vergelijken. overstappen. besparen

Bel ons voor advies

8,9 / 10

(602 reviews)

home begrippen gasleverancier

Gasleverancier

Zit u al jaren bij dezelfde gasleverancier, puur omdat u het wel goed vind? In dat geval raden wij u aan om eens te kijken naar alternatieven. Er zijn tegenwoordig enorm veel verschillende gasleveranciers. Groot voordeel hiervan is dat ze allemaal verschillende pakketten hebben met verschillende prijzen. Leverancier A kan dus een stuk goedkoper zijn dan leverancier B. Het vergelijken van de verschillende gasleveranciers is erg eenvoudig, binnen enkele minuten weet u welke gasleverancier de goedkoopste is op dit moment.

Besparen op stookkosten

Voordat u gasleveranciers met elkaar gaat vergelijken is het goed om te kijken naar uw huidige gasverbruik. Heeft u er alles aan gedaan om uw gasverbruik zo laag mogelijk te houden? U kunt hierbij denken aan een goed geïsoleerde woning bijvoorbeeld. Als u in een ouder huis woont is het belangrijk om de woning goed te isoleren. Met goede isolatie kunt u al snel tientallen euro’s per jaar besparen namelijk.

Naast goede isolatie is het ook belangrijk om de verwarming alleen in te schakelen als u aanwezig bent in huis. Gaat u bijvoorbeeld een dagje weg, zet de verwarming dan helemaal uit. Door alleen gas te gebruiken als u daadwerkelijk aanwezig bent in de woning kunt u flink besparen.

Variabele of vaste prijs

Bij het kiezen van een gasleverancier heeft u vaak de keuze voor een variabele of vaste prijs. Bij een variabele prijs zullen de kosten telkens verschillen. Het ene jaar ligt de prijs hoger of lager dan het andere jaar. Bij een vaste prijs weet u precies waar u aan toe bent, u kunt de prijs voor een bepaalde termijn vastzetten. Stel dat 5 jaar lang hetzelfde wenst te betalen, dan kunt u voor een 5 jarig contract kiezen met een vaste gasprijs. Veel mensen vraag zich af wat beter is, variabel of vast. Dit is echter een persoonlijke keus, het is dan ook belangrijk dat u zelf bepaalt welke constructie het beste bij u past.

Vergelijk gasleveranciers online

Via onze vergelijker kunt u online gasleveranciers met elkaar vergelijken. Zo ziet u binnen twee tellen welke leverancier het goedkoopste gas kan leveren. U wilt toch ook niet teveel betalen? Om een vergelijking te kunnen maken heeft ons systeem alleen uw postcode, huisnummer en een schatting van het gasverbruik nodig. U ziet vervolgens direct welke gasleverancier de goedkoopste is. De kans is groot dat de prijs van het gas een flink stuk lager ligt in vergelijking tot uw huidige gasprijs. Kies voor een gasleverancier met een scherpe prijs en een goede service en bespaar geld!

Wanneer bent u Grootzakelijk?

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt;
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).
Vergelijk grootzakelijk

Wanneer bent u MKB, ZZP-er of kleinzakelijk?

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40.
Vergelijk ZZP Vergelijk MKB