Subsidies voor zakelijke energie in de 21e eeuw

Subsidies voor zakelijke energie in de 21e eeuw

Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

De prijzen van zakelijke energie kunnen binnen uw bedrijf stijgen op het moment dat u steeds meer energie gaat verbruiken. Het is voor veel bedrijven daarom interessant om te kijken welke mogelijkheden er zijn om subsidies voor de overheid te ontvangen. Deze subsidies kunnen zorgen voor een lagere energierekening en dragen daarbij ook bij dat u de duurzaamheid van uw bedrijf kunt verhogen.

Want de meeste subsidies door de Nederlandse overheid en door gemeenten worden uitgekeerd richten zich op de duurzame manieren van energie opwekken en energie besparen. Hoe actiever uw bedrijf hiermee aan de slag gaat, hoe gemakkelijker het wordt om de duurzaamheid van uw bedrijf te verbeteren en om kosten te besparen.

In dit artikel vertellen wij u meer over de subsidies die beschikbaar zijn voor de zakelijke energiemarkt. Hiermee wordt het bijzonder eenvoudig om uw zakelijke energierekening te verlagen en een steentje bij te dragen aan de verbetering van het milieu.

Subsidie voor zakelijke zonnepanelen

In 2020 moet 16% van de Nederlandse energieopwekking duurzaam zijn. De Nederlandse overheid heeft hierom subsidies beschikbaar gesteld voor bedrijven die gebruik willen maken van zonnepanelen. De panelen zijn ideaal om uw energierekening te verlagen, want u kunt voortaan uw eigen energie opwekken. Daarbij kunt u de extra energie die u opwekt gemakkelijk verkopen aan een energieleverancier, waardoor u geld terug ontvangt op energie.

De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) is bedoeld om de kosten voor de aanschaf van zonnepalen te verlagen. Deze subsidie kan oplopen tot 28% van het aankoopbedrag van zonnepanelen, waardoor de terugverdientijd van de zonnepanelen aanzienlijk daalt.

Daarbij is de Energie-investeringsaftrek (EIA) bedoeld om zonnepanelen nog voordeliger en aantrekkelijker te maken. Hierbij geldt een extra fiscale aftrek van maar liefst 58% op de kosten. Dit is bijzonder interessant voor bedrijven die meer dan 100 zonnepanelen in bezit hebben welke minimaal 25kW zijn.

Subsidies voor energiebesparende apparatuur

Daarbij biedt de overheid ook subsidies bij de aanschaf van energiebesparende apparatuur zoals zonneboilers, biomassa ketels en soortgelijke verwarmers. U kunt deze tegen een veel lager bedrag aankopen en op deze manier verder op uw energierekening besparen. De verwarmers zorgen al voor een flinke energie- en kostenbesparing, en dankzij deze investering wordt het nog goedkoper om deze aan te schaffen en te onderhouden.

Subsidies voor windmolens

Windmolens vallen ook onder het segment energie- en kostenbesparing. Windmolens zijn erg groot, en hier is veel ophef over, maar voor de zakelijke markt zijn deze ideaal om veel energie op te wekken, de energierekening te verlagen en de duurzaamheid van het bedrijf te verbeteren.

De Nederlandse overheid heeft ook voor de aanbouw van windmolens subsidies beschikbaar, waaronder de EIA en KIA. Zo wordt het voor bedrijven interessanter om mee te investeren in een windmolenpark of -eiland, of om op het eigen bedrijventerrein windmolens aan te leggen.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?