voldoen. Zakelijke energiebesparing wordt steeds rendabeler, en u kunt binnen uw bedrijf allerlei veranderingen doorzetten die erin resulteren dat u zo veel mogelijk kunt besparen.

Wij helpen u graag om maximaal gebruik te maken van deze zakelijke energiebesparingsmaatregelen. In dit artikel leggen wij u 4 manieren voor waarmee u zakelijke energiebesparing nog rendabeler kunt maken. Zo bespaart u jaarlijks meer en kunt u zorgen dat u in zeer korte tijd een lagere energierekening ontvangt.

Wat is de beste manier om zakelijk energie af te sluiten?

Datum: 21-04-2016

Zakelijke energie is voor veel bedrijven nog steeds een hoge kostenpost. Dit is zonde, want het kan een groot deel van de omzet opnemen. Daarom is het voor veel bedrijven interessant om naar andere opties te kijken, en zo flink op deze hoge kostenpost te besparen.

Investeren in energie is belangrijk; het is uiteindelijk waar uw bedrijf op draait. Het is altijd raadzaam om goed na te denken waar u de zakelijke energie gaat afnemen. In dit artikel helpen wij u bij het selecteren van een zakelijk energiepakket en geven wij u advies met betrekking tot de beste manier om zakelijk energie af te sluiten.

Een diepe blik op vaste zakelijke energiecontracten

Datum: 14-04-2016

Bedrijven zitten steeds vaker vast aan lange energiecontracten die voor hoge kosten zorgen. Dit is erg vervelend wanneer dit op lange termijn voor steeds hogere kosten zorgt. Het is in veel gevallen nodig om de zakelijke energiecontracten goed te bekijken, want het loont om de kleine letters te lezen.

Maar wat wordt er nu exact in vaste zakelijke energiecontracten opgenomen? En hoe kunt u ervoor zorgen dat u hier het maximale uit kunt halen? In dit artikel vindt u meer informatie en werpen wij een diepe blik op vaste zakelijke energiecontracten. 

Verhoog de zakelijke energiebesparing met deze vier technologieën

Datum: 07-04-2016

De zakelijke energiemarkt heeft de laatste jaren een groot aantal transformaties beleefd. Er zijn diverse nieuwe technologieën die helpen om te besparen op zakelijke energie. Zo kunnen bedrijven gemakkelijker de grote kostenpost verkleinen en zorgen dat de winst uit de omzet hoger uitvalt.

In dit artikel bespreken wij vier technologieën die vandaag de dag helpen om kosten te besparen op zakelijke energie. Zo kunt u zelf kijken op welke manier deze technologieën bijdragen aan een hogere energiebesparing voor uw bedrijf.

Zo vindt u de goedkoopste energieleverancier voor uw bedrijf

Datum: 14-03-2016

Met tientallen energieleveranciers voor de zakelijke markt is het een hele opgave om snel de goedkoopste te vinden. Maar de kans is groot dat u ontzettend veel geld bespaart wanneer u een contract bij de goedkoopste energieleverancier tekent. De meeste bedrijven sluiten eenmalig een energiecontract af en kijken hier vervolgens niet meer naar. Dit is echter zeer nadelig: de prijzen op de energiemarkt veranderen ieder jaar en vrijwel iedere maand is er weer een andere goedkoopste energieleverancier. Om u bij te staan bij het vinden van de goedkoopste energieleverancier, vertellen wij u in dit artikel welke stappen u kunt nemen om deze zo snel mogelijk te vinden.

Zakelijke energietarieven: vergelijken om te besparen

Datum: 07-03-2016

Een zakelijk energiecontract kan duur worden wanneer er niet goed naar alternatieven wordt gekeken. De zakelijke energietarieven verschillen aanzienlijk tussen verschillende aanbieders. Het is natuurlijk prettig om de goedkoopste aanbieder te vinden; en dat kan door de zakelijke energietarieven te vergelijken. Dit begint allemaal bij het opstellen van een goede vergelijking, maar dit vereist tijd. U moet bijvoorbeeld uitzoeken welke energieleveranciers actief zijn binnen uw regio, welke tarieven zij hanteren en wat het verschil is tussen de pakketten die zij aanbieden.

Het kan gelukkig allemaal een stuk gemakkelijker…

Wat is het beste zakelijke energiebedrijf van Nederland?

Datum: 29-02-2016

Er zijn inmiddels tientallen zakelijke energiebedrijven in Nederland. De grote bekende bedrijven, zoals Nuon, Oxxio en Essent kent vrijwel iedereen. Maar daarnaast zijn er ook nog talloze regionale energiebedrijven. Een zakelijk energiebedrijf richt zich - logischerwijs - specifiek op zakelijke klanten. De benodigde energie is op de zakelijke markt aanzienlijk hoger dan op de consumentenmarkt. Dat maakt het dus ook een stuk interessanter voor deze zakelijke energiebedrijven. Als onderneming wilt u altijd bij het beste energiebedrijf zitten. Zo kunt u altijd rekenen op de perfecte service, ideale kwaliteit en natuurlijk ook goede prijzen. Omdat dit per zakelijk energiebedrijf verschilt, is het moeilijk om hier altijd direct een juiste te kiezen. Daarom kijken wij in dit artikel naar het beste zakelijke energiebedrijf van Nederland.

Wat beïnvloedt de zakelijke energieprijzen?

Datum: 22-02-2016

De prijzen van zakelijke energie verschillen jaar op jaar. Het is het gevolg van allerlei verschillende factoren. Als bedrijf wilt u zeker zijn dat u voor lange tijd een goed energietarief heeft, omdat dit zekerheid voor de toekomst biedt.

Door te voorspellen wat de toekomst van energieprijzen zal inhouden, kunt u voorkomen dat u op dit moment een contract voor meerdere jaren afsluit en duurder uit zult zijn. Daarentegen kan het ook lonen om nu een lange termijn-contract af te sluiten wanneer de prijzen de komende jaren stijgen.

In dit artikel kijken wij naar de verschillende invloeden van de zakelijke energieprijzen, zodat u kunt beoordelen of het op dit moment interessant is een contract af te sluiten. 

Overstappen op de zakelijke markt: 3 dingen waar u op moet letten

Datum: 15-02-2016

Zakelijke energie kan vaak een stuk goedkoper, maar een groot aantal bedrijven stappen liever niet over. Dit heeft vooral te maken met de administratieve taken en de overstaptijd. Toch valt dit uiteindelijk erg mee.

De tijd die men kwijt is om over te stappen staat zeer positief tegenover de kostenbesparing. Het is dus zeer aantrekkelijk om toch voor een overstap te kiezen. Bedrijven kunnen zomaar duizenden euro’s op jaarbasis besparen, terwijl hier maximaal een uur werk voor nodig is.

Maar waar moet u nu echt op letten als u wilt overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier? In dit artikel beschrijven wij u de belangrijkste factoren.

Hoe gaan de zakelijke energietarieven er de komende jaren uitzien?

Datum: 08-02-2016

De zakelijke energietarieven zijn al enkele jaren flink in ontwikkeling. Er zijn talloze technologieën die ervoor zorgen dat de energieprijzen stijgen en dalen. Dit kan als afnemer van energie flinke voordelen opleveren, maar juist ook veel geld kosten. Het is daarom van belang om uit te zoeken wat de energietarieven de komende jaren gaan doen. Zo kunt u bijzonder eenvoudig achterhalen of het interessant is om voor lange tijd een contract af te sluiten. Wij kijken in dit artikel daarom naar de zakelijke energietarieven en ontwikkelingen binnen deze markt. Hiermee willen wij u helpen een juiste keuze te maken.

Hoe de energievergelijker zakelijk voordeel blijft opleveren

Datum: 01-02-2016

De energievergelijker; het is voor veel bedrijven al het ideale middel geweest om de energiekosten flink omlaag te brengen. Het is ook niet vreemd. De zakelijke energievergelijker is de snelste manier om te zien hoeveel u op dit moment op uw zakelijke energiecontract kunt besparen. En daar kunnen nog veel meer bedrijven voordeel uit halen.

Het zakelijk voordeel dat bedrijven met de energievergelijker behalen kan oplopen tot maar liefst 10%. Dit is ontzettend aantrekkelijk voor bedrijven die op dit moment zoeken naar manieren om kosten te besparen. En dit verklaart waarom zoveel bedrijven er nog steeds graag gebruik van maken.

Groene zakelijke stroom levert voordelen op: 3 redenen om over te stappen

Datum: 21-12-2015

Wilt u de duurzaamheid van uw bedrijf verhogen? Dan is een investering in groene stroom een van de beste manieren. Het is relatief goedkoop, beter voor het milieu en geeft bovendien een uitstekend gevoel. Groene zakelijke stroom kent daarbij nog talloze andere voordelen. In dit artikel gaan wij dieper op deze voordelen in, zodat u hier een goede keuze voor kunt maken. 

Gas & Licht zakelijk afsluiten: 2 manieren om kosten te besparen

Datum: 14-12-2015

U wilt binnen uw onderneming altijd op gas en licht kunnen rekenen. Het is vervelend wanneer u enkele uren geen toegang tot energie heeft. Uw bedrijfsprocessen vallen stil en uw omzet wordt direct aangetast. Dit is een van de redenen dat gas en licht zakelijk gezien zeer goed geregeld moet worden. De prijs van gas en licht verschilt ontzettend tussen alle aanbieders op de Nederlandse markt. Het is tegenwoordig helemaal niet lastig om flink op het energiecontract te besparen. Om zeker te zijn dat u ook echt het meest voordelige contract afsluit, delen wij in dit artikel twee essentiële tips. Zo zult u spoedig besparen en kunt u altijd op uw gas en licht rekenen.

4 Redenen om energie te vergelijken op de zakelijke markt

Datum: 07-12-2015

Kostenbesparing kent binnen de zakelijke markt tegenwoordig een zeer sterke focus. Het is niet eenvoudig om op alle vlakken zo veel mogelijk kosten te besparen. Maar op vlakken zoals energie zijn er vaak talloze stappen die kunnen helpen om de kosten zo veel mogelijk te drukken. In dit artikel beschrijven wij 4 redenen om op de zakelijke markt energie te vergelijken. 

Hoe energieleveranciers zakelijke klanten kunnen laten besparen

Datum: 30-11-2015

Zakelijke energie kent nog steeds verrassend hoge prijzen. Vooral startende ondernemingen krijgen te maken met verrassend hoge kosten, omdat dit vaak het eerste jaar al flink kan oplopen. Energieleveranciers kunnen zakelijke klanten echter veel geld laten besparen, zodat de energiekosten maandelijks een stuk lager zullen uitvallen.

 

Om zeker te zijn dat u niet te veel voor uw maandelijkse energiekosten betaalt, vertellen wij u in dit artikel hoe energieleveranciers zakelijke klanten kunnen laten besparen. Zo leert u wat u als zakelijke klant kunt doen om niet langer een substantieel deel van uw omzet aan energie uit te geven.

Energiemaatschappijen vergelijken voor bedrijven: 4 onmisbare tips

Datum: 23-11-2015

Energie kan jaarlijks een groot deel van de omzet opnemen. Vooral startende bedrijven hebben moeite met het dekken van de hoge energiekosten, maar ook steeds meer grotere bedrijven willen van hun hoge energierekening af. Het is gelukkig bijzonder eenvoudig om de energiekosten drastisch te verlagen: u kunt de energiemaatschappijen zelf vergelijken. In dit artikel leest u 4 onmisbare tips voor bedrijven bij het vergelijken van energiemaatschappijen.

Energiebesparing voor bedrijven: 5 tips voor kostenbesparing

Datum: 16-11-2015

Veel bedrijven maken hoge kosten door een veel te hoge energierekening. Dit heeft niet alleen te maken met de hoge kosten van het contract, maar ook met de hoeveelheid energie die wordt verbruikt. Voor veel bedrijven is het daarom bijzonder interessant om beter na te denken over energiebesparing. Energiebesparing kan maandelijks ontzettend veel kosten schelen. Sommige bedrijven besparen maar liefst 10% door te investeren in energiebesparende middelen. In dit artikel delen wij enkele tips die zullen helpen om energiebesparing een meer primaire rol in uw bedrijf te laten spelen.

Een zakelijk energiepakket samenstellen: 5 handige tips

Datum: 14-11-2015

Stroom en gas zijn van groot belang voor uw onderneming en de bedrijfsprocessen die binnen uw onderneming draaien. De kans is groot dat u regelmatig op zoek bent naar manieren om uw energiekosten te verlagen, maar niet direct een idee heeft wat de juiste manier is om te besparen.

Om zeker te zijn dat u uw zakelijke energiepakket op de juiste wijze samenstelt geven wij u in dit artikel 5 handige tips.

Energie sparen als bedrijf: loont het echt?

Datum: 14-11-2015

Energie sparen wordt voor consumenten steeds interessanter. Het tarief van energie stijgt ieder jaar en ook het verbruik wordt steeds hoger. Bij energie sparen geniet u van een groot aantal voordelen, waaronder een flinke besparing op de stroomkosten. Maar in hoeverre is energie sparen voor bedrijven interessant en wat kan dit op jaarbasis nu echt aan besparingen opleveren? In dit artikel bekijken wij de mogelijkheden van energie sparen voor bedrijven en geven wij u enkele tips.

Betaal nooit meer teveel voor zakelijke energie! Energiekosten vergelijken via internet

Datum: 26-10-2015

De zakelijke energiekosten verschillen aanzienlijk tussen de verschillende energieleveranciers in Nederland. Het is tegenwoordig erg eenvoudig om op jaarbasis honderden euro’s te besparen, zolang er goed wordt vergeleken. 

5 Dingen die u niet wist over energie voor bedrijven

Datum: 24-10-2015

Bent u van plan een nieuwe onderneming te starten en nog op zoek naar de juiste energieleverancier? Nieuwe ondernemingen hebben altijd veel moeite bij het vinden van de juiste leverancier en het beste pakket. Dit heeft vooral te maken met de beperkte kennis die aanwezig is. Om zeker te zijn dat u voor uw nieuwe onderneming een juist pakket afsluit, vertellen wij u in dit artikel een aantal dingen die weinig startende ondernemingen over energie weten. Wij hopen u hiermee uitgebreid te informeren over de mogelijkheden van energie en de kosten die hierbij komen kijken.

4 Handige voordelen van zonne-energie voor bedrijven

Datum: 18-10-2015

Veel bedrijven maken nog steeds gebruik van energie die vanaf de energieleverancier komt. Dit brengt vaak hoge kosten met zich mee, terwijl veel bedrijven ondertussen ook op zoek zijn naar mogelijkheden om de kosten te drukken. Zo is zonne-energie voor bedrijven een van de meest effectieve manieren om kosten te besparen.

Hier moet u op letten bij een zakelijk energiecontract

Datum: 11-10-2015

Bezig met het afsluiten van een zakelijk energiecontract? Zakelijke energie kent een groot aantal aspecten waar goed aandacht aan moet worden besteed. Zo voorkomt u dat u in de toekomst problemen krijgt met uw energieleverancier om zomaar te maken krijgt met een stroomstoring.

Om zeker te zijn dat u het zakelijke energiecontract op de juiste wijze afsluit, helpen wij u in dit artikel met de verschillende punten waar u op moet letten. Zo kunt u te allen tijde voorkomen dat u ooit in de problemen raakt en zorgt u dat belangrijke bedrijfsprocessen altijd door blijven lopen.

Hoe gebruikt u de energievergelijker voor MKB?

Datum: 04-10-2015

MKB Nederland kent een groot aantal kostenposten. Energie dekt vaak het grootste deel van deze posten. Nederland kent relatief hoge energieprijzen, maar er zijn gelukkig manieren om flink op energie en de kosten hiervan te besparen.

Zakelijke energie voor ZZP: 3 belangrijke factoren om te besparen

Datum: 30-09-2015

Zakelijke energie is een van de hoogste kostenposten voor bedrijven. Een groot aantal bedrijven ontvangt ieder jaar weer een hoge rekening, waardoor de marge in de omzet steeds kleiner wordt. Voor de ZZP’er is dit allemaal nog vervelender: de energiekosten zijn direct van invloed op de winst die uit het bedrijf wordt gehaald.

Zo Leveren Nuon Zakelijk Tarieven Voordeel Op Voor Bedrijven

Datum: 20-07-2015

Van plan om binnenkort van energiepakket te wisselen en overweeg je over te stappen naar Nuon? Zakelijke tarieven van energieleveranciers kunnen veel voordeel opleveren. Nuon is een grote partner in het leveren van energie en staat open voor kleinverbruik en grootverbruik. De kans is daarom groot dat je hier gaat besparen. De zakelijke tarieven van Nuon zijn voordeliger dan andere energieleveranciers. Dit maakt het voor een groot aantal bedrijven interessant om over te stappen. Maar hoe zijn de verschillen in tarieven van Nuon Zakelijk opgebouwd en hoe kun je hier van profiteren? In dit artikel lees je er alles over.

Zakelijke energiepakketten vergelijken was nog nooit zo eenvoudig

Datum: 12-07-2015

Een groot aantal bedrijven kan flink besparen op de energiekosten. Het energieverbruik binnen bedrijven is de laatste jaren gelijk gebleven maar de gemiddelde prijzen voor energiecontracten zijn aanzienlijk gedaald. Het loont daarom steeds vaker om zakelijke energiepakketten te vergelijken. Want met een vergelijking is het bijzonder eenvoudig om uit te zoeken of er daadwerkelijk kan worden bespaard. Daarbij worden vaak direct de bedragen getoond. Je ziet zo in één oogopslag hoeveel je op jaarbasis kunt besparen wanneer je overstapt naar een ander zakelijk energiepakket. In dit artikel vertellen wij je hoe je met onze energievergelijker zeer eenvoudig zakelijke energiepakketten kunt vergelijken.

Alles Over Energie Vergelijken. Zakelijk Voordeel Voor Bedrijven.

Datum: 06-07-2015

Door middel van energievergelijkers kunnen bedrijven vandaag de dag op zeer eenvoudige wijze veel geld besparen. Door het grote aantal energieleveranciers is er een ware prijzenslag ontstaan waar energieverbruikers hun voordeel uit kunnen halen. Het kost ook niet veel tijd om te starten met energie vergelijken. Zakelijk voordeel is bovendien voor alle bedrijven interessant. Of je nu een startende ondernemer bent of binnen het grootverbruik valt, de kans is groot dat je minder kunt gaan betalen. In dit artikel vertellen wij je daarom wat je moet weten over energie vergelijken en welk zakelijk voordeel er voor bedrijven te behalen valt.

Waarom De Essent Zakelijk Tarieven Lager Zijn Dan je Denkt

Datum: 29-06-2015

Energieleverancier Essent heeft zakelijke energiepakketten die aansluiten bij een groot aantal verbruikspatronen. Of u nu gedurende de winter meer energie verbruikt of het hele jaar door hetzelfde verbruik heeft, met Essent Zakelijk kunt u altijd een juist pakket afsluiten. Vaak worden de tarieven van Essent Zakelijk hoger ingeschat dan deze daadwerkelijk zijn. De energieleverancier staat bekend als een duurdere aanbieder van energie, maar de zakelijke energiepakketten zijn over het algemeen goedkoper dan in eerste instantie wordt gedacht. In dit artikel leest u meer informatie over de tarieven van Essent Zakelijk.

MKB Collectieven: 4 Nadelen Van Het Collectief voor energie

Datum: 21-06-2015

Je kunt je als MKB aansluiten bij een collectief. Dit houdt in dat je samen met een groot aantal andere bedrijven een energie-, internet- of ander zakelijk contract afsluit. Hoe groter de groep die het contract afneemt hoe hoger de korting die door energieleveranciers op de veiling wordt gegeven zal zijn. MKB collectieven voor energie zijn voor een groot aantal bedrijven relevant maar er zitten enkele nadelen aan verbonden. Collectieve energie kan daarom door een deel van het MKB beter vermeden worden. In dit artikel lees je 4 nadelen van het energiecollectief voor MKB.

Manieren Om Eneco Zakelijk Tarieven Voordeliger te Maken

Datum: 15-06-2015

Bent u van plan om een energiecontract bij Eneco Zakelijk af te sluiten? Dan kunt u een aantal stappen ondernemen om de zakelijke tarieven voordeliger te maken. Het energiecontract van Eneco is geschikt voor bedrijven die op zoek zijn naar een verlaagd energietarief met vaste prijzen. Bij Eneco Zakelijk kunt u een keuze maken uit meerdere energiepakketten. Deze energiepakketten verschillen op basis van contractduur, soort stroom & gas en uw jaarlijkse energieverbruik. Eneco biedt daarnaast pakketten die speciaal voor grootzakelijk zijn opgesteld aan. In dit artikel leest u wat u kunt doen om de Eneco Zakelijk-tarieven voordeliger te maken en zo minder te betalen voor uw huidige energieverbruik.

Is Energie Zakelijk Afsluiten de Beste Keuze? 3 Voor- en Nadelen

Datum: 08-06-2015

Je kunt als bedrijf energie zakelijk afsluiten en zo aanspraak maken op allerlei fiscale voordelen. Maar is het gebruiken van zakelijke energie wel de beste optie voor jouw onderneming? De zakelijke energiepakketten sluiten namelijk niet bij iedere onderneming aan. Hoe kun je er dan toch voor zorgen dat je als zakelijke onderneming gebruik kunt maken van stroom? Door een particulier energiepakket af te nemen. Maar ook deze pakketten sluiten niet bij alle ondernemingen aan. In dit artikel beschrijven wij daarom of energie zakelijk afsluiten de beste keuze is. Hierbij delen wij 3 voor- en nadelen van zakelijke energie.

5 Tekenen Dat Oxxio Zakelijk de Juiste Keuze is

Datum: 01-06-2015

Oxxio biedt zakelijke energiepakketten aan voor kleine en grote bedrijven. De energieleverancier heeft verschillende pakketten opgesteld die aansluiten bij de behoeftes van de zakelijke markt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen bedrijven die onder grootverbruik vallen en bedrijven die de standaard zakelijke energiepakketten afnemen. In dit artikel leest u waarom Oxxio zakelijk een goede keuze voor uw organisatie is. Wij keken onder andere naar de prijs, voor- en nadelen, kwaliteit en service van het bedrijf.

Als bedrijf investeren in zonne-energie, is het interessant?

Datum: 31-05-2015

Zonne-energie is een duurzame en bovendien groene manier om stroom op te wekken. Ieder jaar investeren steeds meer bedrijven in eigen zonnepanelen, -accu's en andere producten om zonne-energie mee op te wekken en om energie op te slaan. De investeringen voor zonne-energie zijn aanzienlijk maar de snelheid waarmee de investering wordt terugverdiend ligt hoog. Daarbij kunnen bedrijven aanspraak maken op diverse subsidies en ook geld verdienen met de opgewekte zonne-energie. Maar is het ook voor u als bedrijf interessant om in zonne-energie te investeren? Wij bekijken het in dit artikel.

Duurzaam ondernemen met groene energie

Datum: 24-05-2015

Ondernemen kost veel energie. De bedrijfsprocessen, IT-afdeling en verlichting dragen allemaal bij aan een hoge energierekening. Dit heeft niet alleen invloed op de winst dat het bedrijf draait. Het beïnvloedt daarbij ook het milieu. En helaas spreken we bij beiden van een negatieve invloed.

Waar je Op Moet Letten Bij Energie Vergelijken Voor MKB

Datum: 25-04-2015

Midden- en kleinbedrijven kunnen vaak veel kosten besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier. Niet alleen liggen de prijzen per kWh hier vaak lager maar ook de standaardkosten zullen veel lager uitvallen. Het is dus interessant om op zoek te gaan naar andere energieleveranciers. Dit bespaart ontzettend veel geld en heeft hierdoor een directe invloed op de winsten die je uit het bedrijf kunt halen. Hoe minder je betaalt voor energie hoe lager de energierekening de komende jaren zal uitvallen.

6 Redenen Om Te Kiezen voor ZZP Energie

Datum: 18-04-2015

Als ZZP-er probeer je iedere maand de kosten zo laag mogelijk te houden. Door de vele kostenposten is het soms lastig om het overzicht te bewaren. Je wilt zeker zijn dat je niet teveel betaalt maar ook niet veel tijd kwijt zijn aan het uitzoeken van iedere kostenpost. De kans is groot dat je op dit moment nog geen speciaal energiecontract hebt dat zich richt op ZZP'ers. Hierdoor liggen de kosten hoger. Besparen op energiekosten is bijzonder eenvoudig. In dit artikel geven we je daarom 6 redenen om te kiezen voor een energiepakket voor ZZP'ers.

Subsidies voor zakelijke energieopwekking

Datum: 13-04-2015

Zakelijk energie opwekken is fiscaal bijzonder interessant. Er zijn talloze subsidies die ervoor zorgen dat de investering in kortere tijd wordt terugverdiend. Zo is bij enkele vormen van energieopwekking een subsidie van meer dan 40% beschikbaar. Investeren in duurzame energieopwekking wordt onder andere door de Nederlandse overheid en de EU gestimuleerd. Door middel van subsidies verlagen zij de kosten van deze investeringen. Naast de duurzaamheid en de verlaagde energiekosten zijn subsidies een interessant onderdeel bij investeringen in zonne-, wind- of waterenergie.

5 Voordelen van windenergie voor uw bedrijf

Datum: 29-03-2015

Duurzaam opgewekte energie is beter voor het milieu en voor uw portemonnee. In en rondom Nederland worden steeds meer windparken aangelegd om de hoeveelheid duurzame energie te verhogen. Bedrijven kunnen ook zelf een windmolen aanleggen. Windenergie is voor bedrijven zeer interessant. Het scheelt in de bedrijfskosten en kan ook zelf worden opgewekt. In dit artikel leest u 5 voordelen van het gebruiken van windenergie in uw bedrijf.

5 Dingen Die je Moet Weten Over MKB Energie

Datum: 23-03-2015

Het energieverbruik van het gemiddelde midden- en kleinbedrijf ligt hoog. Het is daarom prettig om op de hoogte te zijn van diverse factoren: wat verbruikt veel energie, waarom ligt het verbruik zo hoog en wat kunnen we doen om de kosten te drukken? Wij geven in dit artikel daarom informatie die je moet weten als je als MKB energie gaat afnemen bij een energieleverancier. 

3 Manieren om uw zakelijke energieverbruik te verlagen

Datum: 18-03-2015

Het zakelijk energieverbruik is bij de meeste bedrijven een van de grootste kostenposten. De verlichting en het uitvoeren van bedrijfsprocessen zorgen voor het hoogste verbruik en hiermee ook voor de meeste kosten. Een groot aantal bedrijven is daarom op zoek naar manieren om geld te besparen op de energierekening. Er zijn allerlei manieren om het zakelijke energieverbruik te verlagen en hiermee ook direct de energierekening lager uit te laten vallen. In dit artikel beschrijven wij drie manieren.

3 Handige apps voor uw zakelijke energieverbruik

Datum: 14-03-2015

Het energieverbruik in uw onderneming kan flink stijgen als u dit zelf niet in de gaten houdt. De verwarming moet aan, de verlichting brandt 's nachts en bedrijfsprocessen gebruiken veel energie. Het kan daarom voorkomen dat u het overzicht verliest. Gelukkig zijn er voor het zakelijke energieverbruik enkele handige apps die kunnen helpen om een beter inzicht te krijgen en hiermee ook energie te besparen. Enkele energieleveranciers hebben smartphone-applicaties met zeer uitgebreide mogelijkheden ontwikkelt.

Deze zakelijke energiepakketten besparen u gegarandeerd geld

Datum: 21-02-2015

Op zoek naar een goedkoper zakelijk energiepakket om jaarlijks te besparen op uw energiekosten? Wij zetten de beste pakketten voor u op een rijtje zodat u direct het juiste pakket kunt kiezen. Voor iedere soort onderneming worden meerdere pakketen beschreven, of u nu een grootverbruiker bent of het beste pakket zoekt voor uw kantoor aan huis.

Stroom & Gas bij een kantoor aan huis

Datum: 19-02-2015

Als freelancer of ZZP'er met een kantoor aan huis krijgt u te maken met energiekosten. U kunt de energiekosten van uw woning gedeeltelijk op uw bedrijf zetten en deze aftrekken van uw bedrijfskosten. Zo bespaart u geld op uw persoonlijke posten. Maar in hoeverre mogen stroom & gas bij een kantoor aan huis op uw onderneming gezet worden? Wij leggen het u in dit artikel uitgebreid uit.

Hoe hoog zijn de energiekosten in uw bedrijf?

Datum: 17-02-2015

Veel bedrijven kunnen op maandbasis veel geld besparen. Vooral op kostenposten die met energie te maken hebben kunnen de prijzen flink worden verlaagd om zo aan het eind van het jaar minder uit te geven. In het drukke leven van een ondernemer zijn kostenposten een tijdrovend onderdeel. Omdat energiekosten vaak een van de grootste kostenposten binnen het bedrijf is kan er ontzettend veel geld worden bespaard. In dit artikel helpen wij u daarom bij de energiekosten binnen uw bedrijf.

7 Tips om te besparen op bedrijfskosten

Datum: 14-02-2015

De winst die u uit uw bedrijf haalt is grotendeels afhankelijk van uw bedrijfskosten. Door te besparen op uw bedrijfskosten kunt u een groter deel van uw omzet als winst uitkeren of gebruiken als investering voor uw onderneming. Wij geven u in dit artikel daarom 7 tips om te besparen op bedrijfskosten.

3 Redenen om voor groene energie in uw bedrijf te kiezen

Datum: 11-02-2015

Duurzaamheid wordt inmiddels binnen de meeste bedrijven voorop gesteld bij het bepalen van het energieverbruik. Het is daarom ook niet vreemd dat steeds meer bedrijven voor groene energie kiezen: energie die is opgewekt uit wind met windmolens, zonnestralen met zonnepanelen of water in gigantische dammen.

Omdat deze bedrijven maandelijks veel geld besparen en zich ondertussen inzetten voor een beter milieu, geven wij u 3 redenen om binnen uw bedrijf voor groene energie te kiezen.

Zoveel kosten zonnepanelen als u deze zakelijk laat installeren

Datum: 09-02-2015

Energie opwekken met zonnepanelen is een duurzame manier om kosten in uw bedrijf te besparen. Uw kantoorpand en het gebied rondom uw kantoorpand wordt een groot deel van het jaar verlicht door de zon. Deze zonnestralen kunnen worden omgezet om uw bedrijf te voorzien van energie in de vorm van stroom en warmte. Wanneer u op zakelijk niveau zonnepanelen wilt laten installeren dan is het prettig om vooraf te weten wat de verwachte kosten zullen zijn. Wij berekenen daarom in dit artikel de kosten voor het gebruik van zonne-energie binnen uw onderneming.

WNF en Eneco blijven partners

Datum: 29-01-2015

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) en het energiebedrijf Eneco blijven partners tot in elk geval 2017. In het kader van het Climate Saver project zijn Eneco, WNF en het onderzoeksbureau Ecofys gestart met ‘One Planet Thinking’. Het doel van dit ontwikkeltraject is om een methodiek te ontwikkelen waarmee bedrijven hun duurzaamheidinspanningen kunnen relateren aan de grenzen van 1 planeet. Ook zijn er afspraken gemaakt over het gebruik van biomassa zoals palmolie. Bij het produceren van deze olie worden oerwouden gekapt. Tenslotte is ook het tegengaan van ontbossing een onderdeel van de afspraken. 

De NAM legt alle risico's bij Groningers

Datum: 22-01-2015

Ministerie van Economische Zaken en de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) gaven jarenlang niets om de veiligheid van Groningers bij de gaswinning in deze provincie. Zo blijkt uit een uitgelekt concept rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Energieleverancier Eon steeds duurzamer

Datum: 14-12-2014

Siemens grootste speler duurzame energie

Datum: 14-12-2014

Schikking OM met SBM Offshore zorgt voor Nederlands record

Datum: 13-12-2014

Lagere energieprijzen oorzaak zakelijke overnames

Datum: 10-12-2014

Mogelijke directe stroomkabel naar Duitsland helpt Eemshaven en redt Aldel

Datum: 10-12-2014

Oude windmolens vervangen door nieuwe windmolens

Datum: 05-12-2014

Mooi zonnig voorjaar, hoge opbrengt zonne-energie

Datum: 01-12-2014

Stijgen onze gasprijzen?

Datum: 29-11-2014

Geld besparen op jaarafrekening

Datum: 25-11-2014

Klantenservice van energiebedrijven vaak gebrekkig

Datum: 22-11-2014

Duidelijkheid over energieprijzen

Datum: 18-11-2014

Energiesector en milieubeweging meer samenwerken

Datum: 16-11-2014

Energie netwerkkosten in 2015 omlaag

Datum: 01-10-2014

Drie grote windmolenparken erbij

Datum: 28-09-2014

Zakelijk 17% besparen op energie

Datum: 26-09-2014

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk kleinzakelijk